Salata calda de teci
In Salate la 5 Mar 2019
Salata calda de teci
 Se spala prazul, apio si se taie rondele subtiri. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se adauga prazul, apio si se calesc impreuna pana se inmoaie. Se adauga rosiile si dupa un minut de pun tecile. Se adauga apa calsa, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand sunt gata si...
 Punem la fiert aripile de curcan spalate in prealabil si le fierbem doar pentru a le lua spuma. In timp ce fierb aripile, spalam si tocam morcovul, ceapa, telina si usturoiul si le punem in oala. Adaugam peste ele aripile, 1,6 l apa fierbinte si sare. Acoperim oala cu capacul, setam...
Curatam si taiem rondele (groase cam de 5 mm) cartofii. Punem mai intai in oala untul. Adaugam cartofii si asezam piptul de rata deasupra cu pielea in sus. Presaram sarea si piperul. Pornim slow cookerul Crock-Pot , setam functia high pentru 3.5 ore. Dupa ce este gata, portionam pieptul de...
  Pregatim aluatul amestecand faina, sarea, praful de copt, untul rece taiat cubulete si zaharul pana cand obtinem un aluat destul de tare si putin sfaramicios. Dam aluatul la frigider pentru 30 min.   Dupa ce a stat la frigider, intindem aluatul direct pe foaia de copt cu un...
 Se bat albusurile cu un praf de sare la o viteza medie pana cand incep sa se faca spuma. Se mareste viteza adaugand treptat zaharul, zeama de lamaie si amidonul. Se bat la viteza mare cam 7 min pana cand se obtine o bezea tare si foarte lucioasa.   Daca vrem sa le coloram, desenam...
Desert macarons
In la 28 Ian 2019
Desert macarons
  Batem albusurile, sarea, zaharul tos cu robotul (sau mixer) la viteza medie timp de 3 min. Crestem viteza la mediu spre mare timp de inca 3 min, apoi la viteza mare inca 4 min. Obtinem o bezea foarte tare. Faina de migdale impreuna cu zaharul pudra le dam prin blender si dupa aceea...
Desert pliculete cu osanza
In la 15 Ian 2019
Desert pliculete cu osanza
  Se framanta un aluat din apa, sare, otet si faina cat cuprinde. Trebuie sa fie un aluat elastic, potrivit de tare.  Se intinde o foaie mare pe masa de lucru de 0.5 cm grosime si se unge cu o treime din osanza intr-un strat subtire si uniform. Se impatureste si se da pentru o...
 Incepem cu pregatirea blatului. Batem foarte bine ouale cu zaharul. Incorporam faina si cacaua(cernute) cu o spatula amestecand de jos in sus. Adaugam untul topit si-l incorporam.Coacem blatul intr-o forma rotunda (apox de 20 cm) in cuptorul incalzit in prealabil la 190 C  cam 25 min....
Pateu din ficatei de pui
In la 18 Dec 2018
Pateu din ficatei de pui
 Se spala ficateii si se pun intr-o tava in care am pus doua linguri de ulei. Se curata ceapa, se taie solzi mari, se pune peste ficatei. Se dau la cuptor la 180 grade C si se lasa aproximativ 20 min pana cand ficateii sunt copti.    Ficateii copti impreuna cu ceapa coapta,...
Aripioare cu spanac
In la 11 Dec 2018
Aripioare cu spanac
  Spalam mai intai aripioarele si le fierbem pana luam spuma. Le mutam in slow cooker (daca nu avem, se fierb inainte deoarece carnea de pasare de tara este mai tare) si setam functia high pentru 2,5 ore.   Cand avem aripioarele fierte, curatam si tocam ceapa si o punem impreuna cu...
  Curatam ceapa si o tocam cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie si, cand este incins, adaugam ceapa. O calim pana se inmoaie, dupa care adaugam hribii (eu am avut congelati si erau taiati in cuburi cam de 1-2 cm). Lasam sa fiarba cam 10-12 min. Dupa ce au fiert, adaugam apa cu faina...
 Incepem cu bezeaua: batem cu mixerul albusurile cu praful de sare, adaugand putin cate putin zaharul, zeama de lamaie si amidonul. O mixam pana cand obtinem o bezea foarte ferma si lucioasa. Cu un pos am format pe o hartie de copt unsa cu foarte putin unt doua blaturi cam de 20 cm diametru...
Pizza vegetariana
In la 21 Noi 2018
Pizza vegetariana
    Incepem cu pregatirea aluatului: punem drojdia cu zaharul si putina apa calduta direct in vasul de framantare si lasam 5-6 min pana se dizolva drojdia. In acest timp cernem faina.    Adaugam apa, faina si sarea peste drojdia dizolvata si framantam cu robotul cam 8 min...
Supa crema de ciuperci
In la 19 Noi 2018
Supa crema de ciuperci
   Se spala legumele. Punem uleiul la incins intr-o tigaie mai mare. Adaugam pe rand ceapa taiata solzi, telina, morcovul, usturoiul si apio taiate cubulete. Dupa ce s-au inmuiat putin, se adauga si ciupercile. Se gatesc impreuna cam 12-15 min la foc potrivit.     Se...
Boabele de naut se pun la inmuiat peste noapte pentru a se hidrata. Cand ne apucam sa gatim humusul, punem la fiert nautul int-o oala cu apa cam de trei ori mai mare decat cantitatea de naut. In timp ce nautul fierbe pregatim pasta de susan: semintele de susan se incing intr-o tigaie la foc...
Desert tort cu mere
In la 8 Noi 2018
Desert tort cu mere
   Prima data curatam merele de coaja, le taiem felii subtiri (eu am folosit robotul) si le amestecam cu zeama si coaja de la lamaie. Le lasam deoparte pana cand pregatim aluatul.   Pentru aluat, amestecam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand fac spuma (eu am folosit...
   Incepem cu untul de cacao pe care il maruntim si il punem sa se topeasca la bain-marie intr-un vas de sticla. Acelasi lucru facem si cu uleiul de cocos.   In timp ce se toposte untul, cernem cacaua si pregatim formele de ciocolata, punand in fiecare cate o visina si o...
   Se portioneaza carnea si se pune intr-un castron (care are si capac ). Se amesteca cu turmericul, usturoiul pisat si sosul de soia. Se tine in frigider la macerat cel putin doua ore. Eu de obicei il fac cu o zi inainte.     Intrun castronel su pune susanul si se...
Desert placinta cu dovleac
In la 29 Oct 2018
Desert placinta cu dovleac
Incepem cu umplutura: Dovleacul copt impreuna cu siropul de artar l-am bagat in robot pentru a obtine o crema de dovleac fina si cremoasa. Prepararea aluatului: Cernem faina sa o avem pregatita pentru aluat. Batem ouale cu 25 gr green sugar si sarea (eu m-am folosit de robotul de...
Salata de paste cu legume
In la 29 Oct 2018
Salata de paste cu legume
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. In acest timp se toaca si amesteca toate legumele. Se adauga pastele fierte si scurse, peste legume. Se pune sare, otet balsamic si, daca mai este nevoie, ulei.( Eu nu am mai pus pentru ca mi s-a parut suficient cel de la...
Afisate 1 - 20 din 20 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking