Felicitaari, draga noastra Xenia, pentru cei 10 ani frumosi si harnici de bucataras! Iti multumim pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti in comunitatea noastra!
Pentru blat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special,...
Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.
Gelatina se pune intr-o craticioara, se...
Aluatul: Puneti intr-un bol untul rece, taiat cuburi. Adaugati oul, sana si amestecati. Puneti vanilia, sarea, apoi adaugati faina cernuta, treptat, pana aluatul devine omogen. Pregatiti o tava...
Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin.
Se curata bine de cotoare si se pastreaza cateva mai mari netaiate.
Orezul...
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata.
Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul....
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc, adaugand si o lingurita de sare si un varf de lingurita de sare de lamaie.
Se curata varza de primele foi, se spala si se cresteaza pe langa cotor.
Cand apa...
Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert.
Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul pastarnacul,telina, ardeiul gras si lingurile de...
Se spala bine carnea(eu pun pulpe pt ca piticilor mei le plac pulpele de pui) si se pune la fiert intr-o oala cu apa si putina sare,se lasa sa dea 2-3 clocote si se spumeaza bine apoi punem...
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului...
Am ales sa folosesc nuca de cocos proaspata, in loc de fulgi, pentru textura, aroma si beneficiile pe care le are asupra sanatatii.
Nuca de cocos se desface si se curata de coaja subtire si maro,...
Cartofii curatati si spalati ii taiem felii pe lung saram si piperam putin.
Ueiul il incalzim bine intr-un ceaunel de tuci,sau cratita in care fierbem sarmalele,
adaugam cartofii si-i sotam pana devin usor aramii si aproape facuti....
Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.
Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece...
Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.
Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .
Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de...
Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate.
Incalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam.
Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam...
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul.
Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand...
Pregatim borcanele si capacele sterilizate.
Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.
Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.
Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste...
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la...
Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete.
Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul.
Amestecam,...