Dulceata de visine
In la 24 Iun 2012
Dulceata de visine
 Visinele se presara cu zahar(in vasul in care urmeaza sa fierbem dulceata) si se lasa peste noapte sau cateva ore.(eu le am lasat la frigider). Urmatoarea zi se pune oala cu visine si zahar la fiert de preferat pe o plita (asa sunteti siguri ca nu se va arde) la inceput puteti da focul...
Reteta de preparare a papanasilor Pregatiti pesmetul pentru inceput.Puneti uleiul impreuna cu pesmetul si zaharul intr-o tigaie nonaderenta si lasati pe foc mic amestecand mereu pana cand pesmetul se rumeneste(ca in poza). Puneti o oala larga,cu apa sa fiarba.  Amestecati branza cu...
Pregatirea blatului: Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura...
Prajitura Valurile Dunarii
In la 10 Iun 2012
Prajitura Valurile Dunarii
 Punem visinele la scurs pastrind 50ml din siropul din compot.Preincalzim cuptorul la 150 de grade. Mixam foarte bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat.Adaugam apoi uleiul,mixam, punem 100ml lapte,mixam.Amestecam faina cu praful de copt si o incoporam bine(eu am folosit mixerul)in...
Pasta de zahar
In la 6 Mai 2012
Pasta de zahar
 Punem intr un vas lichidul.Adaugam gelatina si o lasam la hidratat.Punem apoi pe foc mic sa se topeasca gelatina(fara a o fierbe),impreuna cu mierea. Dupa ce s-a topit mierea si gelatina adaugam margarina topita.Omogenizam,tot pe foc,fara a fierbe.Se ia apoi de pe foc si se pune in bolul...
 Ceapa se taie marunt si se amesteca  impreuna cu carnea,sarea si piperul. Ungem cu ulei un vas de iena sau orice alt vas pe care il veti folosi pentru a fierbe sarmalele. Luam cate o frunza de varza(o varza o pastram pentru final),ii curatam nervurile mai tari ,punem carnea in...
Blat: Topim untul la foc mic iar apoi adaugam toata faina si amestecam bine. Adaugam treptat laptele rece, sare,amestecand sa nu se  faca cocoloase  iar apoi dam de pe foc. Adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare. Turnam compozitia in tava de aragaz tapetata cu hartie...
Felii de trandafir
In la 4 Mar 2012
Felii de trandafir
  Mixam oul cu zaharul si untul moale iar apoi adaugam smantana si omogenizam. Adaugam coaja si sucul de lamaie.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in aluat. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Impartim aluatul in trei parti egale. Crema: Batem...
Chinezoaica
In la 4 Mar 2012
Chinezoaica
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul si esenta de rom, pana devine ca o crema. Se adauga nuca macinata, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacao. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza treptat in compozitia de unt, amestecand usor...
Pulpe de pui cacciatore
In la 22 Ian 2012
Pulpe de pui cacciatore
  Pentru inceput rumenim putin ceapa in  tigaia in care am pus ulei.Adaugam apoi usturoiul,amestecam de cateva ori(nu trebuie sa se arda pt ca va fi amar).Adaugam boiaua,amestecam,punem pasta de tomate si ciupercile si lasam cca 1 min sa mai stea pe foc mic amestecand mereu.Condimentam...
 Fierbem cartofii in coaja ,pe jumatate,cam 15min dupa ce a inceput sa fiarba apa. Ii scoatem apoi din apa in care au fiert si ii racim in apa rece. Ii taiem pe jumatate pastrandu-le coaja.Scobim in mijlocul fiecarei jumatati lasand langa coaja si in scobitura un strat de cartof de 1...
Tort Somloi
In la 4 Dec 2011
Tort Somloi
Blat cu vanilie: Amestecam faina cu praful de copt.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma cu un praf de sare si apa rece.Dupa ce sunt tari adaugam treptat zaharul  si zaharul vanilat si mixam pana se intareste spuma.Cu paletele cu care am mixat albusurile mixam putin...
Blat:  Amestecati faina cu cacaua. Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu apa spuma tare. Adaugati apoi treptat zaharul si bateti pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu ulei si incorporati-le cu ajutorul unei linguri de lemn in albusuri. Adaugati apoi...
Curatati slanina de pe soric.Curatati si ceapa.Dati slanina si ceapa prin masina de tocat carne.Puneti o apoi intr-un bol,condimentati cu sare si boia,amestecati bine si serviti cu..masura si un pahar de tuica(sa topeasca grasimea..)
 Curatati ceapa si taiati o marunt.Caliti in ulei pana sticleste,adaugati pasta de tomate,amestecati si apoi adaugati carnea tocata.Adaugati si apa,condimentati cu sare,piper si oregano si lasati sa fiarba la foc mic cca 40min. Intre timp spalati cartofii si puneti-i la fiert in apa cu...
Tort cu crema caramel
In la 1 Dec 2011
Tort cu crema caramel
Separati albusurile de galbenusuri.Topiti ciocolata impreuna cu untul si laptele la foc mic.Luati de pe foc si amestecati-o cu cacao.Cand s-a mai racit putin amestecati-o cu galbenusurile. Mixati albusurile spuma tare,adaugati apoi zaharul,treptat si mixati in continuare.Dupa ce s-a intarit...
Galatopita
In la 1 Dec 2011
Galatopita
Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul si scortisoara.Cand incepe sa fiarba adaugati untul, grisul,in ploaie amestecam mereu pana cand se ingroase.Luati de pe foc si raciti grisul.(eu l-am mutat intr-un vas pe care l-am pus in congelator)Dupa ce s-a racit adaugati ouale si mixati le bine sa...
Amestecati margarina pastrata la temperatura camerei cu zaharul.Adaugati oul,iaurtul,zaharul vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Adaugati acum nuca si faina,treptat, amestecand sa se omogenizeze.La un moment dat va trebui sa scoateti compozitia si sa incorporati restul de faina...
Amandina speciala
In la 6 Noi 2011
Amandina speciala
Incalziti cuptorul la 150 de grade.Ungeti tava cu unt si tapetati cu hartie de copt. Pregatire blat: Amestecati faina cu cacao si cu praful de copt.Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri.Bateti albusurile spuma cu apa.Adaugati apoi zaharul,treptat mixand in...
 Pregatiti pentru inceput merele.Curatati-le de coaja si dati-le prin razatoarea mare.Scurgeti-le foarte bine de suc.Daca vi se par acrisoare adaugati 1-2 linguri de zahar(inainte de a pune merele in tava).Tot atunci adaugati si scortisoara. Aluat: Amestecati margarina pastrata la...
 Pentru inceput pregatiti ingredientele pentru blat. Amestecati budinca impreuna cu faina si praful de copt.Incalziti cuptorul la 150 de grade. Cantariti zaharul.Separati albusurile de galbenusuri. Mixati albusurile spuma tare impreuna cu apa,adaugati treptat zaharul.Amestecati...
Iahnie de fasole
In la 6 Noi 2011
Iahnie de fasole
 Spalati fasolea.Puneti apa la fiert intr-o oala iar cand da in clocot puneti fasolea.Lasati sa fiarba 5 min,scoateti fasolea intr-o strecuratoare si umpleti din nou oala cu apa pentru a o pune la fiert.Eu am repetat de 3 ori procedeul(am fiert fasolea in 3 ape timp de 5 min.) Curatati...
Varza cu rosii la cuptor
In la 27 Oct 2011
Varza cu rosii la cuptor
 Prajiti bucatile de burta in ulei,pe ambele parti.Scoateti apoi bucatile de burta pe o farfurie.Transferati uleiul in care ati prajit burta intr-un vas mai mare. Varza taiati-o marunt apoi framantati-o bine cu mainile,cu sare si piper. Taiati ceapa marunt si caliti-o in uleiul de mai...
  Taiati ceapa marunt.Pune ti ceapa  la calit in ulei.Adaugati apoi boiaua si pasta de tomate, sare,200ml apa si lasati inca 2-3 min la foc mic. Condimentam cotletele cu sare si piper.Punem compozitia de mai sus intr-un vas termorezistent apoi asezam feliile de cotlet.Taiem cealalta...
  Curatati ciupercile de coaja si codite.Taiati-le cubulete si fierbeti-le apoi in apa pentru 15min.Scurgeti apoi apa de pe ele,le puneti intr-un bol si cand sunt reci amestecati-le cu branza topita,oul,faina,cascavalul ras si sarea(daca vi se pare prea moale compozitia mai adaugati faina)....
Prajitura Tosca sau Picnic
In la 2 Oct 2011
Prajitura Tosca sau Picnic
 Blat: Bateti albusurile spuma.Adaugati treptat zaharul si mixati in continuare.Dupa ce ati incorporat tot zaharul adaugati macu si nuca de cocos,treptat amestecand usor cu o lingura de lemn,de jos in sus.Adaugati apoi faina amestecat acu praful de copt.Puneti aluatul astfel obtinut...
Zacusca
In Mancaruri de legume la 2 Oct 2011
Zacusca
  Pentru inceput coacem vinetele si ardeii(daca aveti timp si rabdare coaceti si gogosarii-ii va da un gust mai dulce).Curatati vinetele si ardeii.Lasati la scurs. Dam prin masina de tocat carne ceapa,vinetele,ardeii si gogosarii(curatati in prealabil de seminte si cozi)-pe rand....
 Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min). Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem...
 Mixam foarte bine ouale cu zaharul si cu scortisoara.Adaugam frisca lichida si mai mixam 1-2 minute.Amestecam faina cu amidonul si cu praful de copt.O incorporam in compozitia de mai sus. Prunele taiate jumatati le pudram cu faina.(pe partea din interior).Turnam aluatul intr-o tava unsa...
 Decongelam aluatul la temperatura camerei pana cand este destul de flexibil pentru a-l modela.Intindem aluatul. Amestecam dulceata cu nuca si scortisoara(si stafidele daca dorim).Intindem in mijlocul foii umplutura.Marginile exterioare le taiem fasii egale.Le impaturim apoi rand pe rand...
Afisate 31 - 60 din 223 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking