Lapte de pasare
In Dulciuri la 6 Ian 2012
Lapte de pasare
Punem  850 ml lapte la fiert. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam bine cu zaharul si zaharul vanilat, apoi adaugam coaja de lamaie si esenta. Albusurile le batem bine spuma cu un varf de cutit sare. Luam un vas cu apa rece si lingura o scufundam in apa...
Limba de porc sau de vita se spala bine apoi se pune la fiert in apa cu vegeta bio cam o ora jumatate, pina cand este bine fiarta, adica pielita groasa se desface singura la varf. Ceapa o curatam si o taiem julienne , apoi o calim in ulei. Cand ceapa devine sticloasa o stingem cu bulion si...
Cotlet se taie felii , apoi se sterge cu servete din hartie, pentru a ramane uscat. Condimentam feliile de cotlet si le dam la rece pentru o ora. Topim untul in tigaia ceramica si prajim cotletul pe ambele parti, tinandu-l apoi la cald. In untul ramas adaugam boabele de rodie, amidonul...
Desert haios
In la 3 Ian 2012
Desert haios
Curatam osanza de pielite si o dam prin masina de tocat carnea. Daca nu avem osanza putem folosi untura de porc dar nu iese o prajitura atat de fina... Luam 250 g din faina si pe care o omogenizam bine de tot cu osanza, apoi o impartim in 3 parti egale. Din restul de faina cu galbenusurile,...
Dezosam puiul si taiem cuburi carnea. Punem la topit 2-3 linguri unt in care vom praji carnea de pui . Adaugam si uleiul de masline si amestecam in carne sa se rumeneasca bine pe toate partile.Cand sunt gata rumenite, adaugam faina si vinul, amestecam sa nu se faca cocoloase apoi adaugam...
Mustarul cu usturoiul zdrobit si uleiul se amesteca bine de tot apoi se adauga iaurtul. Invartim bine sa se omogenizeze compozitia si adaugam vinetele. Amestecam din nou si adaugam sarea si piperul necesar. Salata este gata si se poate servi pe o felie de paine prajita. Pofta...
Untul, la temperatura camerei, il amestecam bine de tot cu 250 g zahar praf pina se face ca o spuma. Adaugam nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt, esentele si coaja de lamaie. Omogenizam pina obtinem un aluat potrivit de moale. Facem 6 mingiute pe care le vom face sul, cu ajutorul...
Coq au vin
In la 27 Dec 2011
Coq au vin
Intr-un bol mai mare punem vinul, boabele de piper, ierburile, condimentele, legumele curatate si taiate, iar la sfarsit adaugam gaina transata. Lasam la marinat 24 de ore la rece. Carnea de porc se tine in saramura 48 de ore. Dupa trecerea timpului, scoatem din saramura carnea de gaina, o...
  Drojdia sfaramata se pune in 200 ml lapte caldut si 50 g zahar ,la dospit.Cand maiaua a crescut se framinta bine de tot toate ingredientele pentru aluat  aproximativ o ora. In timpul framantarii adaugam putin cate putin din untura lasata la temperatura camerei. Se ia 1/3...
Casul se taie cubulete mai mari. In ananas se infig scobitori in care montati pe rand toate preparatele facute sau taiate. Este de efect la o masa festiva si seamana cu piramida...pe care vi-am mai aratat-o.... Pofta buna si....multa imaginatie ! Dati clik pe imagini sa le vedeti mai...
Gulas vienez
In la 21 Dec 2011
Gulas vienez
Curatam ceapa si usturoiul , le tocam si le inabusim in ubt pina se inmoaie. Adaugam apoi carnea, berea, apa impreuna cu toate condimentele mai putin boiaua si pasta de ardei. Lasam sa fiarba iar in momentru cand da in clocot, acoperim si dam focul la moderat. Dupa o ora verificam daca...
Ciorba a la grec de curcan
In la 20 Dec 2011
Ciorba a la grec de curcan
Carnea cu oase o portionam si o dam la fiert in apa cu sare.Cand clocoteste scoatem spuma. Zarzavatul il curatam si il dam pe razatoarea cu gauri mari.Morcovul il calim in putin ulei ca sa dea o culoare minunata ciorbei. Curatam ceapa si asa intreaga o bagam la fiert in ciorba.Cand e fiarta o...
  Spargem intr-un bol ouale si le batem bine, amestecam apoi cu celelalte ingrediente si asezonam. La sfarsit adaugam ficateii in compozitie. Ungem o forma de guguluf cu un si o tapetam cu faina. Cuptorul a fost incalzit dinainte la 160 de grade. In forma asezam compozitia cu...
Pomana porcului
In la 15 Dec 2011
Pomana porcului
Porcul va fi parlit cu arzatorul pentru a i se indeparta parul( inainte se foloseau paiele...) Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine , folosind  in acest scop o perie cu fire de plastic mai aspra . Dupa frecarea cu peria , porcul va fi razuit...
Supa de legume - de post
In la 22 Noi 2011
Supa de legume - de post
Se curata zarzavatul si se taie in patru radacinoasele, celelalte cuburi. Ceapa  o pun intreaga si cand supa este gata, o arunc. Se pun intr-o oala si se acopera cu apa. Adaugam vegeta si lasam sa se fiarba legumele. Intre timp se fierbe fideaua separat in apa cu putina vegeta de casa....
Branza de vaci se sfarma bine cu furculita. Ceapa si mararul se toaca marunt( ceapa se poate rade pe razatoarea cu ochiuri mici) ,apoi se pun peste branza faramitata. Se adauga smantana si condimentele si untul(optional) Se amesteca bine se orneaza apoi intr-un bol. Aceasta pasta...
Punem la topit untul taiat cubulete, intr-o cratita, la foc mic, adaugam apoi faina, laptele si condimentele. Amestecam bine pina se ingroasa , avand grija sa sa nu faca cocoloase. Luam de pe foc si amestecam cu 4 galbenusuri. Cele 4 albusuri le batem spuma cu putina sare pina se face o spuma...
Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai...
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se soteaza in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci. Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba. Cind sunt toate fierte ,faina se amesteca cu 2...
Piept de pui cu ciuperci
In la 27 Oct 2011
Piept de pui cu ciuperci
Se prajeste pieptul de pui . In grasimea lasata de acesta se adauga o ceasca cu apa apoi mustarul si faina. Se invarte bine de tot sa nu se faca cocoloase. Se adauga ciupercile taiate si apa daca mai este nevoie. Se adauga si bucatile de piept prajite si se lasa sa dea citeva clocote. Se...
Curcan Vindaloo
In la 26 Oct 2011
Curcan Vindaloo
Indepartam pielita de pe carne si o taiem cuburi. Din toate condimentele plus usturoi, ghimbir curatat si zeama de lamaie facem o pasta cu blenderul. Daca e nevoie adaugam si putin ulei, ca sa obtinem o pasta moale.Tot in blender taiem si ardeii iuti( cu sau fara seminte, cat de iute vreti...
Framantam bine toate ingredientele blatului pina obtinem un aluat omogen. Intr-o tava de 37x25 cm , tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt asezam foaia dupa ce am intins-o putin, apoi o presaram cu 2 linguri pesmet si o dam la copt in cuptorul dinainte incalzit la 180 de gradeC,...
Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute. Albusurile cu sarea de bat bine spuma. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt..Mixam si adaugam coaja de lamaie. Cu ajutorul unei...
Carnea se taie cuburi si se  pune intr-o marinada facuta din vin, sosuri, mustar , usturoi si condimente.Se lasa la rece de seara pina dimineata sau macar pentru 3 ore. Ceapa se curata si se taie in 4 apoi se desface in fasii. Ardeii si gogosarul se taie patrate potrivite....
Pui senegalez
In la 21 Oct 2011
Pui senegalez
Pieptul de pui se curata de pielita, se spala si se sterge bine cu un servet de hartie, apoi se portioneaza  cubulete si se face cu sare si piper. Se pune intr-un vas putin ulei, lasam sa se incinga si adaugam orezul spalat. Amestecam de cateva ori dupa care adaugam apa sa fiarba...
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins apoi adaugam kaizerul taiat cubulete si il calim. Ceapa se taie rondele si se adauga in tigaie, peste kaizer. Se asezoneaza si se caleste timp de 5 minute. Separat se prepara sosul din oua,smantana si cascavalu ras , amestecate bine toate. Se aseaza...
Prajitura cu branza dulce
In la 19 Oct 2011
Prajitura cu branza dulce
Din toate ingredientele de aluat se framanta o coca pe care o vom imparti in doua parti egale. Dam pentru 30 minute la rece. Pentru umplutura se amesteca branza cu toate celelalte ingrediente pina se omogenizeaza bine. Se intinde o foaie in tava tapetata cu hartie de copt, punem...
Se taie pieptul de curcan felii. Intr-o farfurie intinsa se amesteca pesmetul , condimentele si patrunjelul taiat marunt. Feliile de piept putin batute ,se freaca cu unt , se ung cu mustar si apoi se tavalesc prin pesmet. Intr-o tava se pune untul si se aseaza carnea cu pesmet si se da...
Orezul se spala bine si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si se adauga putina sare. Cand laptele se umfla se adauga orezul si se amesteca sa nu se prinda orezul de fundul cratitei.Se reduce focul , si se lasa orezul sa fiarba la foc mic , invartind din cand in cand.Dupa 10 minute...
Afisate 241 - 270 din 691 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking