Punem ardeii la cuptor pentru a se coace. Avem grija sa ii intoarcem de pe o parte pe cealalta, pentru a se coace uniform. Cand sunt gata, ii lasam sa se raceasca si apoi ii curatam de coaja, codita si samburi. Ii taiem fasii mai mici. Cepele si morcovii se curata, se taie marunt si se calesc...
Spaghete cu sardine
In la 1 Dec 2013
Spaghete cu sardine
Facem mai intai sosul : intr-o tigaie punem uleiul, calim putin usturoiul maruntit si adaugam lingura de sos tomat. Punem apoi sardinele cu tot cu sos si putin piper. Lasam maxim 5 minute pe foc pentru a nu se marunti sardinele. Spaghetele se fierb in apa cu putina sare, conform timpului...
Ceapa maruntita se caleste in ulei si se lasa sa se raceasca. Se fierb legumele conform timpului inscriptionat pe punga. Se strecoara legumele, se amesteca impreuna cu ceapa calita si se paseaza cu blenderului. Compozitia din blender o amestecam cu apa in care au fiert legumele si o punem...
Blatul Decojiti merele, taiati-le cubulete si stropiti-le imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Bateti untul spuma cu zahar si sare. Inglobati pe rand ouale, apoi branza de vaci, urmata de faina cernuta cu praful de copt si praful de budinca. Adaugati merele cu zeama de lamaie cu...
Pizza Calzone
In la 23 Noi 2013
Pizza Calzone
Pregatim aluatul in felul urmator: cernem faina intr-un vas si o impreunam cu sarea. Facem un locas in mijloc si maruntim drojdia impreuna cu laptele caldut. Amestecam usor si lasam sa cresca putin. Incepem sa incorporam usor faina, adaugand putin cate putin uleiul. La inceput folosim o...
Supa crema de brocoli
In la 14 Noi 2013
Supa crema de brocoli
Punem buchetelele de brocoli la fiert impreuna cu putina sare. S-a fiert cand se poate patrunde usor cu furculita in codita de la brocoli. Separat, calim ceapa maruntita si morcovul ras in putin ulei. Scoatem buchetelele de brocoli din apa (fara a arunca apa), le amestecam cu ceapa si...
Paine rapida cu iaurt
In la 12 Noi 2013
Paine rapida cu iaurt
Intr-un castron se pun iaurtul, ouale, zaharul si un praf de sare si se amesteca pana se topeste zaharul. Se adauga faina si praful de copt si se framanta usor. Se imparte coca in 2 bucati si se ruleaza una peste alta pentru a iesi o paine impletita. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de...
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie. A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga). Timpul de fierbere nu poate fi estimat pentru ca depinde de fasole (una...
Spalam si apoi fierbem pieptul de pui si il lasam sa se raceasca. Tocam carnea de pui marunt. Taiem ciupercutele si castravetii murati, ii lasam la scurs si apoi eliminam surprusul de apa (riscam sa taiem maioneza daca nu le scurgem bine de apa). Eu am folosit robotul de bucatarie si le-am...
Ciorba de conopida
In la 7 Noi 2013
Ciorba de conopida
Conopida o aveam fiarta de cand am pregatit salata de conopida...http://www.bucataras.ro/retete/salata-de-conopida-53613.html Apa in care am fiert conopida am pastrat-o pentru ciorba. Avem grija sa nu fierbem foarte tare conopida, pentru ca nu va mai ramane buchetele. Tocam marunt ceapa,...
Salata de conopida
In Salate la 7 Noi 2013
Salata de conopida
Se fierbe conopida cu putina sare pana se patrund usor, cu furculita, cozile de la conopida. O lasam sa se raceasca si apoi o stoarcem bine. Eu am pastrat apa in care am fiert conopida si aproximativ 300 g conopida fiarta pe care le-am folosit la ciorbita. Salata se finiseaza adaugand ceapa...
Ciorba de perisoare
In la 5 Noi 2013
Ciorba de perisoare
Punem apa la fiert intr-o oala. Separat tocam toate zarzavaturile (o ceapa, morcov, pastarnac, ardei) si le calim putin in ulei. Adaugam si bulionul. Le rasturnam peste apa care e pusa la foc si lasam sa fiarba bine. Cand sunt zarzavaturile aproape fierte, adaugam 2 linguri de orez si lasam sa...
Fierbem ficatul de pui intr-un vas si pulpele in alt vas. Eu am aruncat prima apa la fiecare vas. Cand se patrund usor cu furculita sunt gata. Inlaturam pielea de pe pulpe si desfacem carnea de pe os. Lasam ficatul si carnea sa se raceasca si apoi le tocam marunt cu un cutit sau cu robotul de...
Spalam inimioarele, le taiem codita, iar pipotele le impartim in 2 daca sunt prea mari si le punem la fiert. Aruncam prima apa si punem iar la fiert. Trebuie lasate circa 30-40 minute pentru a se patrunde usor cu furculita. Calim ceapa intr-o tigaie cu ulei, punem apoi inimioarele si pipotele...
Foile de placinta se decongeleaza, apoi se intind si se taie in 5 fasii egale. Pe fiecare fasie subtire (unsa in prealabil cu putin ulei) se pune o bucatica de sunca sau cascaval, taiate sub forma unui triunghi. Se impacheteaza pana terminam intreaga fasie de placinta. Se repeta operatiunea...
Iata cum se prepara Prajitura Alba ca Zapada - desertul copilariei Prima operatiune consta in prepararea aluatului pentru foi. Amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Batem bine totul cu un tel incat sa topim zaharul. Adaugam sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama...
Strudel gigant cu ciocolata
In la 18 Iun 2013
Strudel gigant cu ciocolata
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat. Folosim putin ulei pentru a intinde o foaie foarte subtire. Se ruleaza foaia si apoi se imparte in 3 bucati. Puteti imparti compozitia si in mai multe bucati, pentru a face strudele mai multe si mai mici. Se intinde prima bucata cu...
Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Intr-un vas incapator mixam zaharul cu uleiul. Cand s-a topit zaharul, adaugam apa minerala, apoi faina putin cate putin. Compozitia trebuie sa fie ca la aluatul de chec. Adaugam bicarbonatul stins in otet, apoi cacao pentru a colora compozitia....
Pasca fara aluat
In la 9 Iun 2013
Pasca fara aluat
Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul si pliculetele de zahar vanilinat si batem bine totul cu un tel. Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin. Amestecam bine, adaugam smantana si la sfarsit,...
Separam albusurile de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului batem albusurile cu un praf de sare. Cand albusurile au devenit spumoase, adaugam zaharul tos si pliculetele de zahar vanilinat, lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa si tare. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza...
Crema de zahar ars
In la 19 Mai 2013
Crema de zahar ars
O cana de zahar o caramelizam intr-o cratita medie, cu peretii inalti. Cand s-a topit zaharul, il intindem si tapetam peretii cratitei. Lasam sa se intareasca. Se separa ouale, se bat albusurile spuma peste care se pune zaharul vanilinat si un praf de sare. Galbenusurile se freaca bine cu...
Placinta dobrogeana
In la 19 Mai 2013
Placinta dobrogeana
Decongelam foile de placinta lent, de preferat le lasam de seara pana dimineata. Eu am gasit 16 foi subtiri in pachet, pentru fiecare rulou am folosit 2 foi, deci mi-au iesit 8 rulouri. Intr-un castron facem crema de branza din 250 g smantana, 3 oua, zaharul vanilinat si toata branza rasa....
Pieptul de pui se feliaza in fasii cat mai subtiri si se condimenteaza. Se intinde pe fiecare fasie cate o felie de sunca presata si in mijloc se aseaza o bucata de cascaval. Felia de cascaval o punem doar pe un capat si apoi se ruleaza foarte strans. Repetam operatiunea cu toate feliile de piept...
Se curata morcovii si se dau pe razatoare. Ceapa se curata si se taie cat mai mic. Se calesc legumele in ulei de masline, se adauga mazarea dupa ce am scurs-o bine de apa. Adaugam pasta de tomate si punem apa cat sa acoperim toata mancarea. Lasam sa se fiarba pana se inmoaie boabele de mazare,...
Tort aniversar fara coacere
In la 31 Mar 2013
Tort aniversar fara coacere
Tortul contine 4 straturi, de aceea am pus ingredientele in ordinea utilizarii lor. Stratul 1 Margarina o topim si o lasam sa se raceasca. Biscutii ii maruntim in robotul de bucatarie. Facem blatul tortului din biscuitii amestecati cu esenta de rom, cacao,  laptele si margarina...
Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar...
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine. Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol....
Punem fasolea in apa cu o seara inainte de pregatire. Punem fasolea la fiert. Nu adaugam sare in ea pentru ca se va fierbe mai greu. Avem grija sa schimbam apa de 3 ori cand incepe sa clocoteasca, pentru a evita problemele la stomac. Eu am avut o fasole foarte buna, in 45 de minute s-a...
Spalam foarte bine dragaveiul si il rupem in bucati mici. Punem apa pe foc si cand fierbe, adaugam dragaveiul timp de 5 minute. Separat, taiam ceapa marunt si o punem la calit in uleiul de masline. Adaugam pasta de tomate sau rosiile in bulion, sare si piper. Lasam pe foc mic timp de 10...
Chec cu ciocolata si visine
In la 19 Mar 2013
Chec cu ciocolata si visine
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom. Faina o amestecam impreuna cu praf de copt si cacao si o incorporam in compozitia de mai sus.Incorporam...
Afisate 31 - 60 din 112 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking