Ciorba de pui a la grec
In la 11 Mai 2010
Ciorba de pui a la grec
carnea se pune la fiert intr-o oala cu apa de aprox 4-5l dupa ce da un clocot,se ia spuma si se adauga telina,ceapa si patrunjelul,taiate bucati marisoare cand sunt toate fierte,se strecoara in supa ramasa se adauga carnea desprinsa de pe oase,taiata bucatele,morcovul dat pe razatoare si...
Pui Stroganoff
In la 11 Mai 2010
Pui Stroganoff
Ceapa o tocam si-o calim intr-o lingura de unt,aprox. 10minute Pieptul de pui il taiem cubulete si-l frigem in untul topit.Adaugam sare si piper. Amestecam vinul cu pasta de tomate si mustarul si le adaugam peste ceapa. Punem si pieptul de pui,amestecam usor si fierbem la foc...
Cheesecake
In la 10 Mai 2010
Cheesecake
blatul Amestecam untul cu biscuitii macinati si cacaoa. Intindem uniform acest amestec intr-o forma cu peretii detasabili, presand bine cu mana umplutura Mixam branza de vaci.Adaugam frisca lichida mixand in continuare apoi incorporam si ouale impreuna cu amidonul diluat in sucul...
Pentru inceput framantam o coca din faina,drojdie,unt,apa calduta si o lingurita sare. O lasam 30min la dospit. Intre timp dezosam pulpele,le condimentam si le prajim bine. Cartofii ii taiem pai si ii prajim intr-o tigaie , in mult ulei. Varza o tocam fin,ca pentru salata si o...
Prajitura cu gem si nuci
In la 4 Mai 2010
Prajitura cu gem si nuci
untul usor topit se mixeaza spuma impreuna cu 150gr zahar se adauga faina amestecata cu praful de copt ,2galbenusuri+un ou intreg si sarea se framanta aluatul cu mana si se intinde uniform intr-o tava,cu mana umezita in apa (tava n-am tapetat-o cu nimic) peste aluat se intinde un strat...
se amesteca oul cu margarina topita, untura,1/2 lingurita sare, 4-5linguri zahar , drojdia si apa calduta se adauga apoi faina pana obtineti un aluat elastic(se lucreaza foarte, foarte usor) se lasa 30min la dospit timp in care pregatiti umplutura aprox 300gr branza de vaci,100gr...
Parfe in trei culori
In Dulciuri la 28 Apr 2010
Parfe in trei culori
Se separa gabenusurile de albusuri Se repartizeaza galbenusurile in 3vase (cate 3,logic:)) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul Frisca se mixeaza pana capata  consistenta In cele trei vase in care am repartizat galbenusurile adaugam asa 1. zaharul vanilat+1/3...
-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper ochii-cuisoare mustatile-fire de marar  
Tort cu crema capuccino
In la 23 Apr 2010
Tort cu crema capuccino
blatul separam albusurile de galbenusuri albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul adaugat treptat incorporam galbenusurile adaugam in ploaie faina cernuta. cacaoa si la urma uleiul amestecam usor coacem intr-o forma de tort 25",la foc mic,40min (a crescut...
blat: separam albusurile de galbenusuri untul il frecam spuma cu zaharul adaugam galbenusurile usor batute ciocolata o topim in apa la microunde sau pe bain marin apoi o racim si o incorporam in  amestecul cu unt apoi in reprize adaugam lapte/faina cernuta impreuna cu...
Prajitura cu mure
In la 18 Apr 2010
Prajitura cu mure
blatul: se separa albusurile de galbenusuri se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga pe rand galbenusurile apoi praful de crema si se omogenizeaza se toarna intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si se coace la foc potrivit aprox 30min(depinde de cuptor) crema:...
Gogosi cu inghetata
In Dulciuri la 14 Apr 2010
Gogosi cu inghetata
intr-un bol mare am pus faina,la care am adaugat smantana, untura,zaharul,sarea ,drojdia faramata bucatele am adaugat apoi cam 100ml apa calda,putin ulei si am framantat se adauga apa atat cat sa obtineti un aluat ferm pe care-l lasati la dospit aprox 40-50min pe blatul de lucru presarat...
dezosati pieptul de pui incat sa obtineti doua bucati intregi de piept pe care le sectionati intr-o laterala obtinand doua "buzunarele" le umpleti cu  rosie, feta si busuioc condimentati cu sare si piper,le dati apoi prin pesmet si  le introduceti la cuptor intr-o tava...
carnea de porc,vita,pieptul de pui,se taie de marimi potrivite (mai groase decat snitelele)si se condimenteaza doar cu sare si piper gratarul se incinge,se "curata"cu o bucata de slaninuta apoi se aseaza carnita dupa ce s-a facut pe-o parte se toarna peste,putina bere,se mai lasa 10minute...
Tort Kodrit Kadir
In la 11 Apr 2010
Tort Kodrit Kadir
Blatul:  un ou l-am mixat bine cu 100gr zahar apoi am adaugat untul topit,100ml lapte, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua,esenta de rom. Am amestecat bine Caramel: batem bine 6 oua cu 200grame zahar, apoi adaugam 800ml lapte ,sarea si esenta de vanilie Intr-un vas...
ardeii se coc ,se presara sare mare si se lasa acoperiti cu un capac aproximativ 10minute apoi li se curata pielita ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cand e calita se adauga bulionul si pasta de gogosari si se calesc usor se ia cratita de pe foc,se pun 2-3linguri faina sau...
Placinta cu branza
In Dulciuri la 9 Apr 2010
Placinta cu branza
  anunt important: ))))-nu garantez pentru exactitatea gramajelor in ce priveste coca insa as putea sppune "dupa ochi"c-am scris destul de corect   -se face o maia amestecand drojdia cu o lingurita de zahar,apa calda(30ml), putina sare si 2linguri de faina se lasa pana-si...
Tarta cu mere
In Dulciuri la 8 Apr 2010
Tarta cu mere
 am batut spuma 5albusuri cu doua plicuri de zahar vanilat am adaugat usor galbenusurile frecate cu zaharul,apoi 5linguri de faina amestecate cu 1/2 lingurita praf de copt am bagat la cuptor aproximativ 20-25min ntre timp am preparat o budinca 2oua cu doua linguri de zahar si...
Rulada turceasca(2)
In Dulciuri la 8 Apr 2010
Rulada turceasca(2)
Laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita, se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot (aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina ,amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  Va rezulta o budinca cu o consistenta destul de...
    --maioneza: doua galbenusuri(unul crud,unul fiert) 400gr ulei sare zeama de lamaie galbenusul fiert se trece printr-o sita fina si se amesteca cu cel crud se adauga o lingura de ulei si se amesteca bine,apoi se adauga in fir subtire uleiul ramas,zeama de...
Cartofii se spala bine sub jet de apa rece. La fel si morcovul. Se fierb in apa cu sare. Se scot si se lasa la racit. Cand se racesc usor, se curata de coaja si se taie in doua. Cu ajutorul unei ligurite scobim miezul pe care-l amestecam cu urda, morcovul fiert dat pe razatoare, codite de...
Ceapa se toaca marunt si se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Capata un gust dulceag, atat de bun! Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc10 minute amestecand. Se lasa la racit, se scurg bine de ulei si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust...
Cosulete dulci
In la 4 Apr 2010
Cosulete dulci
Cosuletele -amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la frigider pt 10minute impartim aluatul in 36 bilute fiecare biluta o introducem in forma unsa cu...
toate ingredientele (cu exceptia laptelui si zeama de lamaie)se amesteca rezulta o pasta molicica si lipicioasa cu mainile date prin faina,se ia din compozitie formandu-se rulade(eu am facut3)care se prajesc intr-o tigaie in care am pus unt si ulei cand sunt frumos rumenite ,se adauga...
ouale se spala cu detergent si apa rece(se degreseaza) intr-o craticioara se pun la fiert dandu-le drumul foarte usor in apa clocotita. separat se amesteca 700ml apa,3linguri otet,doua plicuri vopsea praf,(desi pe plic scrie 1:P)si se lasa sa fiarba dupa ce ouale au fiert aprox 10-15min...
se bat bine ouale cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul untul cu ciocolata sa topesc pe bain marie se toarna amestecul caldut  peste ouale batute, se amesteca se adauga apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt crema obtinuta se introduce la frigider.eu am facut-o in timp...
pe un fund de lemn tocati bine vinetele coapte(eu folosesc cutit tot din lemn,inoxul le innegreste) intr-un bol amestecati vinetele cu ulei exact ca la maioneza,putin cate putin adaugati apoi usturoiul pisat, ardeii tocati marunt si sare dupa gust a iesit minunata copiilor le-a placut...
Chec cu branza de vaci
In la 2 Feb 2010
Chec cu branza de vaci
Se cerne faina. Se amesteca cu amidonul, sarea si bicarbonatul stins cu otet. Separat se bat ouale cu zaharul pana ce nu se mai simt granule de zahar in amestec. Apoi se adauga untul topit Se adauga putin cate putin din amestec, peste faina, Apoi branza de vaci, amestecand cu o...
laptele  ,zaharul,faina şi margarina se pun ıntr-o cratita se amesteca bine la foc potrivit pına da ın clocot ..aveti grija sa nu faca cocoloaşe faina (amestecati intai zaharul si faina,adaugand putin cate putin ,laptele).  va rezulta o budinca cu o consistenta destul de legata....
se taie ceapa julien intr-o cratita mai mare se pune apa la fiert cu sare,zahar,otet,foi de dafin si piper (nu stiu sa va spun cantitatile..eu o fac mereu dupa gust..un gust dulce acrisor ) cand a dat in clocot se adauga ceapa si se fierbe aprox 15-20min se scoate la scurs intr-o...
Afisate 571 - 600 din 621 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking