Prajitura Lămâiţa
In la 1 Ian 2016
Prajitura Lămâiţa
 Aluat Intr-un vas mixam ouale cu zaharul ,zaharul vanilat si sarea.Adaugam uleiul si laptele apoi amoniacul stins in otet. Incepem sa adaugam faina si sa amestecam la inceput cu o lingura apoi framantam cu mana un aluat potrivit de tare .Cand aluatul nu se mai lipeste de maini...
Desert tort de Anul Nou
In la 31 Dec 2015
Desert tort de Anul Nou
Blat:  Turnam apa clocotita peste cacao si amestecam pana la omogenizare si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul treptat si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Peste galbenusuri adaugam in fir subtire...
Desert piersicute
In Dulciuri la 31 Dec 2015
Desert piersicute
Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe...
Spalam oasele bine si le punem la fiert in 3 liti de apa cu un praf de sare. Inlaturam spuma care se formeaza. Daca apa scade prea mult mai adaugam apa fierbinte. Dupa ce oasele au fiert circa 30 de minute adaugam legumele congelate si ceapa si morcovul taiate cubulete. Lasam sa...
Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora. Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si...
Lasam aluatul la decongelat  de seara in frigider. Dam branza pe razatoare si o amestecam cu un galbenus. Intindem aluatul foarte putin apoi il taiem in 9 patrate. Punem cate o lingurita de branza in mijlocul fiecarui patrat si ungem cu galbenus batut pe margini. Indoim pe...
Braduti dulci
In Dulciuri la 25 Dec 2015
Braduti dulci
Intr-un vas punem laptele si adaugam zaharul. Punem vasul pe foc mic   si amestecam pana zaharul se topeste. Dam deoparte si adaugam untul si esenta de rom. Maruntim biscuitii si nuca in robot. Intr-un castron punem biscuitii, nuca si cacaoa si amestecam. Turnam compozitia...
Am spalat pieptul   de pui si l-am pus la fiert intr-o oala . Am inlaturat spuma care s-a format. Cand s-a fiert l-am scos si in supa rezultata am mai adaugat apa si am fiert si cartofii ,apoi   mazarea impreuna cu morcovul. Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat...
Tort diplomat Mos Craciun
In la 24 Dec 2015
Tort diplomat Mos Craciun
  Punem ouale si zaharul intr-un vas la foc mic si le  lasam sa fiarba pana devin ca o  smantana. Aromam cu coaja de portocala si zaharul vanilat. Dupa ce crema s-a ingrosat, dam cratita deoparte si adaugam gelatina hidratata in cei 150 ml apa. Cand se raceste adaugam 500 ml...
Am amestecat drojdia cu 4-5 linguri de lapte caldut,1/2 lgt zahar si o lingurita faina. Am omogenizat si am lasat la dospit 15-20 de minute. Restul de lapte l-am pus  intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Cand s-a topit zaharul am dat...
Iata cum se prepara Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post Curatam si spalam ceapa si usturoiul, le taiem cubulete si le punem la calit in ulei pentru 5 minute. Adaugam ardeiul cubulete si ciupercile curatate, spalate si feliate. Le lasam sa fiarba acoperit in suc...
Cum se prepara Reteta de tocanita de pipote si inimi, o mancare gustoasa si economica Spalam bine pipotele si inimile si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare. Indepartam spuma care se formeaza. Curatam ceapa, o spalam si o taiem solzisori. Curatam ardeii, ii spalam si ii taiem...
Blat : Intr-un castron punem faina, cacaua, zaharul, nuca (150 g macinata si 50 g zdrobita) si praful de sare. Incorporam in ingredientele uscate apa si uleiul si amestecam cu telul. Adaugam gemul si bicarbonatul stins in otet si omogenizam. Turnam compozitia intr-o tava (22x32 cm) tapetata cu...
Indepartam foile exterioare ale verzei, o spalam sub jet de apa rece apoi o taiem fideluta. O punem intr-un castron mare si o frecam cu sare. Intr-o cratita adaugam uleiul si cand se incinge adaugam varza treptat si amestecam pana se caleste.Nu stoarcem varza de zeama o lasam sa se...
Cum se prepara Desert chec de post reteta ieftina, simpla si rapida Punem intr-un castron zaharul, uleiul, apa minerala, faina cernuta cu praful de copt, esentele, coaja de lamaie, sarea si mixam bine pana se topeste zaharul. Impartim compozitia in doua. Intr-una din ele punem cacaua...
 Salam de biscuiţi, reţetă cu nuca Rupem biscuitii bucatele iar rahatul il taiem cubulete. Punem intr-un vas pe foc laptele,rahatul si ciocolata si lasam sa dea 2-3 clocote. Dam deoparte si adaugam cacao amestecata cu zaharul,untul si esenta de rom. Amestecam sa se topeasca untul...
Aluat : Mixam ouale cu praful de sare, apoi adaugam zaharul mixand in continuare pana acesta se topeste. Adaugam untul moale, amoniacul stins in zeama de lamaie si esenta de vanilie. Mixam bine, apoi punem faina treptat si framantam pana obtinem un aluat usor de modelat. Din aluat formam bile pe...
Tocanita de pui cu ciuperci
In la 27 Oct 2015
Tocanita de pui cu ciuperci
Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala. Inlaturam spuma care se formeaza Curatam si spalam legumele. In oala in care fierb pulpele adaugam o ceapa taiata pe jumatate, morcovul si ardeiul. Eu ardeiul l-am taiat cubulete dar il putei pune bucati mari....
Desfacem conopida in buchetele,o spalam bine si o punem la fiert in apa cu sare pentru cca15 minute. Cand este fiarta, o punem intr-o strecuratoare si o trecem sub jet de apa rece. O lasam la scurs. Punem intr-o craticioara untul si cand se incinge adaugam faina amestecand repede pentru...
  Aluat: cernem faina intr-un castron. Facem o adincitura in mijlocul fainii si punem restul ingredientelor.Framantam pana obtinem un aluat neted, nelipicios. In timpul framantarii lovim aluatul din cand in cand de masa. Dam aluatul la rece pana pregatim umplutura de dovleac....
Spalam oasele de vitel si le punem la fiert in apa rece cu un praf de sare.Indepartam  spuma formata . Mai adaugam apa cand scade. Cand carnea incepe sa devina frageda,punem legumele taiate bucati mari si ceapa intreaga.Lasam pe foc pana carnea se desprinde de pe oase si legumele sunt...
Taitei de casa
In Paste la 22 Oct 2015
Taitei de casa
Punem oul intr-un castron, adaugam sarea,uleiul si il batem cu furculita. Incepem sa adaugam faina si sa framantam. Ne va iesi un aluat elastic si potrivit de tare  .   Nu punem toata faina de la inceput. In functie de marimea oului folosit s-ar putea mari sau micsora cantitatea...
Tocanita de vitel cu morcov
In la 21 Oct 2015
Tocanita de vitel cu morcov
Spalam carnea, o tamponam cu servetele si o taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam carnea.Lasam la calit pana scade toata zeama din carne si aceasta se rumeneste frumos. Adaugam ceapa curatata ,spalata si tocata cubulete. Morcovul il curatam si spalam . Cand...
Desert tort de mere intregi
In la 19 Oct 2015
Desert tort de mere intregi
Intr-o cratita cu diametrul de 24 cm caramelizam cele 6 linguri de zahar si tapetam peretii cratitei cu zaharul ars. Asezam merele curatate de coaja si cotor peste caramelul intarit si dam cratita la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, pana merele se inmoaie bine. In timp ce merele stau...
Tarta cu struguri
In Dulciuri la 18 Oct 2015
Tarta cu struguri
Blat : separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza, Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula de...
Conopida murata
In la 17 Oct 2015
Conopida murata
Conopida se desface  in buchetele, apoi se spala bine si se lasa 1 ora in apa rece. Se pune la scurs in strecuratoare. Morcovul se curata se spala si se taie rondele. Hreanul se curata se spala si se taie betisoare. Se asaza conopida in borcane (eu am folosit un borcan de 3 l si...
Salata de boeuf
In Salate la 17 Oct 2015
Salata de boeuf
Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format. Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea . Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat...
Feliem gogonelele si ardeiul iute. Ceapa o taiem solzisor iar usturoiul il tocam marunt. Tocam si frunzele de telina .Amestecam toate legumele si adaugam aspirina pisata,semintele de marar, sarea si zaharul . Turnam apa rece si otetul.Amestecam totul bine si  lasam la macerat 24 de ore.In...
Desert eclere
In Dulciuri la 13 Oct 2015
Desert eclere
Coji eclere : Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem...
Desert chec pufos
In la 12 Oct 2015
Desert chec pufos
Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste .Batem galbenusurile cu uleiul pus in fir subtire ca la maioneza, adaugam laptele si coaja de  lamaie. Incorporam...
Afisate 31 - 60 din 178 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking