Cozonac cu nuca
In Dulciuri la 14 Feb 2016
Cozonac cu nuca
Lasam toate ingredientele la temperatura camerei, de seara. Aluat: Punem ouale si galbenusurile intr-un caston ,adaugam sarea peste ele,le batem cu furculita si le lasam deoparte. Cernem faina de doua ori intr-un vas mai mare. Incalzim 500 ml de lapte in care adaugam zaharul,...
Am spalat varza si am lasat-o in apa rece vreo 4 ore. Am curatat ceapa, am spalat-o si am tocat-o marunt . Am incins uleiul intr-o tigaie si am calit ceapa impreuna cu orezul spalat. Cand s-au racit le-am adaugat peste carnea tocata. Am condimentat cu cimbru, sare si piper si am adaugat ...
Caramelizam trei linguri de zahar intr-o craticioara, apoi il turnam intr-o forma  de guguluf. Mixam cele 5 oua cu restul de zahar, praful de sare si zaharul vanilat apoi adaugam laptele si coaja de lamaie. Turnam compozitia in forma peste zaharul caramelizat. Punem forma la cuptorul...
Tarta cu dovleac
In Dulciuri la 9 Feb 2016
Tarta cu dovleac
Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat. In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de apa. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare. Am invelit aluatul intr-o folie si l-am pus in...
Gogosele: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .Cand fierbe,dam cratita deoparte si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare.Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.Punem aluatul intr-o seringa/posh si formam...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa. Amestecam nucile cu faina si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu...
Am portionat carnea si am spalat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat si spalat. Am pus carnea impreuna cu legumele (inclusiv ardeiul congelat) si un praf de sare in oala sub presiune. Am turnat aproximativ1,5 l apa si le-am fiert 25 de minute. Cand au fiert le-am scos, am inlaturat ceapa...
Am pus varza in apa rece si am lasat-o 3 ore la desarat. Am portionat coasta si am fiert-o pe jumatate. Am pus intr-un tuci o lingura de untura si cand s-a incins am adaugat varza tocata marunt. Am calit-o 10 minute si am adaugat coastele fierte si doua polonice din zeama in care au fiert...
Blat: Punem apa clocotita peste cacao, amestecam bine si lasam la racit. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul in 3- 4 reprize si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam peste galbenusuri  uleiul pus ca la...
Ciorba de cocos
In Supe/Ciorbe la 30 Ian 2016
Ciorba de cocos
Am portionat carnea de cocos, am spalat-o si am pus-o sa fiarba intr-o oala cu apa si un praf de sare. Am indepartat spuma care s-a format. Cat timp a fiert carnea, am curatat si spalat legumele proaspete.Am tocat morcovul si ceapa cubulete mici. Cartofii  i-am taiat in bucati potrivite...
Din apa, lapte, malai si sare am preparat o mamaliga in care am incorporat untul si parmezanul la sfarsit. Am lasat-o la racorit. Intre timp am pus la prajit intr-o tigaie carnatii taiati rondele si carnea bucatele subtiri. Le-am lasat la prajit 7-8 minute fara sa adaug ulei. Intr-un vas yena,...
Spalam si portionam carnea de pui. Punem uleiul la incins intr-o cratita si rumenim usor carnea. O scoatem, adaugam ceapa tocata cubulete si o calim. Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica apoi ardeiul gras. Le lasam la calit 2-3 minute si adaugam telina curatata spalata si taiata cubulete...
Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de dafin, apa cat sa le acopere si am lasat sa fiarba 20 de minute. Am inchis focul si am lasat sa se...
Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si celelalte taiate cubulete. Lasam sa fiarba pana se patrund bine legumele si carnea apoi adaugam...
Macrou marinat la rece
In Peste la 24 Ian 2016
Macrou marinat la rece
Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le lasam la frigider 24 de ore. Pentru saramura: punem apa, otetul, uleiul, zaharul si sarea intr-o...
Mixam untura cu ouale, zaharul si sarea apoi adaugam smantana si coaja de lamaie. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o incorporam in compozitia de untura si oua. Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen, nu prea tare. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il punem in...
Curatam, spalam si taiem pulpele in jumatati. Le lasam la scurs si le condimentam cu sare, boia, cimbru si piper. Luam o tava care merge la cuptor, asezam pulpele in ea, turnam vinul si punem frunza de dafin. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam pana sosul din tava scade si pulpele...
Mini Pavlova
In Dulciuri la 18 Ian 2016
Mini Pavlova
Bezea: Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam otetul si la sfarsit amidonul pe care il incorporam usor cu o spatula.  Tapetam  o tava cu...
Ciorba de pește
In la 18 Ian 2016
Ciorba de pește
Legumele taiate marunt le punem la inabusit in ulei.Cand incep sa se inmoaie turnam cca1,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam orezul si potrivim gustul de sare.Adaugam rosiile pentru ciorba. Turnam borsul pe care l-am dat inainte intr-un clocot atunci cand orezul...
  Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm diametrul .Le ungem cu ulei si le suprapunem cate doua. In final vom avea opt foi .Le lasam la odihnit pana...
Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat rondele si il lasam sa se inmoaie.Adaugam un praf de sare. Cand s-a inmuiat, adaugam ardeiul taiat cubulete...
Infierbantam  uleiul intr-o cratita si punem la prajit carnea taiata cubulete. Cand se rumeneste, o scoatem si adaugam ceapa taiata marunt. O lasam sa se inmoaie apoi adaugam prazul taiat bucati mari (folosim doar partea alba a prazului) si mai lasam la calit 2-3 minute . Adaugam...
Plachie de crap
In la 15 Ian 2016
Plachie de crap
Pestele curatat, spalat si uscat cu servetele de hartie il taiem in bucati potrivite. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam asa cel putin 30 de minute, dupa care il vom praji usor, doar cat sa se faca pe jumatate. Separat, in alt vas infierbantam cele 5 linguri de ulei si...
Spalam carnea, o zvantam si o taiem cubulete. O punem intr-o cratita la calit in untura incinsa. Cand se rumeneste adaugam ceapa tocata marunt si o lasam 2-3 minute sa se inmoaie. Punem ardeiul cubulete si morcovul taiat rondele, le calim cateva minute impreuna, adaugam 2 cani de apa si lasam sa...
Blat :  Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu zaharul 1-2 minute cat sa se omogenizeze, apoi adaugam uleiul in fir subtire si mixam in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, toate cernute. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le...
Curatam cartofii ii spalam si ii taiem bucati potrivite. Ii punem intr-o tava si ii condimentam cu cimbru, sare si piper. Portionam carnatii si carnea si ii asezam peste  cartofi. Turnam apa pana la nivelul cartofilor si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca 45 de minute....
Portionam coasta, o spalam si o punem la fiert in apa rece. Indepartam spuma care se fomeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert pe jumatate adaugam telina, ardeiul ,ceapa tocata marunt, morcovul cubulete si cartofii taiati bucati potrivite. Lasam sa fiarba pana se...
Punem carnea tocata intr-un bol. Adaugam ceapa data pe   razatoarea cu orificii mici, usturoiul pisat, pesmetul, oul, mararul, condimentam cu sare si piper si omogenizam. Formam bile potrivite ca marime, le tavalim prin faina ,le aplatizam si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de...
Spalam bine carnea, o lasam la scurs dupa care o portionam. Punem uleiul la incins intr-o cratita, adaugam bucatile de pui si le rumenim usor la foc iute. Adaugam ceapa taiata solzisori , o lasam sa se patrunda apoi adaugam ardeiul taiat bucati mai mari. Lasam la calit impreuna aproximativ...
Spargem ouale intr-un castron si le batem bine cu telul. Condimentam cu sare si piper,adaugam ardeiul,morcovul , patrunjelul tocat si amestecam . Incingem o tigaie la foc mediu si o ungem cu ulei.Micsoram flacara si turnam cam 70 % din compozitie. Cand omleta se desprinde de pe peretii...
Afisate 1 - 30 din 178 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking