Preparare piept de raţă Pieptul de raţă se spală bine, se şterge de apă şi se crestează pe partea cu pielea (nu trebuie tăiat până se ajunge la partea de carne, ci crestată doar partea de piele şi grăsime). Într-o tigaie bine încinsă (tigaie care poate fi...
Mini-savarine
In la 18 Noi 2012
Mini-savarine
Preparare mini-savarine: Laptele trebuie să fie călduţ. Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Se adaugă alternativ şi puţin câte puţin restul ingredientelor ( doar sarea se adaugă ulterior). Se va amesteca bine cu telul până se omogenizează...
Cartofii se spală bine și se pun la fiert, în coajă, timp de 20-25 de minute. Tăiem cartofii în două și le scoatem miezul (operațiune care se efectuează cât cartofii sunt fierbinți). Circa 3/4 din miezul cartofilor rezultat, strivim cu o furculiță (trebuie să...
Se pune la topit untul. Vita se spală și se șterge bine cu un prosop. În untul topit vom pune bucățile de vită și usturoiul întreg, pe care-l strivim cu un cuțit. Lăsăm 5 minute pe o parte și 5 minute pe o parte.  Bucățile de vită le scoatem pe o farfurie,...
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 22 Mar 2012
Bomboane Raffaello
Frecăm untul îmrepună cu zahărul vanilat și zahărul pudră, până se topește zahărul. Adăugăm  laptele praf și foile de napolitane sfărămițate cât mai mărunt. Compoziția o dăm la frigider preț de 15-20 de minute.  Din compoziția răcită luăm cam...
Chec cu ness
In la 21 Mar 2012
Chec cu ness
Untul se freacă cu zahărul, până se topește zahărul. se adaugă gălbenușurile, unul câte unul, și se încorporează în unt. Alternativ se va pune laptele și făina+praful de copt, amestecâd cu un mixer pentru a nu face cocoloașe. Încorporăm și coaja...
Preparare piure:  Punem cartofii la fiert cu sare și piper. Când au fiert îi punem într-un blender cu ardeii copți, untul, sare și piper și lăsăm până devine o pastă(eu am pus și puțin din zeama lăsată de ardeii copți, pentru un plus de savoare).  ...
Desert de vanilie la cupă
In la 19 Mar 2012
Desert de vanilie la cupă
Rețeta cremei de vanilie o găsiți  AICI  (dar faceți crema în cantități mai mici, în funcție de câte cupe faceți). Puteți face crema, o depozitați în frigider iar când vin musafiri faceți doar asamblarea. Se strecoară vișinele din compot iar...
Se amestecă branza de vaci cu gălbenușurile, zahărul, coaja de lămâie, stafidele și făina+praful de copt. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare și zahărul vanilat. Albușurile bătute spumă se adaugă în restul compoziției, amestecând de...
Începem prin a prăji bagheta, după ce o tăiem feliuțe. eu am băgat-o la tigaia actifry cu puțin ulei  măsline. După ce rondele de baghetă s-au răcit, vom unge cu cremă de brânză. Luăm câte o bucată de roșie cherry și o învelim cu o feliuță de...
Ciupercile se taie felii mai groase iar apoi le vom opări doar dându-le într-un clocot, le scurgem după aia. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală iar apoi se taie cubulețe. Într-o tigaie wok vom pune uleiul la încins împreună cu o linguriță de apă și...
  Se spala bine fructele de mare, se usuca cu niste servetele de bucatarie, se sareaza si pipereaza iar apoi se tavalesc prin faina. Daca aveti surimi in cocktailul de fructe de mare, il veti scoate separat pe o alta farfurie. Se pune la incins wok-ul cu uleiul de masline. Cand...
  Curățăm legumele și le spălăm bine. Cartofii se taie cubulețe, morcovii rondele, ceapa cuburi și se pun într-o oală cu apă, uleiul de măsline, sare și puțin piper. Se pun pe aragaz la foc mediu și se lasă până când fierb foarte bine. Legumele fierte...
 Pennele barilla se fierb conform indicațiilor de pe ambalaj, dar timpul îl scurtăm cu 1 minut.  Ceapa se curăță bine, se spală și se taie cubulețe. Uleiul și apa se pun la încins iar peste uleiul încins punem ceapa la călit. Lăsăm până se...
Pâine cu iz mediteranean
In la 6 Dec 2011
Pâine cu iz mediteranean
Făina se cerne într-un bol mare, punem sarea și rozmarinul.  Facem o gaură în mijlocul făinii iar acolo vom turna maiaua.  Facem maiaua într-un bol, în felul următor: punem drojdia fărămițată, 100 ml lapte călduț amestecat cu zahărul și 100 ml...
Preparare crema: Incepem cu crema pentru ca-i ia mai mult timp sa se raceasca. Faina se amesteca cu 300 de ml din lapte, se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Restul de lapte se amesteca cu zaharul si se pune pe foc. Se lasa pana cand fierbe laptele iar zaharul este topit. Se ia...
Dulceaţă de vişine
In la 6 Iul 2011
Dulceaţă de vişine
Spălăm borcanele şi capacele cu apă fierbinte şi le lăsăm la scurs. Vişinele se spală bine, se lasă la scurs iar apoi le scoatem sâmburii. Într-un ceaun mare, sau oală, punem vişinele alternând cu zahărul- un rând de vişine şi unul de zahăr....
Prăjitură cu caise
In la 6 Iul 2011
Prăjitură cu caise
Caisele se spălă, se taie-n două, scoatem sâmburii şi le lăsăm la scurs. Pregătim aluatul: Ouăle le batem spumă cu un praf de sare şi jumătatea din cantitatea de zahăr. Când zahărul s-a topit, adăugăm treptat laptele peste ouă. Separat frecăm untul...
Compot de vişine
In la 6 Iul 2011
Compot de vişine
Pentru prepararea unui compot de visine delicios incepem cu următoarele două etape: 1. Vişinele se spală bine şi se lasă la scurs, până se scurg bine de apă. 2. Borcanele şi capacele le spălăm cu apă clocotită şi le lăsăm la scurs. După ce am efectuat aceste...
Prăjitură cu vişine
In la 25 Iun 2011
Prăjitură cu vişine
Vişinele se spală şi le scoatem sâmburii. Untul se freacă bine cu zahărul, până când se topeşte zahărul. Separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt vom pune gălbenuşurile, unul câte unul, şi amestecăm bine. Se adaugă laptele treptat iar apoi...
Se dau pe maşina de tocat următoarele ingrediente: ceapa, mărarul, pătrunjelul, ceapa verde, usturoiul verde, carnea de curcan şi cartoful iar apoi se amestecă bine. Se separă albuşul de gălbenuş iar albuşul se bate spumă cu un paf de sare. Albuşul bătut, gălbenuşul, făina,...
Usturoiul se pisează, se freacă cu puțină sare  și uleiul iar apoi se adaugă muștarul. Frecăm bine și adăugăm încă puțină sare, piper și cimbru. Cu acest sos vom unge mușchiul de porc întreg, așezăm mușchiul într-un vas, acoperim vasul cu folie...
Pieptul de pui se spală bine, în câteva ape reci, şi se taie cubuleţe.  Pui 4-5 linguri cu apă într-o oală iar când clocoteşte pui ceapa tăiată mărunt să se înmoaie şi apoi carnea de pui. Adaugi restul de apă, cozile de pătrunjel legate şi...
Preparare caramel: Într-o tavă punem zahărul la caramelizat cu o lingură cu apă. După ce s-a caramelizat zahărul, vom întinde caramelul pe restul tăvii şi pe pereţii tăvii iar apoi se lasă la răcit. Peste caramelul răcit vom pune murele congelate(o să lase un...
Carnea se taie cuburi şi se spală  în câteva ape reci, până iese tot sângele, iar după aia se aşează într-un vas yena.     Peste carne punem: ceapa tăiată cubuleţe, ardeiul tăiat feliuţe, sare şi piper după gust, două-3 foi de dafin,...
Preparare aluat:    Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune în laptele călduţ,  presărăm puţină făină şi lăsăm la dospit 20 de minute.    Cernem făina şi apoi punem în mijlocul ei toate ingredientele, inclusiv maiaua dospită dar...
  Preparare peşte:      Se face un sos amestecând următoarele ingrediente:  zeama de la o lămâie, o lingură pastă de soia, câteva fire de mărar tocate mărunt, sare, pastă de chilli. Cu acest sos vom marina...
Preparare aluat: Frecăm bine untul/margarina împreună cu zahărul şi zahărul vanilat, până când se topeşte zahărul. Între timpe spălăm ouăle şi separăm albuşurile de gălbenuşuri. Peste unt/margarina frecată vom adauga gălbenuşurile, unul câte...
Pizza quatro formaggi
In la 1 Feb 2011
Pizza quatro formaggi
Preparare aluat: Se pune făina într-un bol şi în mijloc punem: apa călduţă, drojdie, uleiul şi sarea. Frământăm foarte bine până când aluatul este elstic dar nelipicios. Acoperim bolul cu un prosop şi lăsăm la odihnit vreo 30 de minute. Pe o...
Tort Kodrit Kadir
In la 25 Ian 2011
Tort Kodrit Kadir
Se începe prin a face caramelul. SE topeşte zahărul, într-un vas în care să încapă tot tortul, împreună cu o lingură de apă iar apoi caramelul se lasă la răcit. Preparare blat: Ouăle se bat spumă împreună cu zahărul, un praf de sare şi...
Afisate 1 - 30 din 353 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking