Sărăţele~2~
In Pizza la 22 Ian 2011
Sărăţele~2~
Începem prin a face maiaua. Drojdia se pune într-un vas cu laptele călduţ şi presărăm deasupra puţină făină. Lăasăm la dospit vreo 20 de minute. Brânza se dă pe răzătoare. Într-un vas mare vom cerne făina, facem o gaură în mijloc şi...
Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii. Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac. Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa...
Începem prin a face caramelul. Punem zahărul la topit împreună cu o linguriţă de apă, în vasul ăn care vom face tortul (eu am folosit o oală mai înaltă).  După ce zahărul s-a caramelizat, ungem şi pereţii oalei cu zahărul caramel şi lăsăm la răcit....
Tort Ion şi Ionela
In la 11 Ian 2011
Tort Ion şi Ionela
Începem prin a face cremele. Preparare crema 1: Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte.  Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie....
Pui cu sos şi ravioli
In la 10 Ian 2011
Pui cu sos şi ravioli
Preparare pui: Se topeşte untul, se pune apa şi se pune puiul bine spălat. Se pune busuiocul şi se acoperă cu un capac. Când carnea este aproape gata vom pune sare şi piper după gust. Preparare sos: Se pune untul la topit şi în untul...
Rupem boabele murelor moi şi le punem în 5 pahare diferite. Punem spumant în fiecare pahar iar peste punem apă tonică. Punem în fiecare pahar câteva boabe de mure congelate şi apoi servim. Enjoy it!
Se face maiaua din laptele călduţ cu drojdie şi puţină făină presărată deasupra. Se lasă la dospit 15 minute. Între timp brânza se dă pe răzătoare şi se amestecă bine cu untul. Î ncorporăm bine maiaua cu brânza, sarea şi untul iar apoi...
Tort pentru tati meu
In la 10 Ian 2011
Tort pentru tati meu
Preparare blaturi: Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare iar apoi se bat tare cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul, alternând cu ulei. Se amestecă foarte bine de jos în sus pentru a nu se lăsa...
Legumele se curăţă şi se pun întregi la fiert împreună cu pieptul de pui, sare şi piper. După ce au fiert, se dau toate la răcit.  Pieptul de pui se taie fâşii mărunte. Cartofii şi morcovii se taie cubuleţe, ţelina se aruncă. Murăturile se taie cubuleţe...
Cremă: cremă de nuci eu am avut o cană de la nucile umplute. Aici e reţeta cremei de nuci: http://www.bucataras.ro/retete/nuci-fragede-15361.html Dar puteţi să măcinaţi vreo 150 g de nucă şi s-o amestecaţi cu finetti. Preparare aluat: Se bat ouăle cu zahărul şi...
Preparare blat: Se caramelizează jumătate din cantitatea de zahăr împreună cu o lingură cu apă. Când s-a făcut caramelul, stingem cu laptele şi lăsăm la foc mic până se topeşte tot caramelul. Mai amestecăm din când în când. După aia dăm...
Stafidele se pun la înmuiat cu romul şi esenţa de migdale. Într-un vas puneam: zahărul, uleiul, ouăle şi zahărul vanilat. Amestecă foarte bine, până se topeşte zahărul. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare şi se încoporează în...
Floricele se fac în două tranşe. Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul. Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului. Se pun boabele de...
Pentru ca toate sarmalele să fiarbă în acelaşi timp, trebuie să opărim puţin foile de viţă. Eu aşa am făcut pentru că erau uscate. Varza se lasă puţin la desărat în apă rece. Frunzelor pentru sarmale li se taie cotorul. Carnea de porc se toacă, carnea de...
Oasele de porc se lasă în apă rece de seara iar apoi se mai spală în câteva ape. Între timp pregătim legumele: ceapa tăiată cubuleţe, ţelina curăţată şi lasată întreagă, păstârnacul tăiat fâşii, morcovii tăiaţi cubuleţe. Se pun...
Organele se spală bine în câteva ape reci pentru a scoate tot sângele. Rinichii se taie în două şi iei toate pieliţele de pe el, albul ăla se curăţă. După aia punem organele la fiert şi se dau la răcit după ce au fiert bine. Între timp tăiem carnea...
Piftie de porc
In la 3 Ian 2011
Piftie de porc
Carnea şi piciorul afumat de porc se spală bine şi se dau în două-3 clocote pentru a înlătura eventuală negreală care ar putea face ca piftia să nu mai fie clară. Trebuie să le răzi e negreală cu un cuţit. Toată carnea necesară pentru piftie se lasă o noapte...
Cornuleţe cu rahat
In Dulciuri la 3 Ian 2011
Cornuleţe cu rahat
de aici m-am inspirat:  http://www.bucataras.ro/retete/cornulete-fragede-cu-gem-11482.html Preparare aluat: Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul şi zahărul vanilat până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, puţin câte puţin, alternând...
Stangluri cu ciocolată
In la 3 Ian 2011
Stangluri cu ciocolată
sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html    Preparare cremă Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire.  Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul până când se topeşte zahărul iar...
Cappuccino frappe
In la 3 Ian 2011
Cappuccino frappe
Frişca bătută se amestecă foarte bine cu nessul şi cu 1 plic de cappucinno. Laptele se încălzeşte puţin. Cele 4 plicuri cu cappuccino se pun în 4 pahare diferite, se pune zahăr în fiecare pahar şi fiecare pahar cu cappuccino se freacă cu puţin zahăr şi...
Xmas Pizza
In la 28 Dec 2010
Xmas Pizza
Preparare blat: Se amestecă bine toate ingredientele şi se frămână cu puţin ulei până ao un aluat uşor de modelat şi nelipicios. Asamblare: Se unge tava cu unt şi se tapetează cu făină. Se întinde o foaie şi se aşează în tavă. Se...
De obicei cumpăram pastrama de la o măcelărie turcească dar era închis... Am luat pastramă de la un hypermarket şi era prea sărată. Am lăsat pastrama în vin roşu la desărat vreo 3 ore şi apoi am lăsat-o la scurs. Se încinge bine cuptorul. Pastrama se taie...
Nuci fragede
In Dulciuri la 28 Dec 2010
Nuci fragede
Preparare aluat: Ouăle se bat spumă cu  zahărul până când se topeşte zahărul. Se adaugă untura, lingură cu lingură, şi se amestecă bine cu mixerul. Se pun şi restul ingredientelor, amoniacul se stinge cu o lingură cu oţet înainte de a fi pus în...
Muşchiul de porc eu l-am avut împănat cu puţină grăsime, unchiul meu l-a tăiat aşa. Cu o zi înainte am pus muşhiul la marinat. Am condimentat muşchiul cu sare, chilli şi cimbru iar apoi am turnat vinul peste el.  Am acoperit cu folie alimentară vasul şi l-am dat la...
Nu este chiar 100% tradiţional pentru că-s în plus măslinele şi caşcavalul. Reţeta cârnaţolor de casă este aici:  http://www.bucataras.ro/retete/14671/carnati-de-casa.html Pentru a menţine şoriciul moale până în zoua de Crăciun, trebuie să faceţi...
Preparare aluat: Se cerne făina. Untul se topeşte şi se dă la răcit. Iaurtul şi ouăle se scot pentru a fi la temperatura camerei. Se face maiaua din drojdie, lapte şi puţin zahăr iar deasupra presărăm puţină făină. Se lasă la dospit vreo 15 de minute. Se face o gaură...
Ceapa se taie foarte mărunt. Ceapa verde se taie rondele mici. Se amestecă toate ingredientele iar apoi se pune sare, piper, zeamă de lămâie şi oregano după gust.  Nu se mai pune alt ulei pentru că vom folosi uleiul în care a stat tonul. Crutoanele se pun...
Preparare chiftele: Se face exact ca la pârjoalele moldoveneşti :  http://www.bucataras.ro/retete/14641/parjoale-moldovenesti.html   (se va înlocui carnea de mânzat cu cea de găină) Preparare piure: Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se...
Ravioli se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert pastele, ungem tava cu unt. Punem un strat de pastele fierte, jumătate din ele, iar peste radem caşcaval dat pe ochiurile mari de la răzătoare. Punem restul de paste şi radem iar caşcaval. Se dă la...
Carnea de scoici se decongelează, eu am avut congelată, şi se opăreşte în apă fiartă cu puţină sare. Se lasă 2 minute în apă clocotită şi se scurg. Untul se pune la topit într-o tigaie wok iar când s-a topit punem carnea de scoici în unt. ...
Afisate 31 - 60 din 353 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking