Blat : Mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, apoi galbenusurile pe rand, uleiul treptat, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara (d=35*23 cm) sau intr-o forma rotunda (d=28 cm), unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la...
Punem conopida-buchetele la fiert in apa cu sare, timp de 15 minute. Strecuram si lasam deoparte.
Intr-o craticioara cu fund dublu, punem 80 g unt la topit, pe foc mic. Peste faina adaugam treptat laptele rece, amestecand mereu, pentru a nu se forma cocoloase. Acest amestec il turnam in fir...
Crusta : macinam biscuitii cu robotul, apoi adaugam untul topit si omogenizam. Rasturnam compozitia intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=26 cm) si o presam cu ajutorul unei linguri. Dam la frigider pana pregatim crema.
Crema : mixam putin crema de branza ca sa se inmoaie, apoi...
Blat : mixam albusurile spuma tare, adaugam zaharul, iar la final incorporam faina amestecata bine cu praful de copt. Coacem in tava care are aceeasi dimensiune cu tava in care vom coace baghetele de cacao (d=26*39 cm). Dupa ce blatul s-a racit il taiem pe lungime, astfel incat sa avem 3...
Taiem pepenele galben in jumatate, scoatem samburii, apoi cu o lingurita rotunda decupam mici globulete de pepene, pana ajungem aproape de coaja
In jumatatea de pepene asezam caisa taiata bucatele mici, bananele rondele, kiwi taiat si el feliute sau cubulete, capsunile taiate in 4 si cateva...
Topim untul, apoi adaugam ceapa taiata . Calim cateva minute, apoi adaugam pieptul de pui taiat cubulete mici, sarea, piperul si lasam pe foc, timp de 5 minute, timp in care mai amestecam din cand.
Adaugam ciupercile si mai lasam 10 minute pe foc , amestecand din cand in...
Punem laptele la fiert cu sarea, apoi adaugam grisul presarat in forma de ploaie, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase, timp de 5 minute. Lasam grisul sa se raceasca , apoi adaugam untul, branza de vaci, gemul de caise, dulceata din coji de portocale, galbenusurile de ou, faina, esenta...
Blat : Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu...
Aluat pentru pizza de casa : drojdia proaspata o amestecam cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam putina apa calduta si putina faina. Lasam la dospit 15 minute. Faina o cernem intr-un bol, punem peste ea sarea, maia-ua si apa calduta treptat. Framantam pana obtinem un aluat omogen....
Blat : mixam albusurile spuma, adaugam apoi zaharul si zaharul vanilat, galbenusurile pe rand, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Dam la cuptor , intr-o forma rotunda (d=25 cm, dar ideal cred ca merge d=28 cm).
Crema : iaurtul de capsuni (sau zmeura, caise etc...) il...
Aluat clatite : intr-un bol punem faina, bicarbonatul, sarea, apoi ouale, zaharul, laptele treptat, amestecand mereu ca sa nu se formeze cocoloase. Adaugam apa minerala ca sa subtiem aluatul. Lasam deoparte pentru 30 de minute.
Umplutura clatite : amestecam urda cu zaharul, esenta de...
2 Foi : Intr-un bol mixam 2 albusuri spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam 2 linguri zahar, iar la final 2 linguri faina amestecate cu 1 lingura cacao. Omogenizam bine si intindem compozitia intr-o forma de tort (d=24 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor...
Aluat : mixam spuma untul moale de la temperatura camerei cu zaharul pudra, adaugam apoi galbenusurile pe rand.
Incorporam ingredientele uscate : faina, praful de copt si pudra de cacao si laptele.
Separat batem albusurile spuma cu zaharul vanilat si il incorporam in compozitia de...
Pentru aluat : intr-un castronel amestecam faina cu praful de copt si untul moale de la temperatura camerei, adaugam zaharul , apoi oul intreg.
Amestecam cu o lingura pentru omogenizare si intindem aluatul tot cu lingura intr-o forma (d=25*35 cm) .
Peste aluatul din tava intindem marmelada...
Intr-un castron mixam albusurile spuma tare cu praful de sare si zaharul, adaugam galbenusurile pe rand, apoi untul moale si esenta de vanilie. Adaugam si dulceata din coji de portocale. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate, apoi laptele.
Turnam 3/4 din...
Pregatim maia-ua : intr-un bol mic amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin suc. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 minute.
Adaugam apoi celelalte ingrediente si framantam pana ce aluatul se desprinde...
Pregatim maiaua astfel : amestecam drojdia proaspata cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza. Apoi adaugam putina apa calduta. Lasam sa dospeasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina si adaugam sarea, zaharul, coaja rasa de lamaie, maiaua, margarina topita si calduta, apa calduta treptat....
Taiem ceapa si o calim in cateva linguri de ulei. Punem sarea, piperul, boia-ua si varza taiata . Calim cam 5 minute. Adaugam mararul tocat fin, amestecam si lasam sa se raceasca.
Foile le-am taiat in jumatate si le-am impartit in 3. Am asezat cateva foi una peste cealalata, stropite cu...
Intr-un bol mixam albusurile cu praful de sare, spuma tare, adaugam zaharul cu zaharul vanilat bourbon, apoi rom-ul . Galbenusurile le adaugam pe rand, untul topit si racit, laptele , gemul din coji de portocale, si faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Compozitia obtinuta...
Blat : mixam albusurile spuma tare cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, adaugam apoi galbenusurile pe rand, uleiul si apa treptat. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt
Turnam compozitia intr-o forma rotunda ( d=25 cm ) cu margini detasabile , unsa cu...
Curatam ceapa si o taiem marunt. O calim putin in ulei, apoi adaugam pipetul de pui, spalat si taiat bucatele, boia-ua, sarea, piperul si frunza de dafin. Acoperim cu apa rece si punem sa fiarba 20 de minute.
Galuste : amestecam oul cu faina . Lingurita o introducem in apa firebinte de la...
Intr-un castron mixam ouale cu un praf de sare si zaharul , apoi adaugam uleiul treptat, ca la maioneza, zeama de la lamaie si coaja rasa , iar la sfarsit faina amestecata cu bicarbonatul (sau stingem bicarbonatul cu putin otet ).
Cu ajutorul unei lingurite, punem din compozitie, intr-o...
Aluat : facem maia-ua : drojdia proaspata o amestecam cu 1 lg de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putina apa calduta si lasam la dospit pentru 10 minute. intr-un castron cernem faina, punem restul de zahar, sarea, untura, maia-ua si apa calduta treptat.
Framantam aluatul cam 10-15...
Bilute de branza : amestecam toate ingredientele si formam bilute de marimea unei nuci, pe care le asezam intr-o forma de tort (d=25 cm) .
Blat : mixam ouale cu praful de sare si zaharul si zaharul vanilat, cam 15 minute (pana se topeste zaharul). adaugam ciocolata topita, si faina...
Maia : amestecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte caldut si lasam la dospit 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam sarea, uleiul de masline, maia-ua si laptele caldut (sau apa calduta) treptat . Framantam bine aluatul si lasam la dospit 1 ora....
Blat : mixam intr-un castron ouale cu zaharul pana se albesc si isi dubleaza volumul, adaugam apoi uleiul iar la final faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava (22*30 cm) si dam la cuptor pana se coace. Verificam cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit, blatul il taiem in 2...
Aluat :
Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si...
Crusta : Amestecam untul cu faina si sarea, ca si cum ne-am freca palmele; trebuie sa fie sfaramicios aluatul. Adaugam apa la final si framantam pana formam o bila, pe care o invelim intr-o folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce au trecut cele 30 de...
Bezea de cocos : mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana se topeste tot zaharul.
Adaugam nuca de cocos amestecata cu faina. Omogenizam si punem intr-o tava de copt (d=25x35 cm) unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt.
Cine doreste,...
Dupa ce am fiert supa de pui sau de vita, ne raman legume fierte si carne fiarta. Eu fac o salata de boeuf din aceste ingrediente astfel : tai cubulete mici toate legumele, apoi carnea, iar la sfarsit tai si catravetii murati. Adaug sare, piper dupa gust si la final maioneza ....