Pentru bezea:   Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat...
Pentru Banana bread:        Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara...
 Pisam cu o furculita bananele, adaugam untul, zaharul si amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Pe urma punem ouale si amestecam din nou foarte bine, apoi laptele, iar a final ingredientele uscate, faina cu praful de copt, scortisoara si sarea cernute impreuna, amestecam usor, apoi...
Pentru inceput punem grasimea taiata cubulete intr-o tigaie pana se topeste, iar jumarile le scoatem. Peste untura, adaugam legumele si le inabusim pana se inmoaie, adaugam si piureul de rosii si lasam pana scade apa. Carnea o amestecam intr-un lichean/bol mare. (am avut carnea mai slaba si am...
Pentru blatul de ciocolata:  Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunda sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de...
  Pentru inceput punem  orezul  la fiert cu condimentele, iar cand a scazut apa adaugam untul, amestecam si dam deoaparte.   Pentru sos , il pregatim in timp ce avem orezul la foc, el trebuie sa fie caldut, ca odata ce isi pierde temperatura, el se ingroasa. Deci,...
Gulas unguresc
In la 18 Aug 2021
Gulas unguresc
Carnea de vita o taiem cubulete, iar ceapa o taiem marunt. Intr-o oala mai mare punem uleiul, iar cand s-a incins, calim ceapa usor, fara sa se arda. Adaugam carnea si o prajim cateva minute, adaugam condimentele, sarea, dafinul si boiaua, putina apa si acoperim cu capac si lasam sa fiarba...
Pentru blatul de cacao:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu galbenusurile (unul cate unul) si amestecam cu un un tel pana la omogenizare. Apoi adaugam faina...
Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si...
Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai...
     Intr-o tigaie grill punem unt ( cca 50g in functie de cat de mare aveti grill-ul) si cand este incins bine punem carnea de vita unsa cu ulei de masline si condimentata dupa gust cu sare, piper, rozmarin apoi o prajim cate 10 minute pe fiecare parte.    Cand o...
Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o turnam in forme de briose ( tapetate cu hartinute sau forme de silicon) si dam la cuptorul preincalzit...
Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si laptele,...
Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam zaharul si mixam bine, bine pana isi schimba culoare, adaugam si untul topit, zaharul vanilat si esenta de...
Pentru blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul vanilat, esenta de vanilie si rom, dupa gust, amestecam putin, pe urma adaugam uleiul si...
Eu  am folosit un robot de patiserie, dar se poate framanta si cu mana fara probleme! ;)    In bolul rototului am pus 100g din catitatea de faina si am turnat 100ml de lapte fierbinte, amestecam si dam deoparte. In laptele caldut punem drojdia uscata cu 2 lingurite de zahar si...
Desert tort de Paste
In la 29 Apr 2021
Desert tort de Paste
Pentru blat:       Intr-un bol marisor topim ciocolata, peste adaugam untul topit, amestecam, adaugam si frisca lihida calda, amestecam din nou dupa care adaugam ouale cu galbenusurile (unul cate unul) si amestecam cu un un tel pana la omogenizare. Apoi adaugam faina cu...
      Intr-un bol punem carnea si condimentam cu sare, condiment de pui dupa gust si ulei de masline.  Amestecam bine pana ce carnea este condimentata pe toata partile, apoi punem si 2-3 foi de dafin, cateva boabe de piper si acoperim cu bere. Dam la frigider pana a doua...
 Pentru inceput cernem faina de migdale si zaharul pudra (este cam migaloasa treaba asta, ne trebuie rabdare) si dam deoparte.     In bolul unui mixer adaugam albusul cu sarea si mixam la viteza mare circa un minut, apoi adaugam putin cate putin  din zaharul tos si continuam...
Legumele le curatam si le dam pe razatoare mica, apoi presaram putina sare peste ele. Branza o maruntim cu o furculita sau o puteti da tot pe razatoare. Ouale le mixam cu putina sare pana isi schimba culoarea, adaugam branza, faina, legumele razuite cu tot cu zeama lasata, iar la final uleiul si...
Pentru blat:  Mixam ouale cu zaharul si putina sare pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea. Apoi adaugam faina cu praful de copt cernute, mixam, iar la final putina esenta de vanilie dupa gust. Turnam compozitia rezultata intr-o tava mica (eu am folosit yena 19/24cm) tapetata...
     Intr-un bol mixam ouale cu zaharul si mierea pana isi dubleaza volumul si isi schimba culoarea.       Intre timp, amestecam faina cu bicarbonatul, sarea si condimentul de turta dulce, iar peste ouale batute bine, turnam jumatate din cantitatea de faina,...
Desert tort de Martisor
In la 8 Mar 2021
Desert tort de Martisor
Pentru blat:      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta vanilie si colorant, iar la final faina cu praful de copt cernute.    ...
Mixam untul cu zaharul pana devine cremos, adaugam oul cu coaja de lamaie, mixam pana la omogenizare, dupa care faina o amestecam cu sarea si praful de copt si le punem in 3 , 4 transe, dar cernute si mixam dupa fiecare pana obtinem o pasta grosuta, la final adaugam zeama de lamaie, incorporam...
Desert tort Violet
In la 20 Feb 2021
Desert tort Violet
Pentru blatul de vanilie:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de vanilie, iar la final faina si praful  de copt cernute. Omogenizam si transferam totul intr-o tava...
Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de rom, untul topit, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute. Omogenizam si...
 Pentru inceput curatam  merele,  le dam pe razatoare si le punem la calit in cateva linguri de zahar si scortisora dupa gust pana se evapora tot sucul lasat de mere.     Punem compzitia de mere intr-o tava, eu am folosit yena, dam deoparte si ne ocupam de...
O varianta foarte, foarte usoara de a obtine o branzica de vaci numai buna de facut placinte, de a o savura cu smantana si cu mamaliguta, sau orice va place... Asadar nu trebuie decat sa turnati cutiile de branza intr-o oala si sa puneti la incalzit la foc mic pana cand observati ca s-a format...
 Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare si jumatate din cantitatea de zahar (dam deoparte), apoi mixam galbenusurile cu restul de zahar, vanilia, pana isi dubleaza volumul, pe urma adaugam iaurtul cu untul topit si omogenizam.       Faina si praful...
Albusurile le mixam bine impreuna cu sarea, apoi turnam zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana devine o bezea lucioasa, adaugam iaurtul, romul, amestecam, dupa care punem ingredientele uscate si cernute toate odata. Mixam, iar la final adaugam untul cu ciocolata topite la...
Afisate 31 - 60 din 451 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking