Se pregatesc mai intai merele..: zaharul si zaharul vanilat se pun pe fundul tavii in care se coace tortul .Merele se curata de coaja si de samburi ,apoi se aseaza unul langa altul peste zaharul presarat in tava de tort. Mijlocul merelor se umple cu margarina si dulceata de visine.Tava se...
Se coc ardeii si rosiile ..pe gratar sau in tigaie cu putin ulei . Se pun intr-un bol ,se presara cu sare si se acopera cu un capac.Se lasa cateva minute si apoi o sa se decojeasca f usor. Se curata de pielite .Rosiile se toaca si se amesteca f bine obtinand o pasta. Se prepara sosul din...
Se amesteca toate ingredientele si se face un aluat. Se lasa cateva minute la odihnit cat se pregateste umplutura. Se amesteca toate ingredientele mentionate . Apoi se intinde o foaie de aluat si se fac placintele . Eu am folosit o forma ,conform fotografiilor ,dar se poate folosi un pahar...
Budinca de dovleac
In Dulciuri la 20 Mar 2011
Budinca de dovleac
Am curatat dovleacul si l-am bagat la robot(sau se foloseste razatoarea mare dar e mai greu). Am amestecat dovleacul cu ouale,smantana.zaharul si scortisoara ...am luat un vas de yena ,l-am uns cu ulei si l-am tapetat cu faina si am turnat amestecul. Am lasat-o la cuptor in jur de o...
Dulceata de visine
In la 29 Iun 2010
Dulceata de visine
Se spala visinile,se scot samburii (cu ajutorul unui aparat special sau a unui ac de siguranta :) )..se aseaza intr-o cratita,un rand de visine,un rand de zahar..se da cratita la frigider pana a 2 a zi... A doua zi se pune la fiert .... pana incepe sa fiarba si sa se mai duca din spuma sa...
Am spalat porumbeii,i-am taiat pe jumatate si i-am pus un pic la prajit in ulei ,in tuci(ceaun)...apoi am adaugat ceapa verde peste care am adaugat apa si le-am lasat la inabusit. Rosiile le-am oparit ,apoi le-am decojit si le-am taiat cubulete,la fel si dovlecelul,l-am taiat cubulete.Le-am...
Prajitura cu cirese
In la 6 Iun 2010
Prajitura cu cirese
Am separat albusurile de galbenusuri.Am batut albusurile spuma,am adaugat zaharul si zaharul vanilat..am mixat pana s-a topit zaharul…galbenusurile le-am frecat cu uleiul apoi le-am adaugat peste albusuri..am adaugat budinca si sucul de portocale si am mixat …apoi praful de...
Gem de capsuni
In la 2 Iun 2010
Gem de capsuni
Se spala capsunile si se curata de codite. intr-o cratita cu fund dublu se pune un rand de zahar,un rand de capsuni,iar zahar,iar capsuni si iar zahar...se baga la frigider si se tine pana a 2 a zi...nu este nevoie de apa deoarece capsunile isi lasa suficient sirop...   A2a zi se pun...
Am pus laptele la fiert.Am batut ouale,am adaugat grisul,zaharul,zaharul vanilat,cacaoa ..aceasta compozitie am adaugat-o in laptele  pus la foc..mestecand cu telul sa nu se faca cocoloase...Am fiert cam 10 minute-15 minute ,mestecand in continuu..spre final am adaugat untul si esenta de...
Tort "Flacara violet"
In la 21 Mai 2010
Tort
Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea. Galbenusurile le-am frecat cu uleiul, le-am adaugat peste albusuri. Am adaugat sucul de portocala si cacaoa. Am amestecat faina cu praful de copt ,am...
Dovleac la cuptor
In Dulciuri la 21 Apr 2010
Dovleac la cuptor
Am curatat dovleacul de seminte...l-am presarat cu zaharul vanilat peste tot,cu scortisoara si nucsoara,am uns feliile de dovleac cu unt ..le-am pus intr-o tava de yena,am adaugat apa si le-am bagat la cuptor..cat timp stau la cuptor trebuie sa aiba apa in tava pentru a nu se usca...spre final,am...
Am taiat pieptul bucatele medii..ciupercile le-am bagat la robot,am tocat ceapa,usturoiul verde si uscat...le-am pus la fiert cu apa si ulei..le-am lasat sa fiarba cam 1 ora..apoi am adaugat bulionul,2-3 linguri de bulion le-am amestecat cu faina si cu putina apa,cat sa fie o compozitie mai...
Am  folosit oua rosii ,vopsite de soacra mea...am zis sa incerc noutatile de pe piata:) Ouale trebuie sa fie caldute...am fiert apa la 90-100 grade ..am luat decoratiunea si am pus-o pe ou,decoratiunea trebuie sa fie la jumatatea oului..cu o lingura am bagat oul in apa clocotita si l-am...
Gratar de pui
In la 5 Apr 2010
Gratar de pui
legumele le-am taiat bucati si le-am pus pe betisoare in ordinea dorita..le-am sarat si condimentat cu piper...  Le-am servit alaturi de pulpe de pui:condimentate ,sarate si facute la gratar... Cu ciuperci:ciupercile le-am sarat,piperat si in fiecare ciupercuta am pus cate o bucatica...
NUCI UMPLUTE
In la 5 Apr 2010
NUCI UMPLUTE
Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,se adauga nuca macinata si oul.se amesteca.se adauga coaja de portocala , esenta de rom si sarea,se amesteca..faina se amesteca cu cacaua si se adauga peste compozitie .Se framanta un aluat potrivit de tare.Se iau cu mana bucatele de aluat si se...
Friptura de miel
In la 5 Apr 2010
Friptura de miel
Am spalat carnea f bine,am sarat-o,piperat-o si am pus-o intr-o tava de yena...am tocat ceapa ,ardeiul ,patrunjelul si telina.am pus si restul condimentelor.am adaugat vinul si apa cat sa acopere toata carnea...am bagat-o in cuptorul deja incins...cat a stat la cuptor am intors-o cand pe-o parte...
Curcan umplut
In la 7 Feb 2010
Curcan umplut
Umplutura am pregatit-o astfel:am tocat ceapa,morcovul l-am dat pe razatoarea mica,am tocat pipota,inima si ficatul ,am tocat ciupercile si le-am pus la inabusit(la foc mare) intr-o cratita impreuna cu orezul..dupa vreo 10 minute am adaugat bulionul  si condimentele..le-am mai inabusit inca...
Am fiert pieptul de pui apoi l-am taiat bucatele.Intr-o tigaie am pus uleiul,ceapa tocata,pieptul de pui si maslinele..le-am pus la inabusit cu apa..adaugand apa la nevoie..spre final am adaugat bulionul, sare  si  piper  dupa gust...le-am mai lasat la fiert cateva minute......
Tavalita
In la 28 Dec 2009
Tavalita
Am taiat blatul pe jumatate,pentru ca era cam grosutz,am taiat in patratele dupa bunul plac,,,feicare cum vrea...le-am tavalit prin glazura apoi prin nuca de cocos...
De dimineata pe la ora 10 am spalat fazanul,l-am sters de apa,l-am sarat,l-am piperat,ienibaharat si l-am pus intr-un vas cu vinul rosu ..l-am lasat la fezandat ,in frigider pana la ora 17...   Am pus fazanul  intr-un vas de yena impreuna cu sosuletul in care a stat la fezandat si...
Am scos semintele si cotoarele gogosarilor. Carnea tocata am amestecat-o cu morcovul si ceapa date pe razatoarea mica,orez,ou,sare ,piper si 2 linguri de faina.Am umplut gogosarii cu carnea pregatita. Am asezat gogosarii intr-o cratita si am pus apa peste ei.I-am pus la fiert la foc...
Cartofii i-am fiert  in coaja (dar nu trebuie foarte fierti ca apoi sa nu se faramiteze), i-am scurs, i-am lasat sa se raceasca putin, i-am curatat si i-am taiat rondele. Am amestecat smantana cu ouale, iar cascavalul l-am dat pe razatoarea mare. Am uns o tava din yena cu unt si am...
Morcovul,telina,pastarnacul le-am dat pe razatoarea mare.am tocat gogosarul,ceapa,cartofii.le-am pus la fiert impreuna cu orezul,eu am pus dupa ochi:). am pregatit perisoarele:am tocat (la robot sau masina de tocat)pestele,o ceapa,un morcov mai micutz...am adaugat un ou si 2 linguri de...
Inainte cu vreo 30 minute de a ma apuca de compot am spalat gutuile si le-am pus la scurs. Am pus la fiert apa cu zaharul si zaharul vanilat. Am curatat gutuile de coaja si le-am taiat cubulete,feliute depinde cum am putut:)..greu se mai taie gutuile astea...Cand siropul este gata,adica tot...
Am spalat gutuile ,le-am taiat felii cam de 2-3 cm.Am pus gutuile la calit in uleiul incins ,le-am intors cand pe o parte cand pe cealalta.Le-am scos iar in uleiul ramas am pus zaharul si faina,am amestecat pana cand zaharul incepe sa se caramelizeze,am stins cu apa si am amestecat pana s-a...
Am pus carnea la fiert,dupa  ce a fiert cat de cat am adaugat legumele tocate marunt.le-am lasat sa fiarba si am adaugat  borsul.borsul l-am fiert separat si l-am adaugat in ciorba.am adaugat bulionul,dupa cateva clocote am adaugat sarea,oul batut si fideaua.le-am mai lasat cateva...
Tort de ciocolata
In la 8 Noi 2009
Tort de ciocolata
Am separat albusurile de galbenusuri.albusurile le-am batut spuma,am adaugat zaharul,zaharul vanilat si am amestecat pana a devenit ca o bezea.galbenusurile le-am frecat cu uleiul,le-am adaugat peste albusuri.am adaugat budinca si cacaua.am amestecat faina cu praful de copt ,am adaugat-o peste...
Am curatat fructele de coaja si le-am dat pe razatoarea mare.Le-am pus intr-o cratita,am adaugat zaharul,sarea de lamaie si apa,le-am amestecat si le-am pus la fiert,prima jumatate de ora le-am fiert la foc mare(mestecand din cand in cand sa nu se prinda pe fundul cratitei) apoi inca o jumatate...
Am tocat legumele si le-am asezat intr-un vas de yena.am adaugat sare,piper,ulei,usturoiul,apa si le-am amestecat.pulpitele le-am presarat cu condimentul de pui si le-am pus peste legume.le-am acoperit cu folie de staniol si le-am bagat la cuptor.le-am lasat aproape o ora dupa care am dat...
Afisate 1 - 30 din 43 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking