Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

Postat de cristeena20 in Peste
15 Apr 2013 | 8498 vizualizari
Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)

In Portugalia pestele cod (bachalau) este un mit. Cred ca exista peste o suta de retete cu acest tip de peste care vine din Norvegia uscat si sarat. Am avut ocazia sa mananc unele si sa invat sa gatesc , si pot zice ca sunt deosebite. Aceasta reteta am facut-o azi pentru prima data, dar de mancat am mai mancat. Pot zice ca este..divina. Mi-a iesit mai buna ca a portughezilor:)

Ingrediente

  • 2 bucati de cod (desarat si inmuiat)
  • 2 cepe mari
  • ulei de masline
  • 3 cani de lapte
  • foi de dafin
  • piper, sare
  • 1 cutie de sos bechamel
  • 1/2 cutie smantana dulce
  • 150 gr cascaval razuit
  • branza parmezan razuita
  • 7-8 cartofi
  • frunze de coriandru
  • 1/2 pahar vin alb

Mod de preparare

- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa fiarba cca 10 minute , apoi il scoatem. Curatam de piele si oase si il maruntim cu mana. 

- Separat intr-o tigaie calim ceapa care a fost taiata solzisori . Calim la foc mic cu ulei de masline si putina sare, pana devine translucida. Mai punem o foaie de dafin si adaugam putin vin alb.Adaugam pestele maruntit peste ceapa si mai lasam la foc mic impreuna cca 5 minute., amestecand mereu.

- Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii prajim in baie de ulei incins , iar cand sunt rumeni ii scoatem intr-un bol.

- Peste cartofi punem pestele cu ceapa, amestecand cu grija si adaugam piper. Punem sos bechamel si smantana dulce, cascavalul razuit si punem intr-un vas  la gratinat in cuptor.Mai punem deasupra putin sos bechamel si parmezan ras. Peste cca 25-30 minute, cand este rumen deasupra si a prins o crusta stingem.

- Servim cu salata si vin rose sau alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton cu hering afumat si castraveciori murati

Tonul se scurge bine de ulei si se amesteca cu heringul tocat marunt. Castraveciorii se toaca in cuburi mici, cat de mici, apoi se scurg bine de zeama, presandu-i in maini. Ceapa se curata...

Citeste continuarea

Mixt de peste prajit in tuci

Postat de Constelatialeu

Mixt de peste prajit in tuci

Dupa ce am dezghetat pestele, ca l-am avut la congelator, ca doar nu ma duceam la Dunare-Marea Neagra sa-l pescuiesc la ora asta........l-am portionat, apoi l-am lasat sa se scurga bine de apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.04.2013, 16:54
Îmi place codul, îmi place şi sosul alb. Bravo!
la 15.04.2013, 16:58
Bine ca ai tradus,ca muream de foame pana desluseam titlul...
la 15.04.2013, 17:00
la 15.04.2013, 17:04
...e ciudat numele...stiu
Multuemsc padre!!!multuemsc ionela!!!
la 15.04.2013, 17:24

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking