Ingrediente
- 2 bucati de cod (desarat si inmuiat)
- 2 cepe mari
- ulei de masline
- 3 cani de lapte
- foi de dafin
- piper, sare
- 1 cutie de sos bechamel
- 1/2 cutie smantana dulce
- 150 gr cascaval razuit
- branza parmezan razuita
- 7-8 cartofi
- frunze de coriandru
- 1/2 pahar vin alb
Mod de preparare
- Codul trebuie sa fie desarat si inmuiat in apa cel putin 2 zile, pana cresc bucatile in grosime. Il punem la fiert in lapte cu o foaie de dafin si frunze de coriandru. Nu adaugam sare.Lasam sa fiarba cca 10 minute , apoi il scoatem. Curatam de piele si oase si il maruntim cu mana.
- Separat intr-o tigaie calim ceapa care a fost taiata solzisori . Calim la foc mic cu ulei de masline si putina sare, pana devine translucida. Mai punem o foaie de dafin si adaugam putin vin alb.Adaugam pestele maruntit peste ceapa si mai lasam la foc mic impreuna cca 5 minute., amestecand mereu.
- Intre timp curatam cartofii si ii taiem cubulete. Ii prajim in baie de ulei incins , iar cand sunt rumeni ii scoatem intr-un bol.
- Peste cartofi punem pestele cu ceapa, amestecand cu grija si adaugam piper. Punem sos bechamel si smantana dulce, cascavalul razuit si punem intr-un vas la gratinat in cuptor.Mai punem deasupra putin sos bechamel si parmezan ras. Peste cca 25-30 minute, cand este rumen deasupra si a prins o crusta stingem.
- Servim cu salata si vin rose sau alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bachalau com nata (peste cod cu sos alb la cuptor)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|