Ingrediente
- Carne de miel (cca 500 gr)
- Legume: 3 morcovi,patrunjel, putina telina, ardei gras (diferite culori daca e posibil), 1/2 curgette mic, o mana de mazare verde, 1/4 varza de primavara , 1 ceapa mare, 1/4 praz, 3 cartofi
- 1 cescuta de orez
- 1 cutie de smantana (150 gr), 1 lingura de faina, 1 galbenus de ou
- otet dupa gust, sare, piper, leustean sau patrunjel verde
Mod de preparare
- Pregatim carnea, o taiem cubulete potrivite; e buna si cu carne de miel cu oase ; spalam bine si punem in oala la fiert in apa rece. Cand clocoteste luam spuma de deasupra si apoi adaugam sare. Lasam sa fiarba la foc mic cca 1 ora , pana carnea devine moale. Intre timp pregatim legumele: zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o tocam marunt, prazul rondele fine, ardeiul cubulete, varza marunt , iar cartofii se pun in apa rece curatati si taiati marunt.
- Cand carnea este deja fiarta punem zarzavatul , cepaa, prazul, mazarea si varza, iar mai incolo cartofii si curgette. Cand legumele sunt fierte adaugam o ceasca de orez si lasam sa fiarba. Gustam de sare, piper si la final adaugam smantana amestecata cu faina si galbenusul de ou, turnand initial cate putina supa clocotita peste ea si apoi adaugand-o la ciorba din oala. Se pune otet sau zeama dupa muraturi si adaugam leustean sau patrunjel verde.
- Se serveste cu ardei iute din otet daca va place mai iute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (11)
|