Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
18 Mai 2012 | 4344 vizualizari
Ciorba de pui cu salatica [ untisor]

Raunculus ficaria cunoscuta in popor ca untisor , grausor , salatica [ eu o stiu ca shelatuta] este prima verdeata din flora spontana ce apare . poate fi recoltat in lunile martie -aprilie . Se folosesc frunzele tinere , recoltate inainte de inflorire [ dupa sunt toxice ] .Salatica folosita in diverse preparate aduce organismului un important aport de vitamina C si minerale .Se poate gasi si la piata daca nu aveti posibilitatea sa o culegeti personal . In Anglia supele cu salatica sunt considerate o delicatesa .

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • 2 buc usturoi verde
  • 2 buc ceapa verde
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 tija telina zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 gramajoare salatica
  • 150 ml smantana slaba
  • 100 ml ulei
  • sare

Mod de preparare

Curatati si spalati legumele .Taiati rondele si le caliti 1-2 min in ulei .

Turnati in oala 3-4 l apa , sarati si adaugati pieptul de pui .

Dupa 20min .verificati daca  carnea e fiarta .

Dregeti ciorba cu smantana si zeama de lamaie .

La sfarsit adaugati salatica .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu salatica [ untisor]" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi

Postat de merisor67

Ciorba de rosii cu bacon afumat si cartofi

  Curățăm ceapa și o tocăm solzișori, iar morcovul îl curățăm și îl dăm pe răzătoare. Baconul îl tăiem fie în cuburi mici, fie fideluță. Punem...

Citeste continuarea

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Postat de Dya

Soleanca (Ciorba ruseasca)

Afumătura, tăiată în bucăţi potrivite, se pune la călit în câteva linguri de ulei, cat să se rumenească uşor şi adăugăm legumele tocate.   Le lăsăm să se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.05.2012, 07:27
imi place si mie tare mult untisorul asa se zice la noi preparat oricum in special in combinatia cu urzici
la 18.05.2012, 08:04
a doua servita! am prins o portie, nu?
la 18.05.2012, 08:10
N/am mancat niciodata untisor E pe lista de probat
la 18.05.2012, 08:12
Vreau si eu!
la 18.05.2012, 08:15

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking