Conserve

Dulceata de castraveti cu menta si lamaie

Postat de panacris

Castraveții se curăță de coajă și taie în jumătăți, apoi se îndepărtează semințele și se taie în cubulețe. Într-o cratiță cu fundul dublu se pun...

Citeste continuarea

Dulceata din ardei iuti

Postat de panacris

Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior. Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul...

Citeste continuarea

Conservarea tarhonului

Postat de Zamfira

Perioada cea mai bună pentru conservare este primăvara, dar nici recoltarea de toamnă nu este greșită, singura diferență este că, frunzulițele de primăvară sunt mai finuțe,...

Citeste continuarea

Zacusca de dovlecei si fasole verde

Postat de Ina

Curatam ceapa de foile uscate, o spalam si o tocam marunt(eu am folosit robotul). Dovlecelul si morcovul se curata si se dau pe razatoare ( doclecelul l-am dat pe razatoarea mare iar morcovul...

Citeste continuarea

Castraveti in otet, fara sterilizare

Postat de Ina

Spalam castravetii in apa rece si indepartam capetele. Intr-o oala mare punem la fiert lichidul pentru conservare ( otetul si apa ) impreuna cu sarea, zaharul , 2-3 linguri cu boabe de mustar,...

Citeste continuarea

Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de Ina

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele. Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere...

Citeste continuarea

Dulceata din ceapa rosie si galbena

Postat de panacris

Ceapa se curata si se taie fideluta, va recomand sa folositi robotul de bucatarie sau o razatoare, electrica ar fi recomandabila, dar se poate folosi si cea uzuala. Intr-un vas cu fundul gros...

Citeste continuarea

Ridichi murate

Postat de Ina

Dupa ce spalam bine ridichile, le portionam in sferturi sau felii, in functie de cum vrea fiecare.   Punem feliile de ridichi  in borcan, iar printre ele punem si cateii de...

Citeste continuarea

Gogosari in sos de rosii

Postat de UrsanMihaela

Gogosarii ii spalam si curatam de cotoare si seminte.    Apoi ii cantarim si in functie de cantitatea ramasa ne masuram ingredientele pentru sos.    Taiem gogosarii fasii...

Citeste continuarea

Gogosari marinati, cu ceapa

Postat de sufletista

Spalam gogosarii, ii curatam de nervuri, cotoare, seminte si le taiem in 4-6 bucati depinde de marimea lor. Intr-o oala incapatoare adaugam otetul, uleiul, sare, zahar si condimentele dupa...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking