Ingrediente
- 2 kg ficat de pui
- 1 rosie
- piper
- oregano
- 1l supa de pui
- 1 l apa
- 8 cuburi branza topita
- sare
- busuioc
- 1 lingura zahar
- 1 foaie de dafin
- 1 lingura ketchup
Mod de preparare
Eu am avut supa de pui facuta cu o zi inainte.
Punem 1 litru de apa la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam ficatul in apa, mai lasam 2-3 minute si scurgem apa, apoi clatim ficatul in apa calduta.
Punem supa de pui pe foc si introducem ficatul in ea.
Adaugam sare si foi de dafin si lasam sa fiarba mai mult de o ora la foc mediu pana scade supa aproape de tot.
Decojim rosia, o adaugam in robot impreuna cu zaharul, putin piper macinat, oregano si busuioc si o facem pasta.
Adaugam pasta peste ficat catre finalul fierberii acestuia, apoi strecuram ficatul, dar nu aruncam zeama si il trecem prin robot impreuna cu branza topita si ketchup.
Scoatem pasta rezultata din robot cu ajutorul unei linguri si o trecem intr-un bol.Aici lucram cu mixerul.
Mixam picurand din zeama oprita pana ajungem la consistenta dorita, adica sa fie tartinabil pateul.
Potrivim de sare si piper dupa gust.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa, din ficat de pui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|