Scoala de gatit Bucataras

Cum se face aluatul de foietaj

Postat de AlexTeacher

Foloseste o faina tip 550 cu continut mare de gluten si un unt cu 84% -82 % grasime, care sa fie rece. E foarte important, daca il apesi, sa nu iasa apa din el, asa stii ca este un...

Citeste continuarea

Cum se face painea integrala

Postat de AlexTeacher

Dizolva drojdia in apa calduta. Calduta nu fierbinte, pentru ca altfel omori microorganismele din ea. Apoi pune cam jumatate din cantitatea de miere, adica 100 de gr, si cam 6-7 linguri de...

Citeste continuarea

Cum se fac ouale posate

Postat de AlexTeacher

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat. Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani,...

Citeste continuarea

Cum se toaca verdeturile

Postat de AlexTeacher

Pentru a toca rozmarinul si cimbrul, trebuie mai intai sa curatati frunzulitele de pe crenguta. Se taie apoi prin miscarea de balans a cutitului. Frunzele mai mari de busuioc se rup de pe...

Citeste continuarea

Cum se curata o rodie

Postat de AlexTeacher

Rodia se poate curata in doua moduri: Prima varianta: se taie capacelul rodiei pana incep sa se vada bobitele si se scobeste in interior cotorul, eliminandu-l. Apoi se cresteaza de jur...

Citeste continuarea

Cum se curata un avocado

Postat de AlexTeacher

Este important sa stii sa alegi un avocado copt si sa il cureti rapid. Iti dai seama ca un avocado este copt, daca atunci cand il apesi, este moale si cand ii indepartezi codita de la cotor,...

Citeste continuarea

Aluat pentru placinta

Postat de Bucataras

Dizolva drojdia proaspata in apa calduta si pune si cele 2 lingurite de zahar si o lingura cu varf de faina. Lasa de-o parte 10-15 minute pana se umfla si face bule deasupra, semn ca...

Citeste continuarea

Cum se face aluatul foietaj pentru placinta

Postat de lauralaurentiu

Din galbenusuri, apa minerala, praful de sare, iaurt si 400 de grame de faina se framanta un aluat neted si elastic (daca e nevoie se adauga 1-2 linguri de faina). Aluatul se asaza pe planul de...

Citeste continuarea
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking