Pregatim varza. Se desface in frunze varza, se spala de vreo 2 - 3 ori si se lasa in apa vreo 2 ore sa iasa sarea. Compozitia: 1. Orezul il alegem daca e necesar, il spalam in vreo 3 4 ape pana il curatam bine si il lasam la muiat pana terminam de pregatit celelalte ingrediente. 2....
Paine de secara
In la 5 Mar 2013
Paine de secara
Mai intai am pregatit maiaua. Se incalzeste putin laptele (nu fiert!) si se toarna intr-un bol mai inalt peste drojdia faramitata . Se amesteca si se adauga apoi o lingurita de zahar si putina sare. impreuna cu faina alba (cantitatea de faina nu pot sa o estimez insa se adauga pana maiaua devine...
Briose cu crema de unt
In la 6 Noi 2012
Briose cu crema de unt
Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala. Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina...
Spalam marul si ii facem o gaura maricica astfel incat sa scoatem semintele insa sa nu rupem marul. "Tapetam" interiorul marului cu scortisoara. Separat (intr-o cana) amestecam mierea cu nucile si cacao si apoi umplem marul. Il coacem in cuptor la foc mediu vreo 15 minute sau pana se...
Croquembouche
In la 23 Sep 2012
Croquembouche
Mai intai facem un con din carton de orice inaltime vrem sa facem Croquembouche-ul. Eu l-am facut inalt de 30 de cm. Lipim marginile cu scotch astfel incat sa se tina cartonul. Invelim apoi conul in hartie de copt.  Gogoselele: Incalzim laptele cu zaharul, apa rece si untul la foc mic...
Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat obisnuit de clatite. Le prajim apoi intr-o tigaie unsa cu ulei. Le intoarcem cu o spatula pentru ca daca...
Friganele
In la 13 Sep 2012
Friganele
Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele si amestecam bine de tot.  Punem pe foc o tigaie si dupa ce se incalzeste turnam uleiul si asteptam pana se incalzeste si el. In bolul cu ouale batute si lapte, muiem feliile de paine pe o parte si cealalta, avand grija sa nu se...
Fursecuri rapide cu unt
In la 12 Sep 2012
Fursecuri rapide cu unt
Faina o cernem si apoi o amestecam cu zaharul si vanilia. Adaugam galbenusurile, apa si untul taiat cuburi si framantam la rece un aluat. Se da 30 de minute in frigider. Dupa ce trece timpul scoatem aluatul si facem bilute pe care le asezam la distanta intre ele pe o tava tapetata cu hartie de...
Paste cu pui si sos de vin
In la 12 Sep 2012
Paste cu pui si sos de vin
Mai intai am condimentat puiul si l-am lasat in frigider pentru vreo 3 ore sa se "imbibe" condimentele in el. Dupa acele 3 ore am pus puiul intr-o tava unsa cu ulei si am turnat o cana de vin alb deasupra, dar merge si rosu si l-am dat la cuptor pentru 2 ore la foc mic - mediu sa se...
Galaktoboureko
In la 9 Sep 2012
Galaktoboureko
Punem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem un amestec uniform. Dupa ce s-a mai racit putin incorporam untul. Intr-o tava cu pereti inalti...
Gnocchi cu sos picant
In Paste la 8 Sep 2012
Gnocchi cu sos picant
Fierbem cartofii in apa cu sare si apoi cand sunt moi ii strecuram de apa si ii pisam ca la piure. Ii lasam sa se raceasca si apoi adaugam faina sarea si oul. Framantam un aluat moale vreo 4-5 minute pana cand devine un intreg. Impartim aluatul in bucati pe care le facem...
Carnea de pui poate fi pusa la bait cu vreo ora 2 inainte, eu am condimentat-o cu sare, piper si boia , putin sos worchester si vin si am lasat-o in frigider 2 ore. Insa nu e neaparat. Ceapa am taiat-o cubulete mici si am calit-o in ulei impreuna cu sarea si piperul pana s-a facut...
Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu praful de copt si mixam. De aici incolo nu vom mai folosi mixerul (!) si turnam celelalte 2 cani de...
Taiem cartofii pe verticala ca si cum am taia felii groase, insa lasam o margine jos de vreun cm. Intre felii introducem feliute de usturoi (1 catel de usturoi per cartof). Intr-o tigaie unsa punem cartofii si ii ungem cu ulei (scuzati repetitia:))), ii presaram cu sare si celelalte condimente...
Se spala mai intai ficateii si se curata. Se scurg apoi bine de apa si se amesteca cu condimentele si usturoiul (se pot lasa putin acoperiti cu folie in frigider ,dar asta doar daca aveti timp) Intr-o tigaie turnam putin ulei si asezam ceapa taiata rondele, iar deasupra asezam ficateii de pui...
Pentru aluatul fraged: Taiem margarina cubulete si adaugam galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, praful de copt, romul si sarea apoi cernem faina si "mixam" cu degetele pana se obtine un aluat uniform . Atentie sa nu se lipeasca de degete atunci cand framantam! Crema de branza: Frecam...
Afisate 31 - 46 din 46 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking