Linku-ul catre reteta video:https://youtu.be/byEElAN5Zi4 Coacem conopida in cuptor intr-o tava unsa cu ulei. Deasupra aruncam niste catei de usturoi ciopartiti si sare. Dam la cuptor pana se rumeneste conopida, la foc mediu ~ 30 de minute. Dupa ce e gata, intr-o oala, pe aragaz incingem...
Reteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate orientativa. Aluatul il punem la frigider pentru cel putin o ora. Pregatim fructele, taiem capsunile...
Linkul catre reteta video:https://youtu.be/Z3pQRt3rzfk Incepem prin a face maiaua. Intr-un bol maruntim drojdia, adaugam zaharul, si 1/4 cana de lapte. Amestecam cu un tel pana se topeste drojdia. Urmeaza sa punem 1/2 cana de faina pana obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare...
Linkul catre reteta video: https://youtu.be/qTHL5kQ2Ovc Incepem prin a carameliza ceapa taiata solzisori in untul topit, la foc mediu. Adaugam condimentele si amestecam. Prajim ceapa timp de aproximativ 5 minute pana devine moale si aurie avand grija sa nu o ardem! Intr-un bol spargem...
Linkul catre reteta video: https://youtu.be/9QTJZUG0Zz4 Radem cascavalul prin razatoarea mica si pastram separat vreo 2 3 linguri din cascavalul ras pentru a inveli bilutele la sfarsit. Adaugam untul si usturoiul pisat. Amestecam cu mana pana se formeaza o pasta . Adaugam sare dupa gust,...
Taiem vinetele pe lungime, in jumatati. Cu ajutorul unui cutit si lingura scobim miezul si-l punem deoparte. Il taiem pe acesta cubulete (miezul de vinete). Intr-o tigaie, incingem uleiul si prajim pastrama pana se rumeneste. Adaugam miezul de vinete taiat si calim aproximativ 7 minute. ...
Linkul catre reteta video: https://youtu.be/c7fueBy_yAU Fierbem cartofii si apoi ii pisam ca pentru piure. Adaugam condimentele si amestecam. Urmeaza sa punem patrunjelul tocat si cascavalul ras. Amestecam din nou cu mana. Facem bilute de dimensiuni egale. Le tavalim prin ou batut,...
Naut crocant
In Mancaruri de post la 26 Mar 2015
Naut crocant
Linkul catre Rețeta video: https://youtu.be/Rgj8WQx0oao Punem la umflat năutul cu o seară inainte, in cele doua cani de apa. A doua zi, scurgem apa, iar cu ajutorul unui prosop uscăm boabele de năut. Le punem într-o tavă tapetată cu hartie de copt, adăugăm uleiul,...
Link catre reteta video:  http://youtu.be/C7iX0ctFITY Taiem ceapa in felii mari pe care de dezbinam in inele. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, sarea , piperu rozmarinul si cimbru . In alt vas batem ouale cu laptele. Adaugam faina putin cate putin pana obtinem un...
Facem o crema din unt , usturoi si patrunjel. Baghetele le taiem in felii incomplete, cutitul sa nu atinga fundul. Umplem fiecare felie cu amestec de unt. Dam la cuptor pentru 10 minute , avand grija sa nu se arda. Si voila, cea mai simpla gustare! Pofta buna!
Preparam gelatina - punem la umflat intr-o cana 20 g gelatina + 200 ml apa,lasam 10 minute. Iaurtul il batem cu zaharu pudra si vanilia. Topim gelatina la baie de aburi. un sfert din amestec il turnam peste crema de iaurt, amestecand riguros. Turnam crema de iaurt intr-un vas - dam la...
Intr-o oala in care am incins 100 ml ulei, prajim ceapa cu putina sare. Adaugam apoi carnea de porc taiata cubulete si amestecam pentru a nu se lipi de oala. Dupa 2 -3 minute presaram sare, boia si piper negru. Turnam 3 cani de apa.  Intr-o tigaie, prajim carnatul si ceafa pana cand...
Reteta video: http://youtu.be/dL_RTFL6L4Y   Taiem cartofii in bucati, nici mari, nici mici. Punem intr-o tava ulei, adaugam cartofii, mai turnam niste ulei deasupra. Presaram sare, piper, boia , amestecam riguros cu mana. Dam la cuptor pt 30 de minute. Presaram apoi cascaval...
Link catre reteta video: http://youtu.be/xFicyKC-ixE   Maruntim biscuitii sau mai pe scurt ii facem praf. Turnam untul topit deasupra lor si omogenizam astfel incat toata compozitia sa fie imbibata in unt. De mai e nevoie, mai topim unt si turnam. Punem biscuitii intr-o tava cu pereti...
Radem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se caramelizeaza merele , timp de 5 -6 minute. Portionam foietajul in patratele. Punem cate o...
Tzatziki
In la 7 Oct 2014
Tzatziki
Link reteta video:  http://youtu.be/ftilWtCIelI   Radem castrevetii prin razatoarea mare, iar usturoiul prin cea mica. Punem iaurtul intr-un bol si amestecam cu usturoiul si castravetii. Turnam 2 linguri de ulei de masline si sare dupa gust. Lasam peste noapte in frigider sa...
Link youtube:  http://youtu.be/pxv2ztJzTM8   Pisam usturoiul , il amestecam cu condimentele , sosul de soia si uleiul de masline pentru a obtine o pasta. Ungem puiul cu aceasta pasta, bine de tot, si il dam la frigider pe noapte.  A doua zi, ungem o tava cu ulei....
link youtube:  http://youtu.be/yKAKVfUtvog   Impartim aluatul foietaj ghidandu-ne dupa un crenvursti. Impaturim crenvurstiul in aluat si il crestam pentru a nu fi doar un simplu crenvursti in aluat ... :D. Ungem aluatul cu un ou batut si presaram susan deasupra! Dam la...
Linzertorte - Reteta video
In la 23 Sep 2014
Linzertorte - Reteta video
link catre reteta video:  https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in timp ce continuam sa mixam. Adaugam faina + praf de copt, pana ce obtinem un aluat ce poate fi...
Punem la fiert apa pentru paste, in care adaugam o lingura de sare. Cand incep a clocoti, adaugam pastele si fierbem conform timpului inscriptionat pe pachet. In alta oala topim untul si adaugam faina, omogenizand pentru a obtine o pasta. Lasam 3 -4 minute pe foc, in timp ce amestecam, pentru...
Pui dulce acrisor
In la 23 Iun 2013
Pui dulce acrisor
Crestam carnea de pui pentru a patrunde mai bine condimentele. Intr-un bol amestecam mustarul cu mierea si celelalte condimente , inclusiv vinul. Punem intr-o punga amestecul acesta si aruncam deasupra bucatile le pui. Legam punga bine si ii facem niste masaj , dar din acela de-l simte oricine...
Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin...
Strudel cu cirese
In la 20 Iun 2013
Strudel cu cirese
Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina.  Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora. In acest timp pregatim ciresele, le scoatem samburii. Prefer sa nu le pun zaharul decat inainte...
Friptura de porc la cuptor
In la 12 Iun 2013
Friptura de porc la cuptor
Cu o seara inainte de a gati carnea o punem la marinat. Ii facem niste cute in care bagam jumatati de catei de usturoi, iar apoi o "imbracam" bine in amestecul de curry, sare , boia , piper si oregano. Punem carnea intr-un castron si deasupra turnam paharul cu vin. Acoperim si dam la...
Dam prin blender toate ingredientele , turnam in pahar si savuram cu incredere! Sa aveti pofta!
Batem cu mixerul ouale pana obtinem un amestec spumos, adaugam sarea si piperul, si celelate ingrediente inafara de cas sau cascaval si amestecam cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presaram casul deasupra.  Dam la cuptor vreo 20 de minute la foc mediu...
Placinta rapida cu branza
In la 4 Iun 2013
Placinta rapida cu branza
Pregatim compozitia de branza mai intai. O frecam cu zahar, adaugam ouale si esenta pana obtinem un amestec omogen. Adaugam apoi iaurtul si stafidele si amestecam din nou. Ungem o tava mare patrata cu ulei,si asezam 2 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu ulei. Fiecare foaie trebuie...
Dezghetam aluatul foietaj mai intai. Il intindem pe masa si deasupra presuram sare si boia cat sa-l acopere pe tot. Taiem foietajul in forma doritam, eu l-am facut gen saratele lungi si apoi radem cascavalul deasupra.  Le punem cu grija in tava si de dam la cuptor pana se rumenesc la...
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se...
Se cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la caldura pana cand isi mareste volumul de 2-3 ori. Galbenusurile se separa cu sare fina si se lasa...
Afisate 1 - 30 din 46 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking