Tarta cu prune
In Dulciuri la 27 Iun 2015
Tarta cu prune
Mod de preparare aluat:  – untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul,  coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie – adaugam apoi treptat faina si ne folosim de o mana pentru a  pentru a incorpora toata faina si a obtine...
Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase. Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 5 minute amestecand din cand in cand, dupa care...
Spalam si curatam vanata si o feliem apoi in rondele de aprox o jumatate de cm grosime (mie imi plac mai subtiri si mai crocante, dar le puteti taia si mai groase). Saram si piperam fiecare felie de vanata. Pregatim 3 farfurii: una cu faina fara gluten, una cu ouale batute si una cu pesmet...
Ne trebuie doar cateva minute sa pregatim aceasta mancare, deci e si practica nu doar sanatoasa.  Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu putina sare, apoi strecuram pastele si le trecem pe sub un jet de apa rece. Punem pastele intr-un vas, adaugam nuca...
Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare. In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt. Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam...
Punem intr-un bol untul taiat bucatele, indulcitorul, un varf de sare, oul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Amestecam ingredientele cu mana pentru ca asa se amesteca cel mai bine si adaugam treptat si faina. Daca nu se mai lipeste de degete, ne oprim, nu mai...
Reteta de prajitura Deliciu
In la 29 Apr 2015
Reteta de prajitura Deliciu
Iata cum se prepara Reteta de prajitura Deliciu Blat : Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem nuca tocata si prajita (am folosit o tava de 22x35 cm) Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam Green Sugar  si mixam pana se dizolva indulcitorul natural. Adaugam apoi...
Curatam si spalam legumele dupa caz. Taiem ceapa, ardeii si morcovii cubulete mici si le punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot in care am pus putin ulei de masline. Adaugam condimentele: sarea, piperul, oregano, patrunjel si cimbru si amestecam. Carnea o taiem cubulete...
Se fac foarte usor, mai intai nautul fiert strecurat si spalat se pasează (în robot / blender) apoi intr-un bol amstecam nautul cu legumele tocate marunte, porumbul, condimentele, ouale si pesmetul. Intr-o farfurie punem semintele de susan ( unele chiftele le-am facut doar cu susan,...
Mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam pe rand mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. Ungem vasul de ceramica de la...
Incepem prin a curata si spala legumele. Punem in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot un pic de ulei de masline. Ceapa, ardeiul verde si ardeiul rosu le taiem bucatele (nu foarte mici) si le punem in vasul de ceramica. Adaugam sarea, piperul si pudra de ghimbir si amestecam....
Blat Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu cele 4 linguri de apa fierbinte si mixam 3-4 minute pana se topeste zaharul. Apoi adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt, mixam, adaugam uleiul si mixam din nou. Urmeaza coaja...
Punem in doua vase cojile de ceapa (separat pentru fiecare tip de coji) si adaugam apa cat se acopere bine cojile, un pic mai sus de jumatatea vasului. Adaugam o lingura de sare si o lingura de otet in fiecare oala si punem vasele pe foc. Intre timp pregatim ouale. Le spalam in apa calda si le...
Intr-un bol mixam untul cu zaharul si un praf de sare. Adaugam pe rand cate un ou si mixam in continuare. Adaugam apoi coaja si zeama de lamaie, laptele si treptat faina amestecata cu praful de copt. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava (eu am folosit una patrata de aprox 24  de cm)...
Curatam si spalam morcovii. Taiem fiecare morcov in trei, apoi fiecare bucata o taiem de-a lungul in 3-4 si taiem morcovii betigase. Punem morcovii la calit intr-o tigaie in care am topit untul. Adaugam un pic de sare si piper si lasam asa aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Turnam...
Mai intai spalam bine legumele. Brocoli il punem la fiert in apa cu putina sara si lasam sa fiarba aprox 10 minute, apoi scurgem florile de brocoli de apa si le trecem pe sub un jet de apa rece. Taiem pieptul de pui in cubulete mici pe care le punem intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de...
Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute (2-3), apoi adaugam coaja si zeama de lime, turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt mixand pe treapta cea mai mica sau...
Spalam bine ardeii si prazul, iar vanata spalata o curatam. Taiem prazul rondele si il calim intr-o tigaie in care am picurat un pic de ulei de masline. Adaugam ardeiul rosu si verde taiate felii mai maricele si le calim usor impreuna cu prazul. Scoatem legumele intr-o farfurie si in...
Snitel vienez
In la 20 Mar 2015
Snitel vienez
Feliem carnea si batem feliile cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam carnea pe ambele parti (ideal e sa o acoperim cu folie alimentara si sa o lasam la rece vreo 2 ore). Pregatim trei farfurii: in prima batem ouale cu laptele, in a doua punem faina si in a treia, pesmetul. Trecem...
Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute. Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre...
Desert tort Timea
In la 18 Mar 2015
Desert tort Timea
Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare galbenusurile si uleiul. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam compozitia intr-o...
Salata de Boeuf
In Salate la 17 Mar 2015
Salata de Boeuf
Avem asadar carnea fiarta, morcovii, pastarnacul si gulia, toate fierte din supa. Eu legumele le dau mereu pe razatoarea mare, dar voi puteti sa le taiati cubulete sau cum va place voua. Carnea o taiem bucatele mici. Mazarea daca aveti congelata o fierbeti inainte (eu congelata am avut),...
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul, laptele si coaja si sucul de lime, mixand dupa fiecare.  La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o...
Cotletul feliat il batem cu ciocanul de snitele. Saram si piperam pe ambele parti, acoperim cu o folie alimentara carnea si o punem la frigider o ora (daca va grabiti, nu-i bai, o pregatiti asa pe loc) Incingem o tigaie gril in care picuram ulei de masline si prajim carnea pe ambele parti....
De facut, sucul de sfecla cu fructe e foarte simplu. Spalam bine toate ingredientele. Curatam banana, mandarinele si sfecla, merele le lasam cu coaja. Punem pe rand in storcator fructele (sfecla la sfarsit) si feliuta de ghimbir. Amestecam sucul in vasul in care se scurge si...
Inainte de toate, fierbem pastele in apa clocotita cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Strecuram pastele, le trecem pe sub un jet de apa rece, lasam sa se scurga apa de pe ele, apoi le punem intr-un vas rezistent la caldura care urmeaza sa fie pus la cuptor. Intr-un bol batem oul...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul alternand cu cate o lingura de apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam, folosind o spatula, faina amestecata cu praful...
- spalam orezul in mai multe ape si il lasam acoperit cu apa calda pana pregatim restul - punem uleiul in vas si pornim functia ‘Fry’ selectand timpul de gatire pe 10 minute - curatam si spalam legumele - ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem la calit - morcovii ii...
Pieptul de pui usor batut cu ciocanul de carne (nu foarte tare pt ca nu trebuie sa fie feliile foarte subtiri) le saram si piperam pe ambele parti si presaram pe partea ce urmeaza sa fie rulata, oregano. Asezam cate o felie de ardei rosu si verde si rulam. La capat intepam cu cate o...
Batem ouale intr-un bol si adaugam mozzarella taiata bucatele si un pic de sare si piper. Punem intr-o tigaie un pic de ulei si prajim feliile de sunca pe o parte. Apoi le intoarcem pe cealalta parte si turnam ouale batute peste sunca. Dupa 2-3 minute cu ajutorul unei palete, intoarcem...
Afisate 61 - 90 din 580 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking