1.Separam in 2 castroane bine degresate si uscate albusurile de galbenusuri; apoi batem bine de tot albusurile cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar, dupa care incorporam si galbenusurile. 2. Cu ajutorul unei spatule ( de silicon am eu) , in spuma de ou vom incorpora si faina si...
1. Intr-o tigaie incapatoare se prajesc fileurile de ansoa impreuna cu usturoiul intreg ( dac dorim ca dupa gatire sa il scoatem din sos)- sau taiat marunt marunt- daca consideram ca trebuie sa fac parte din sos. pana cand pestele se va topi efectiv! 2. Peste amestecul initial vom adauga...
Prajitura "Pacatul dulce"
In la 18 Mai 2011
Prajitura
1. Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam si zaharul si continuam mixarea pana se topeste zaharul si obtinem consistenta dorita de bezea tare.Ulterior acestui prim pas adaugam nuca macinata si amidonul, omogenizam bine compozitia ( prin miscari circulare, usoare, ca sa nu ni se...
 1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei. 2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp...
1. Cele 3 linguri de zahar se pun pe aragaz, la flacara mica, sa se caramelizeze. Cand zaharul incepe sa se topeasca, se roteste cratita astfel incat sa se acopere uniform peretii sai, pana zaharul se topeste complet. Eu am preferat ca zaharul asfel topit sa il transfer intr-o tavita ( atentie:...
Tiramisu reţetă reinterpretata 1. Mai intai preparam budinca de cocos astfel: macinam fulgii de cocos, apoi ii amestecam cu lapte,si la final ii strecuram ; laptele obtinut se amesteca cu zahar si amidon, si se fierbe pîna se îngroasa,amestecînd într-una; crema...
 1. Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela: a) Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din...
1. Se face un amestec din branza faramitata, unt moale si smatna, apoi , cu mana umeda se modeleaza bilute de marimi aproximativ egale! 2. Bilutele de branza se tavalesc dupa bunul plac al fiecaruia prin boia, piper, verdeata, susan ,etc!
Lamele de calamari pane
In Peste la 17 Apr 2011
Lamele de calamari pane
1. Spalam bine lamelele de calamar in apa rece, apoi , daca este nevoie le taiem in fasii mai mici; 2. Lasam calamarul la scurs si pregatim aluatul pentru pane, dintr-un pahar de bere, un ou si un pahar de faina, la care adaugam pentru un gust mai bun si putin sos de soia si pasta de ardei...
1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok)...
Pizza cu pui
In la 10 Apr 2011
Pizza cu pui
1. Se cerne faina intr-un bol , se face o gaura in mijloc apoi punem restul de ingrediente: ulei, sare , maiaua din drojdie (drojdie cu zahar inmuiata cu apa calduta- 2-3 linguri ) si laptele caldut.Se incorporeaza totul si se obtine o coca usor de modelat.se lasa la dospit cam 20min.-timp in...
Bombite betive
In Dulciuri la 9 Apr 2011
Bombite betive
1. Mai intai facem crema de ciocolata astfel: - punem la fiert apa cu zaharul si amestecam pana cand se dizolva zaharul; se lasa apoi la foc mic sa fiarba acest sirop pana cand se va lega ca si siropul de dulceata ?( va incepe sa faca si o spuma alba deasupra). - Cand siroup este gata, se...
Chiftelute de pui cu susan
In la 9 Apr 2011
Chiftelute de pui cu susan
1. Facem o compozitie omogena din carnea de pui tocata, legumele putin calite in ulei, verdeata tocata marunt ( in cazul in care nu avem putem apela si la varianata de verdeata uscata), oul si miezul de paine inmuiat in lapte ( si apoi bine stors), sare si piper. 2.Din compozitia rezultata se...
1. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt; apoi preparam umplutura, amestecand intr-un castron incapator branzica de vaci, oul, zaharul, coaja rasa de la o lamaie si stafidele. 2. Foile din pachet se impart in 3 parti egale - un pachet are 15 foi placinta, deci impartim in 3 cantitati...
1.Cartofii curatati si spalati ii taiem in cubulete mici, apoi ii punem la fiert in apa calda; cam dupa un sfert de ora, cand acestia au inceput a se inmuia, adaugam peste supa: ceapa tocata marunt, usturoiul tocat si loboda taiata in fasii. 2. Continuam fierberea inca vreo 20 min, aoi saram...
1. Taiem o felie groasa de cascaval pe diagonala, astfel incat sa obtinem 2 bucati; trebuie ca acesta sa fie rece( nu la temperatura camerei), astfel incat sa nu avem surpriza ca la prajire sa ni se topeasca. 2.Bucatile de cascaval le tavalim bine , bine prin faina, apoi le trecem prin ou, si...
1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios. 2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr). 3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat...
1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece 9 pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ). 2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana...
Tarta de branza cu visine
In la 22 Mar 2011
Tarta de branza cu visine
1. Mai inati pregatim o forma de tort cu peretii detasabili, ungand-o cu putin ulei ( pentru a ne fi mai usor sa scoatem prajitura ). 2. Zdrobim biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie ( inca nu am unul), sau chiar cu ajutorul unui sucitor din lemn; apoi, peste acestia turnam esenta,...
1. Se lasa untura pe foc mic , iar cand s-a inmuiat se freaca pana de vine spuma cu 2 linguri de zahar si un ou; in amestec se pune si un praf de sare. 2. Se adauga faina cernuta proaspat - in ploaie- amestecand cu o lingura de lemn pana se incorporeaza bine, alternand totul cu laptele caldut...
1. Se spala si se scurg pulpele de pui, apoi se sterg prin tamponare cu prosoape de hartie. Se foloseste un cutit ascutit pentru a se practica 2-3 taieturi oblice pe fiecare pulpa (taietura trebuie sa ajunga pana la os). Astfel se eficientizeaza marinarea si se micsoreaza timpul de gatit....
1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti ( sau un vas Zepter ) in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga svaiterul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si se amesteca totul in asa fel incat sa rezulte un amestec omogen. 2. Se amesteca intr-un castron...
1 . Se taie untul ( tinut in prealabil la temperatura camerei) in bucatele. apoi se  pune alaturi de zahar (si cel vanilat) intr-un castron si se  bate spuma cu mixerul. 2.Adaugam  treptat ouale( cu atentie insa, fiecare ou trebuie sa fie bine incorporat inainte de...
Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit. Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la...
1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu ( sau...
Se pun in cuva masinii de paine ingredientele in urmatoarea ordine: laptele caldut, untul topit, oul, zaharul, drojdia uscata , faina si sarea. Selectam apoi programul pentru aluaturi dulci, si il lasam sa framate si sa dospeasca. Cand s-au terminat ciclurile respective, se scoate aluatul...
1 Se pune apa la fiert, intr-un vas mare si curat, apoi se adauga colaceii in momentul in care apa ajunge la punctul de fierbere, se sareaza si se lasa la fiert cca 15 min. 2. Se incearca un colacel - daca este moale, dar nu trebuie sa se desfaca, apoi punem scortisoara si zaharul, se mai...
Prajitura cu mere
In la 4 Mar 2011
Prajitura cu mere
1 .Se bat albusurile spuma cu un praf de sare , apoi adaugam zaharul si batem in continuare, pana cand acesta din urma se topeste .Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si galbenusurile, si, avem grija sa amestecam de jos in sus cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o forma de...
MUCENICI PUFOSI 200 gr nuca 100 gr miere Pentru aluat: 1 kg faina 50 gr drojdie 250 gr zahar 200 ml lapte 150 gr unt 5 lg ulei 5 oua 2 pliculete zahar vanilat 1. Intr-un castron se pregateste maiaua; se dizolva drojdia si zaharul vanilat in 100 ml lapte caldut...
Irish coffee
In la 20 Feb 2011
Irish coffee
Intr-un pahar termorezistent punem o lingura cu zahar brun, apoi cca 20 ml whiskey irlandez ( de aici si denumirea ) si cand este gata turnam peste si o ceasca de cafea ( preferabil ar fi sa avem espresso). La final adaugam si frisca  si decoram cu boabe de cafea.
Afisate 91 - 120 din 179 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking