Pestele il punem la fiert cu morcovul taiat rondele,ardeiul si ceapa taiate ,otetul ,si asezonam cu sare .
Il fiebem cca 30 de minute,timp in care feliem rosia si o gratinam .Pregatim mujdei de usturoi si servim alaturi de peste .
Ingredientele le punem la foc mic ,de la primul clocot dam focul mai mare si lasam sa fiarba amestecand continu 10 minute.
Dupa racire eu l-am blenduit putin ca sa capete o consistenta pufoasa.
In reteta originala era zahar pudra din comert pentru ca avea continut de amidon,eu am pus zahar...
Pregatim aluatul de paine: Drojdia o dizolvam in apa calduta si amestecam cu celelalte ingrediente.Coca obtinuta o lasam la dospit cca 1 ora.
Aluatul il impartim in 4 si formam bilute pe care le mai lasam 1 ora la dospit.Le coacem la foc mediu.Le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi le taiem...
Ne ocupam de foi :Pentru a obtine textura fina ca a celor din comert avem nevoie de un mixer purtnic (masina de paine sau robot) mixam ingredientele pana obtinem o coca ferma apoi o lasam sa se odihneasca la frigider cel putin 1 ora.
Intindem foi foarte subtiri ca de taitel le taiem...
Portionam carnea si o tragem in ulei incins.
O asezonam cu sare,piper ,oregano si asezam intr-o tava ,asezam cartofii, turnam uleiul in care am tras carnea si vinul .Condimentam cartofii si bagam tava la cuptor .Dureaza aproximativ 1 ora pana se vor rumeni .
Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce...
Pregatim blatul:
Batem spuma albusurile ,apoi adaugam zaharul putin cate putin,adaugam galbenusurile,faina si praful de copt stins in otet.
Coacem intr-o tava micuta la foc mediu.
Intre timp pregatim siropul :
Intr-o craticioara la foc mic punem laptele condensat,untul ,cacao...
Preparam pudingul de vanilie urmand pasii de pe plic si o lasam sa se raceasca.
Dizolvam gelatina si incorporam in pudingul caldut.Frisca o batem spuma, o incorporam in pudingul rece ,adaugam vanilia.Compozitia am impartit-o in 2 si intr-una am pus zmeura pasata,iar in cealalta piersici pasate...
Feliem pieptul de pui ,batem feliile le presaram cu sare si piper ,le dam prin faina apoi prin ou batut (in ou am pus 1 lingura de faina ,sare si piper),Asezam in tava de cuptor unsa cu ulei .Le coacem la foc mare.
Legumele le taiem in 4 le dam cu sare ,piper si ulei si le coacem...
Curatam merele de coaja,le taiem felii si le stropim cu zeama de lamaie si presaram coaja de lamaie.Mixul pentru 9 torturi ,untul,ouale,si laptele se amesteca cu mixerul cateva secunde pe treapta 1 apoi 3 minute pe ultima trapta pana obtinem o pasta densa si omogena.aluatul obtinut il turnam...
Galbenusurile le frecam cu zahar pana se albesc ,apoi incorporam ,faina,grisul,cacao,laptele,uleiul,praful de copt si la sfarsit cu o lingura incorporam albusurile batute spuma.
Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem compozitia.O coacem la foc mic spre mediu pe treapta de...
Framantam aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.Intre timp spalam visinile ,le scoatem samburii si le amestacam cu zaharul pentru a-si lasa zeama,le scurgem apoi amestecam cu gris.
Cand aluatul e gata il impartim in 2 ,intindem 2 foi potrivite si presaram fructele apoi rulam....
Spalam bine scrumbiile si le dam cu sare ,le lasam cam 2-3 ore apoi le punem la scurs pe un gratar .Daca nu sunt scurse bine se lipesc.Le frigem pe gratar.
Separat am uns niste baby morcovi si i-am dat cu sare si piper,apoi i-am perpelit pe gratar.
Am servit cu usturoi si mamaliga!
Coacem vinetele si fierbem catofii in coaja.Apoi curatam vinetele,cartofii si pasam ca sa obtinem textura unui piure.
Pregatim sosul bechamel: topim untul ,adaugam faina si stingem cu lapte si adaugam sare ,piper si nucsoara.
Carnea o amestecam cu ceapa tocata ,condimentele,rosiile...
Batem spuma untul impreuna cu zaharul ,apoi adaugam cate un galbenus amestecand energic dupa fiecare ,incorporam crema de branza (sa fie mai lichida ,eu am pus un strop de lapte in ea ) apoi praful de copt, faina ,albusurile batute spuma si esenta de rom.
Intr-o tava medie tapetata ...
Pregatim blatul astfel:batem albusurile spuma ,incorporam zaharul ,galbenusurile apoi faina si praful de copt stins in otet .
Aluatul obtinut il turnam in tava de aragaz unsa cu ulei si coacem la foc mediu.
Pregatim glazura:
Topim untul la foc mic ,adaugam zaharul si il lasam sa se...
Dizolvam drojdia in apa caluta apoi incorporam in faina si adaugam restul de apa calda ,sarea si uleiul,framantam bine..Lasam sa dospeasca apoi o impartim in 6 parti egale.
O sa va pun sursa unde este un video si se intelege foarte bine modul de impletire.Am gasit cateva bloguri cu descriere...
Framantam aluatul si il lasam la dospit.
Ciupercile le taiem cuburi si le punem la calit cu ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei ,cand sunt gata adaugam smantana si potrivim de sare si piper.
Eu le-am pasat cu bladerul .
Pulpele le taiem cubulete si le inabusim in 100 ml apa ,cand a...
Ficateii ii tavalim prin faina apoi ii asezonam cu sare si piper ,dupa care ii prajim in ulei incins.
Taiem potrivit ceapa,usturoiul si morcovul pe care il calim 2 minute in uleiul in care am prajit ficateii (sa nu fie mai mult de 2 linguri),saram ,piperam si punem pasta dupa preferinte....
Fierbem ficateii ii scurgem de apa ,dar mai pastram putin, ii pasam cu blanderul si in functie de consitenta dorita mai adaugam lichid apoi adaugam untul .Pastram la frigider.
Laptele il punem la fiert cu 200 de gr zahar.Intr-o cratita punem restul de zahar la topit ,amestecand continu, cand s-a topit detot stingem focul si prin miscari circulare imbracam peretii craticioarei cu zaharul topit.Rotim pana zaharul incepe sa se intareasca . Batem albusurile pe care le...
Tocam carnea o condimentam ,adaugam oul si ½ dintr-o ceapa .Formam bilute de marime potrivita .
Intr-o cratita punem la fiert in 3 l de apa morcovul,telina,pastarnacul,ceapa,orezul iar dupa ce a clocotit adaugam cu atentie perisoarele.Lasam sa fiarba pana toate...
Fasolea o punem cu 3 ore inainte de preparare la inmuiat.O oparim apoi o punem in apa fierbinte la fiert impreuna cu morcovul si telina.
Cand e bine fiarta scurgem si pastram 1 cana de zeama ,dam deoparte morcovul si telina si pasam,in functie de necesitate adaugam zeama.
Cand se mai...
Dulceata de capsuni reteta
Curatam coditele capsunilor si le strivim cu mana pana devin o pasta ,adaugam zaharul si fierbem pana incepe sa se lege.
Eu am pus si conservant gandind ca nu rezista avand asa putin zahar.Am pastrat un borcan fara conservant, sa vad rezultatul.
Imi place...
Batem albusurile spuma ,adaugam sarea si zeama de lamaie,apoi treptat zaharul pana se topeste.
Cu posh-ul formam gramajoare si le coacem la foc mic de tot ,pe treapta de sus a cuptorului cu usa intredeschisa.La mine a durat mai bine de 60 de minute .
sursa
tocam carnea de pui si carnea de purcel o amestecam bine cu celelate ingrediente (mai putin varza)
Ne ocupam de varza ,ii scobim cotorul si o oparim in apa cu sare cca 10 minute .O lasam sa se raceasca ,apoi taiem foi in functie da cat de mari vrem sarmalutele .(Eu as fi facut una din toata...
Blatul : Batem albusurile spuma ,incorporam treptat zaharul,galbenusurile,faina ,cacao si uleiul.Coacem la foc potrivit.
Crema 1 :Pasam capsunile cu ce avem la indemana ,adaugam zaharul si gelatina inmuiata in prealabil in apa si incalzita usor pana se dizolva granulele.O tinem la rece pana...
Laptele se aduce la punctul de fierbere ,timp in care frecam galbenusurile cu zaharul pana devin albicioase.Treptat incorporam laptele fierbinte in galbenusuri ,apoi le fierbem la bain marie pana capata consitenta unei smantani.
O congelam pentru 3 ore.
Pasam capsunile cu zaharul.
Batem spuma albusurile si frisca.
Incorporam capsunile in albusuri ,apoi frisca si le dam la congelat cam 1 ora ,sa nu inghete complet.
Sapalam aripioarele si le taiem in jumatate ,apoi le condimentam cu sare,piper si pasta de ardei iute si le lasam la macerat 3 ore.
Dam aripioarele le dam prin faina si le prajim pana se rumenesc.