Laptele se fierbe si se toarna clocotit peste malai,amestecand bine sa nu se formeze cocoloase.Apoi se adauga restul de ingrediente si se amesteca pana la omogenizare.Se toarna intr-o forma potrivita ca marime unsa si presarata cu faina. Se coace la cuptor, la temp. de circa 180 grade,timp...
Se amesteca toate bunatatile pt. marinata si se unge carnea pe toate partile.Daca nu este graba, se poate lasa la marinat in frigider cateva ore. Eu am pus-o in cuptorul incalzit la foc potrivit si am tinut-o cam 25-30 min. intorcand-o de vreo 2 ori. E si mai buna pe gratar...in aer liber...!!
Taieteii se fierb in apa cu sare. Odata scursi se amesteca-calzi- cu restul de ingrediente. Se pun in vas de sticla termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor cam 10-15 minute . Voila!  
Fursecuri
In Dulciuri la 28 Noi 2012
Fursecuri
La mixer pregatim un aluat nelipicios din ingredientele enumerate, il invelim in folie si-l dam la rece cam 30 min. Pe o suprafata presarata cu faina si zahar pudra se intinde o foaie subtire se taie in forme care se coc cam 10 minute la foc potrivit. Se lipesc intre ele cu gem . Dupa plac...
Chilli con carne
In la 28 Noi 2012
Chilli con carne
Carnea tocata se pune in cratita impreuna cu ceapa si usturoiul taita feliute si 3-4 linguri de ulei. Se rumeneste la foc potrivit pana ce carnea schimba culoarea si lasa putina zeama. Se acopera cu apa, se adauga condimentele si se lasa sa fiarba inabusit cam 30 de minute.Apoi se adauga rosiile...
Rulada cu gem
In la 2 Apr 2012
Rulada cu gem
Apa calduta se amesteca cu zaharul si drojdia. Apoi se framanta un aluat elastic, nelipicios din toate ingredientele si se lasa acoperit sa creasca. Cand si-a dublat volumul se pune pe masa  presarata cu faina, se mai framanta putin si apoi se intind fasii care se ung cu gemul frecat cu...
Drojdia se dizolva in apa calduta impreuna cu zaharul, Intr-un castron incapator se toarna uleiul, apa cu drojdia si zaharul si sarea. Treptat se adauga faina, framnatand pana se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si se lasa la crescut min. o ora si jumatate chiar doua...
Gateau a l'Orange
In Dulciuri la 24 Mar 2012
Gateau a l'Orange
Cele 4 galbenusuri se mixeaza cu 1 cana zahar+ zahar vanilat pana se albesc.Se toarna uleiul in fir amestecand  continuu. Apoi se adauga coaja si zeama de portocale si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu praful de sare si apoi cu 1/2 cana de zahar....
Pieptul de pui se taie pe mijloc ca sa se desfaca ca o carte si se bate usor pentru a-l fragezi. Se presara cu sare si piper pe ambele parti. Se caleste intr-o tigaie in care s-au topit untul si uleiul, cateva minute pe ambele parti pana capata o culoare aurie. Se scoate din tigaie in care...
Tort aniversar
In la 5 Mar 2012
Tort aniversar
Blatul: separam albusurile de galbenusuri si punem deoparte 3 din cele zece galbenusuri.  Intr-o cratita se fierbe zaharul cu apa pana se dizolva si clocoteste. Se toarna in sirop nucile macinate si se amesteca bine. Se lasa cateva minute sa se raceasca putin si se pun cele 7 galbenuse, pe...
Salata de pui Luchi
In Salate la 23 Feb 2012
Salata de pui Luchi
Pieptul de pui se fierbe cu vegeta cam 30-35 de minute. Se scoate si se lasa la racit, apoi se taie cubulete foarte foarte mici. Castraveciorii si ciupercile se taie la fel, marunt, se scurg de excesul de apa si se pun in castronul cu piept de pui. Usturoiul cojit se trece prin...
Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se desface faina. Laptele rece se adauga dintr-o data si se amesteca cu un tel ca sa nu ramana...
Cartofii si ceapa se rad pe razatoarea cu ochiuri mici. Zeama nu trebuie stoarsa. Usturoiul se piseaza, iar telemeaua se rade pe ochiurile mari. Se amesteca toate ingredientele si se lasa cateva minute la odihnit. Se prajesc pe rand in tigaie cu foarte putin ulei, intorcandu-le pe ambele parti...
Carnea se portioneaza in cuburi cat pentru un dumicat. Ceapa, ardeiul si morcovul se taie ca pentru ciorba. Cartofii taiati bucati se tin in apa rece. In cratita, se pune ceapa cu cateva linguri de ulei la inmuiat.Apoi se pun cuburile de carne si ardeiul gras, boiaua,chimenul, iuteala...
Se freaca untul cu zaharul. Se cern impreuna faina, cacaoa si praful de sare. Se framanta un aluat (atentie, la inceput va parea moale si lipicios, nu va speriati). Se infasoara in folie si se pune la frigider cam 30 de minute. Nuca de cocos se rumeneste cu grija in tigaie pana devine...
Se pune zaharul in borcanel, se acopera cu rom, se inchide etans si se lasa cateva zile. Daca este nevoie se poate completa cu zahar, deoarece la inceput o parte se va dizolva dar apoi,dupa principiul saturatiei, cristalele nu se vor mai topi. Incercati sa-l adaugati in ceai, cafea, frape-uri...
Untul se taie felii subtiri, se adauga sarea si cam 2 cani faina. Se incepe framantarea-cu mana-si treptat se adauga faina, putin cate putin pana se obtine un aluat potrivit de moale,nelipicios. Nu trebuie framantat prea mult. Se formeaza rulouri de grosimea unui deget ( de barbat!) care se pun...
Tarta cu gem si bezea
In la 27 Oct 2011
Tarta cu gem si bezea
Se face un aluat nelipicios din toate ingredientele si se pune la frigider pentru 1/2 ora. Se freaca gemul cu zeama de lamaie. Se scoate aluatul de la rece si se intinde pe masa infainata o foaie care se aseaza pe tava de tarta unsa cu unt. Se inteapa cu furculita.Se unge cu gem pe...
Painea se taie cubulete si se pune in tava. Uleiul se amesteca cu sarea si ierburile aromatice, se toarna peste cuburile de paine si se amesteca usor cu o paleta ca sa se imbibe in toate crutoanele. Se da la cuptor, la foc  bland, se amesteca cu paleta odata la cateva minute si se...
Usturoiul curatat se feliaza subtire.Se pun feliutele pe fundul sticlei sau borcanelului in care vom tine uleiul aromatic.Se presara cu sarea si se lasa cam 10 minute. Apoi intr-un mojar (piulita) se zdrobesc usor restul de condimente, cat sa se crape putin boabele de piper. Se adauga in...
Ouale de prepelita spalate se fierb in apa cu sare doua- trei minute si se baga imediat sub jet de apa rece. Se cojesc. Pentru sos se amesteca toate ingredientele de mai sus, se gusta, si apoi se combina ouale cu sosul. Atat!
Am amestecat susanul cu alunele si migdalele maruntite . Intr-o tigaie antiaderenta am pus la topit zaharul cu mierea si cum a inceput sa se topeasca zaharul am amestecat non stop. Am adaugat sarea si am lasat pe foc mic cam 4-5 minute amestecand continuu pana s-au dizolvat cristalele...
Morcovii curatati se dau la robot sau se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pun intr-o cratita cu zaharul si apa clocotita pe foc potrivit amestecand din cand in cand. Eu am pus si cardamomul de la inceput. Se lasa cam 35-40 minute. Apoi se amesteca continutul plicului de Gelfix cu 2 linguri...
Tarta cu prune
In la 30 Sep 2011
Tarta cu prune
Din ingredientele pentru crusta se face un aluat nelipicios care se inveleste in folie si se lasa la frigider cel putin 30 minute.   Prunele spalate si taiate se presara cu zahar si scortisoara dupa gust si se lasa sa se indulceasca. Se unge cu unt o forma rotunda, se tapeteaza cu...
Chec cu miere
In la 19 Sep 2011
Chec cu miere
Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si  se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu. Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu...
Magiun de prune
In la 16 Sep 2011
Magiun de prune
Prunele fara samburi se dau prin masina de tocat sau-in cazul meu-la robot. Piureul obtinut se pune intr-o cratita emailata suficient de mare, se amesteca cu zaharul si bastonasele de scortisoara si se pun pe foc moderat. Cand incepe sa se formeze spuma se aduna cu grija de pe suprafata...
Ceapa, ardeiul,kapia, cartofii si 2-3 catei de usturoi se taie cubulete potrivite si se pun in cratita la calit in ulei de masline cu un pref de sare. Intre timp se decojesc rosiile si se taie bucatele. Cand ceapa este sticloasa si cuburile de cartof incep sa se inmoaie se adauga rosiile in...
Pere in sos de vin alb
In la 13 Sep 2011
Pere in sos de vin alb
Perele se cojesc si se lasa cu codita. Intr-un vas cu fund gros se toarna vinul alb se amesteca cu zaharul si batonul de scortisoara . Se pun perele in sos si se lasa sa fiarba pe foc mic/potrivit intorcandu-le cand si cand ca sa se patrunda bine de arome. Cand sunt aproape gata se scot cu grija...
Galuste cu prune
In Dulciuri la 13 Sep 2011
Galuste cu prune
Cartofii spalati se fierb in coaja,in apa cu sare pana devin moi. Se cojesc, se paseaza si se face un aluat cu faina,oul si galbenusul,zaharul si sarea. In functie de calitatea cartofului se mai poate adauga putina faina astfel incat sa obtinem un aluat cu care sa putem lucra,chiar daca mai...
Praitura cu caise
In la 28 Iul 2011
Praitura cu caise
Se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se mixeaza cu zaharul si vanilia pana se formeaza o spuma deschisa la culoare. Treptat, se inglobeaza uleiul mixand in continuare. Faina se cerne impreuna cu praful de copt si se adauga in dou trei reprize. Daca aluatul pare prea vartos...
Afisate 1 - 30 din 110 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking