Prăjitura "hora unirii"
In la 4 Feb 2010
Prăjitura
 Ouale se bat bine cu zaharul, un praf de sare si uleiul. Se bat pana cand zaharul se topste. Bicarbonatul se amesteca cu apa minerala si se pune peste ouale battue cu zahar. Se adauga faina, treptat, si se amesteca bine fara a face cocoloase. ¾ din aluatul rezultat se...
  Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar. Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora. Intre timp curatam legumele si oparim fasolea verde, chiar daca e...
  Coastele de porc se taie in bucati, se spala cu apa rece si se dau la oparit. Eu le-am oparit circa 10 minute, pentru a iesi bine grasimea din ele. Dupa aia se spala in apa calduta. Curatam legumele si le spalam bine. Intr-o tava asezam morcovii taiati rondele, ceapa julien...
Mini-langosi cu branza
In la 28 Ian 2010
Mini-langosi cu branza
  Prepararea aluatului: Mai intai facem maiaua. Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar. Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina. Lasam pana cand drojdia se topeste toata. Dupa aceea punem faina intr-un bol mare, face o...
  Se face o pasta amestecand mustarul cu untul moale.  Se amesteca  pentru  a se incorpora bine. Apoi se pune cimbrul, oregano, pudra de chili si sare, dupa gust. Cu sosul acesta vom unge carnea. Muschiul de porc se taie felii si se las in putin apa rece cu sare,...
  Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute.  La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot. Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii taiem fasii (vezi foto). Atat...
  Carnea de porc se spala bine si se taie cuburi. Intr-o cratita se pune la incins uleiul iar apoi se da la calit carnea de porc Cepele se taie rondele  si se pun peste carne la calit. Usturoiul se taie rondele si ardeiul se taie cubulete iar apoi se pun peste carne. La...
Pancakes
In la 19 Ian 2010
Pancakes
  Laptele se mixeaza cu zaharul si un praf de sare iar apoi se adauga galbenusurile, treptat. Intre timp se pune untul la topit. Dupa ce untul s-a topit, se lasa la racit un pic.  Apoi untul topit se pune peste restul compozitiei mixand bine. Se adauga faina, care a fost...
Friptura asortata la cuptor
In la 15 Ian 2010
Friptura asortata la cuptor
Ciocanele de curcan se spala bine si se dezoseaza.  Se mai lasa apoi in apa rece cu sare, circa 15 min. Se scurg bine de apa se sareaza, se pudreaza cu chilli si busuioc maruntit. Se aseaza intr-o tava unsa cu unt si pe deasupra carnitei se mai pun bucatele de unt si usturoiul taiat...
Birthday cake
In la 15 Ian 2010
Birthday cake
  Prepararea cremei: Galbenusurile se freaca cu faina si vanilia. Apoi se adauga treptat laptele rece si se mixeaza bine. Compozitia se pune pe foc mic si se amesteca bine pana cand se leaga foarte bine crema. Se da la racit iar intre timp se freaca untul cu zaharul pudra si...
  Cum se prepara Sos Gorgonzola -  Reteta usor de preparat pentru un deliciu cremos si aromat La foc mic se topeste untul. Peste untul topit se adauga branza gorgonzola si se lasa pana se topeste, amestecand din cand in cand (pentru a nu se prinde). Dupa ce branza s-a topit,...
Bomboane Raffaello
In la 10 Ian 2010
Bomboane Raffaello
  Untul se scoate si se lasa la temperatura camerei. Apoi, frec untul cu zaharul pudra pana cand nu se mai simte zaharul si se face ca o crema. Peste untul frecat cu zahar, se adauga laptele frac si freci din nou.  Cand s-a omogenizat compozitita se adauga nucile pisate si...
Portocale umplute
In la 10 Ian 2010
Portocale umplute
  Portocalele se spala bine.  Se iau portocalele pe rand, una cate una,  si se taie un capacel deasupra. Apoi se scobeste pentru a scoate portocala dinauntru. (aveti grija sa nu rupeti peretii portocalelor) Miezul de portocala se toaca marunt. Se amesteca cu nuca...
Prajitura cu foi de miere
In la 5 Ian 2010
Prajitura cu foi de miere
   Intr-o cratita se pune mierea, zaharul, untul, ouale, laptele si amoniacul. Amoniacul l-am stins inainte cu zeama de lamaie. Cratita se pune la foc mic, amestecand intruna cu telul, pana cand da in clocot. Cand da in clocot apare o spuma iar compozitia ar trebui sa-si mareasca...
  Ouale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare. Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare. Apoi se pune treptat faina amestecata cu prafuld e copt, aluatul trebuie sa fie portivit.. sa nu fie prea tare. Aluatul se...
  Prepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie racita. Intr-un bol se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat si faina, avand grija sa nu facem cocoloase. Apoi se toarna laptele mixand bine. Compozitia formata se pune la foc mic amestecand cu telul mereu pentru a...
salata de pui
In Salate la 5 Ian 2010
salata de pui
  Pieptul de pui se spala si se fierbe bine in apa cu putina sare. Dupa ce a fiert se da la racit si apoi se taie cubulete. Ciupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs. Muraturile se taie cubulete si se pun la...
Salata de ciuperci
In Salate la 5 Ian 2010
Salata de ciuperci
  Ciupercile se fierb si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit se taie cubulete, se spala bine si se lasa la scurs. Intr-o tigaie se incing doua linguri de ulei in care se pune ceapa la calit.  Cand ceapa incepe sa se caleasca se pun cateii de usturoi taiati feliute si...
  Se amesteca zaharul si zaharul vanilat cu uleiul pana cand incepe sa se topeasca zaharul. Apoi se adauga ouale si se mixeaza bine pana cand nu se mai simte deloc zaharul. Apoi se adauga faina treptat treptat pentru a nu face cocoloase. Daca sunt ouale mari se mai adauga un pic...
  La foc mic se topeste ciocolata iar apoir se adauga galbenusurile, unul cate unult. Se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se adauga untul, taiat cubulete, si se amestca bine. Cand s-a topit untul se adauga amidonul avand grija sa nu faci cocoloase. Se adauga si zaharul pudra...
Alba ca zapada
In la 5 Ian 2010
Alba ca zapada
  Prepararea cremei: Se incepe cu crema pentru ca trebuie sa fie rece. 800 ml lapte, din litrul pe care-l avem, se fierbe cu zaharul. Separat, pana fierbe laptele, se amesteca faina cu restul de lapte rece. Se amesteca bine fara sa faca cocoloase. Dupa ce a fiert laptele...
Salata de beouf
In Salate la 5 Ian 2010
Salata de beouf
  Se pune la fiert pipetul de pui, dupa ce a fost spalat foarte bine, cu putina sare. Eu am pus si morcovii pentru c-am avut niste morcovi care fierbeau mai greu. Apoi se adauga cartofii curatati si spalati bine si telina. Dupa ce au fiert se dau la racit. Mazarea de la borcan,...
  Untul se freaca cu zaharul pana se topeste zaharul iar apoi se adauga galbenusurile si se freaca bine pentru a se omogeniza. Albusurile se bat spume cu un praf de sare. In compozitia de galbenus cu un se pune treptat faina alternant cu albusul batut spuma. Se amesteca de jos in...
  Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati. Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit. Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D....
  Prepararea blatului: Intr-un bol de plastic de pun ouale si le lasam sa ajunga la temperatura camereim, asta-n cazul in care ele sunt reci.  Apoi mixam oarte bine ouale cu un praf de sare si cu zaharul. Se mixeaza pana nu se mai simte zaharul de loc iar ouale si-au dublat...
SANGRIA
In Bauturi la 5 Ian 2010
SANGRIA
  Intr-un vas mare se amesteca vinul cu sucul de portocale, cu sucul de lamaie, cu sucul de grapefruit, cu batonul de scortisoara si zaharul. Apoi se adauga si whiskeyul si se amesteca bine.  Portocalele si lamaia se spala bine si se taie feliute peste amestecul format. ...
  Sfecla se apala bine si se pune la fiert, este fiarta cand furculita intra cu usurinta in sfecla. Uneori o facem si coapta in cuptor.  Daca o coaceti in cuptor o lasati in cuptor pana cand coaja s-a inmuiat si e un pic crocanta. Dupa ce a fiert sau copt se da la racit....
  Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.  (Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider).  Ciupercile proaspete se dau intr-un...
Varza calita
In la 18 Dec 2009
Varza calita
  Se ia o tava si se unge cu ulei. In tava se aseaza varza taiata fidelute. Peste varza se pune ceapa,  ardeiul si maruntul tocat si se amesteca un pic. Se pun sarea, piperul, cimbrul si 2-3 foi de dafin. Peste se pun 2 linguri cu ulei si bulionul dizolvat in apa. Tava se...
Carnati de casa
In Mezel de casa la 15 Dec 2009
Carnati de casa
Matele se curata de mizerie cu dosul unui cutit iar apoi se spala in mai multe ape. Se lasa din cand in cand matele in apa cu otet si in apa cu bicarbonat. pr ocesul de spalare dureaza cateva ore. E bine sa faceti matele cu o zi inainte de a le umple. Carnea se da...
Afisate 271 - 300 din 353 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking