Intr-un vas, amestecam toate ingredientele pana devin omogene si nu se mai lipeste aluatul de maini.
Il impartim in doua si il punem la frigider.
Setam cuptorul la 220grade C si il pornim.
Punem fructele taiate in 2 si fara samburi, intr-o tigaie la foc mic si...
Curatam toate fructele si le portionam.
Punem marul feliat intr-un bol si adaugam zaharul si coniacul peste el.
Il lasam 10-15 minute la rece.
In timpul asta feliem si celelate fructe si le punem intr-un bol.
Adaugam si merele peste celelalte fructe....
Frecam albusul cu otetul si zaharul pana se transforma in bezea.
Amestecam jumatate de bezea cu nuca macinata si putina zeama de lamaie.
Se formeaza un aluat taricel care trebuie intins in sucitorul intre 2 foi de hartie de copt.
Deasupra foii de nuca intindem cealalta...
Se coc gogosarii si ardeii - eu ii coc pe o tigaie gratar.
Se iau de pe foc si se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera.
Dupa ce s-au racit se curata de coaja si de seminte si se toaca fasii subtiri.
Se adauga sare, piper, otet, ulei si eventual catelul de usturoi...
Incalzim cuptorul.
Taiem aluatul in fasii de 1,5 cm si carnatii in fasii de max. 5cm.
Infasuram aluatul in jurul carnatilor.
Asezam rulourile in tava si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Le scoatem din cuptor cand s-au rumenit.
Sunt foarte bune si calde si...
Punem la fiert rosiile impreuna cu sucul de rosii si celelalte legume taiate cat mai marunt sau date pe razatoare.
Adaugam cimbru, sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba foarte bine dupa care folosim mixerul vertical pentru a le pasa.
Servim cu crutoane si cu o lingurita de...
Blatul:
Amestecam galbenusurile cu zaharul.
Adaugam uleiul ca la maioneza.
Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt.
Incorporam foarte usor albusurile batute spuma.
Rasturnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem aproximativ 25...
Se spala conopida si se lasa in apa cu sare pentru 5 minute.
Se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare.
Se scurge si se lasa sa se raceasca.
Intre timp sa piseaza usturoiul si se amesteca cu maioneza.
Conopida eu o zdrobesc cu...
Dam merele pe razatoare si adaugam scortisoara si coaja de lamaie.
Intr-un vas amestecam zaharul cu faina, grisul si pesmetul.
Impartim margarina in 3 bucati.
Ungem tava cu margarina, adaugam jumatate din amestecul de faina,
Asezam peste stratul de faina jumatate...
Se amesteca foarte bine toate ingredientele.
Aluatul trebuie sa aiba consistenta smantanei, daca vi se pare prea subtire adaugati faina iar daca vi se pare prea gros puteti adauga apa
Se pune aluatul la rece pentru 30 de minute.
Se pun cateva picaturi de ulei intr-o tigaie,...
Mod de preparare:
Fierbem granulele de soia in apa cu sare si le lasam la scurs.
Tocam varza.
Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete.
Punem uleiul la incins si calim ceapa, pana se caramelizeaza usor., dupa care adaugam ardeiul...
Mod de preparare:
Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
Punem si supa si amestecam bine.
Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem...
Se bat ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare.
Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.
Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina).
Adaugam gelatina peste compozitia de...
Fierbem mazarea in apa cu sare.
O racim intr-un bol cu apa cu gheata.
O scurgem si o lasam deoparte.
Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se incinga dupa care punem ceapa verde si cartoful taiat felii.
Amestecam si turnam peste legume,...
Preincalzim cuptorul.
Curatam si taiem legumele.
Taiem carnatii rondele de 0.5cm.
Intr-o tava mare, punem ulei, dupa care tavalim pulpele de pui si le asezam cu pielea in sus.
Asezonam cu sare si piper.
Asezam langa pui in tava cartofii, carnatii, ceapa si...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Frecam galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura de apa pana se topeste zaharul si galbenusurile se albesc.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam cate putin in amestecul de galbenusuri....
Crema:
Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul moale(la temperatura camerei) peste ea.
Frisca o fierbi pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata.
Amesteci usor cu lingura si o lasi 8-10 minute .
Dupa expirarea timpului iei un tel si amesteci circular in...
Curatam, spalam si taiem legumele julien.
Punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si ardeiul tocate supa cum spuneam, julien:.
Adaugam sare si piper si punem capacul.
Din cand in cand amestecam sa nu se lipeasca .
Cand s-au inmuiat legumele,...
Cum se prepara Reteta traditionala de cartofi taranesti cu afumatura
Curatam cartofii, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si o lingurita de ulei.
Intre timp,pana fierb cartofii, curatam o ceapa si o taiem fideluta.
La fel procedam si cu kaizerul.
Incingem o...
Spalam vinetele si le taiem in doua pe lung.
Le asezam in tava cu partea taiata in sus, le stropim cu putin ulei si sare si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute la 250grade Celsius.
Intre timp, taiem ceapa si ardeiul foarte marunt, morcovul il dam pe razatoare mica si le calim pe...
Incalzim cuptorul.
Taiem aluatul in fasii de 1.5cm si carnatii in fasii de max 5cm.
Infasuram aluatul in jurul carnatilor.
Asezam rulourile in tava si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Le scoatem din cuptor cand s-au rumenit.
Sunt foarte bune si calde si reci.
Taiem cubulete mezelurile, cascavalul si maslinele.
Adaugam ouale peste ele si amestecam bine.
Praful de copt il amestecam cu faina, pe care o punem peste amestecul de mezeluri si oua.
Adaugam porumbul si ardeiul taiat cubulete. Potrivim de sare si piper.
Amestecam...
Indepartam semintele dovleceilor si ii dam pe razatoarea mare.
Presaram sare peste ei si amestecam.
II punem intr-o strecuratoare pentru 30 de minute.
Dupa expirarea timpului ii stoarcem bine si adaugam telemeaua rasa, ouale si smantana.
Amestecam bine si adaugam...
Spalam, taiem gogosarul si indepartam semintele si cotoarele.
Il taiem la ce dimensiuni dorim.
Eu in borcanele mari pun jumatati de gogosar iar in cele de 800g pun felii subtiri.
Intr-un vas amestecam zaharul cu sarea si cu otetul si rasturnam solutia peste gogosari....
Punem fasolea la inmuiat pentru cel putin 8 ore.
Fierbem fasolea cu foile de dafin.
Zdrobim fasolea ca pentru fasolea batuta.
Eu am pus boabele in blender, impreuna cu 50 de ml de apa in care a fiert fasolea si cu uleiul.
Le-am zdrobit, am...
Punem intr-un vas 2.5l apa, adaugam sare si o punem la fiert.
Intre timp punem intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline si o punem pe foc.
Taiem marunt ceapa si o calim in jur de 3 minute pana ncepe sa devina transparenta.
Adaugam ciupercile taiate marunt si le calim si pe...
Intr-o tigaie incapatoare incingem untul dupa care adaugam pesmetul.
Il lasam sa se rumeneasca amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca.
Luam de pe foc si adaugam zahar, zahar vanilat si scortisoara.
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si cat sunt...
Fierbem pastele conform indicatiilor de pe pachet.
Intre timp punem 1 lingura de ulei in tigaie si adaugam kaizerul taiat fasii.
Il lasam cateva minute sa se rumeneasca si adaugam ceapa si ardeiul taiate fin.
Le lasam sa se inmoaie dupa care adaugam smantana si lasam sa dea...
Curatam si spalam ciupercile.
Le taiem fasii si le lasam putin la scurs.
Incingem uleiul si punem ceapa tocata sa se inabuse.
Adaugam ciupercile si le calim 5 minute.
Punem si usturoiul taiat felii subtiri dau pisat.
Adaugam sare si piper ....
Taiem ceapa si o calim.
Intre timp taiem ciupercile felii, dupa ce le-am spalat si curatat si le adaugam peste ceapa.
Lasam pe foc acoperite cu un capac sa se inabuse aproximativ 20 de minute.
Punem si usturoiul tocat fin.
Adaugam faina si apa cat sa acopere...