Mixam untul moale impreuna cu zaharul, sarea si extractul de vanilie pana devine spumos. Adaugam galbenusurile, pe rand si mixam apoi adaugam laptele. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitie. Amestecam pana se omogenizeaza. Turnam aluatul in tava dreptunghiulara...
Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute . Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia activata. Pe margini presaram sarea apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam. Adaugam...
Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar. Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de...
Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand devin spumoase si se albesc. Adaugam extractul de vanilie si coaja de lamaie si amestecam bine. Smantana pentru frisca o batem pana devine spumoasa, apoi o adaugam peste compozitia de oua, amestecand usor. Faina o amestecam cu praful de copt si o...
Salata de muraturi
In la 13 Sep 2017
Salata de muraturi
Spalam legumele si frunzele de telina. Morcovii i curatam, apoi ii taiem rondele cat mai subtiri. Gogonelele le taiem feliute subtiri, iar ardeii ii curatam de seminte si ii taiem fasii. Punem toate legumele intr-un vas incapator si le amestecam impreuna cu frunzele de telina tocate marunt....
Curatam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe foc, iar la final, adaugam cartofii zdrobiti grosier. Dam deoparte si adaugam branza. Amestecam...
Mixam untul moale cu zaharul, iar apoi adaugam extractul de vanilie si ouale si mixam pana cand se omogenizeaza. Adaugam iaurtul si coaja de lamaie si mixam. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de budinca si le adaugam in compozitie amestecand pana cand se incorporeaza. La final,...
Chec cu mac
In la 7 Feb 2017
Chec cu mac
Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte. Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, amestecand...
Mixam untul moale impreuna cu zaharul si vanilia pana devine cremos, apoi adaugam oul, iar la final faina. Framantam un aluat nelipicios. Rupem cate o bucata de aluat pe care o intindem in foaie subtire, pe masa de lucru usor infainata. Decupam biscuitii, avand grija sa avem numar egal de...
Framantam aluatul din timp, pentru ca va trebui sa stea la dospit. Dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in putina apa calduta si o lasam 10 minute sa creasca. Intre timp cernem faina intr-un bol. Facem o gropita in mijloc unde vom adauga drojdia activata. Pe margini punem sarea si uleiul apoi...
Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Adaugam extractul de vanilie si untul topit mixand continuu apoi branza de vaci. Faina amestecata cu amidonul si praful de copt le adaugam in compozitie si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam merisoarele si amestecam usor....
Spalam rosiile si le curatam coditele apoi le taiem pe jumatate. Asezam rosiile in borcane curate si uscate si le presam putin ca sa nu ramana spatiu intre ele. Deasupra punem cate doi catei de usturoi curatati si cateva frunze de busuioc. Punem capacele si asezam borcanele intr-o oala...
Pentru inceput pregatim merele. Le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem merele rase intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si calim merele pana cand se evapora tot sucul. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca apoi adaugam scortisoara macinata si amestecam bine....
Mixam ouale cu zaharul si vanilia pana cand se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire si mixam continuu. Amestecam faina cu praful de copt si nuca si o incorporam usor in compozitie. La final adaugam branza mascarpone si omogenizam. Turnam compozitia in tava de...
Dezghetam foile de placinta apoi pregatim umplutura. Spalam spanacul si il fierbem in apa cu sare 5-10 minute. Scurgem apa si il tocam marunt. Intr-un bol mixam ouale peste care adaugam branza framantata, telemeaua rasa si smantana. Amestecam, pana se omogenizeaza. La final adaugam spanacul...
Tort Krantz
In la 8 Sep 2015
Tort Krantz
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. La final adaugam faina amestecata cu nuca macinata si o incorporam usor, cu miscari de jos in sus....
Eu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup. Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam...
Mixam galbenusurile cu zaharul pana cand se albesc apoi adaugam Rama mit Butter la temperatura camerei si coaja de portocala si mixam pana cand compozitia devine cremoasa. Faina o amestecam cu nuca de cocos si o adaugam in compozitie. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de mana. Ii dam o...
Feliile de carne le batem usor cu ciocanul pentru snitele. Condimentam cu sare si piper. Pe fiecare felie de carne asezam cate o felie de cascaval si rulam (ca pe sarmale). Fiecare rulou il invelim in cate o felie de prosciutto. Cartofii ii curatam si ii taiem felii groase. Ceapa o taiem...
Pentru foaie mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand luceste. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam dupa fiecare iar apoi adaugam apa. Amestecam faina cu nuca macinata si o incorporam usor in aluat. Turnam compozitia in tava dreptunghiulara...
Prajitura cu urda
In la 27 Noi 2014
Prajitura cu urda
Incepem cu pregatirea blatului. Mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma apoi adaugam zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam galbenusurile iar apoi turnam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, mixand continuu. Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa. Adaugam 2-3...
Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii. Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul. Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai...
Prajitura Rumba cu visine
In la 30 Sep 2014
Prajitura Rumba cu visine
Pentru blat mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spumoase apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana cand spuma luceste. Adaugam treptat apa rece si mixam in contunuare. Amestecam faina cu praful de copt, nuca si visinele bine scurse de suc si le adaugam in compozitie amestecand...
Cannelloni cu pui
In la 30 Iul 2014
Cannelloni cu pui
Eu am taiat carnea fasii am condimentat-o si am prajit-o usor pe grill apoi am tocat-o marunt (cu cutitul). Daca va este mai usor puteti toca carnea cu masina de tocat, fara sa o prajiti. Curatam ceapa si o taiem marunt. La fel procedam si cu usturoiul. Le punem apoi la calit in 2 linguri de...
Guguluf cu nuca si iaurt
In la 17 Iun 2014
Guguluf cu nuca si iaurt
Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleza volumul apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu. Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam in compozitie alternand cu iaurtul. La final adaugam aschiile de ciocolata si amestecam usor....
Salata de paste cu ton
In Paste la 6 Iun 2014
Salata de paste cu ton
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le scurgem si le trecem prin jet de apa rece. Separat taiem ardeiul marunt. La fel procedam si cu castravetele si kiwi. Scurgem bine tonul, mazarea si porumbul. Maslinele le taiem felii subtiri. Intr-un vas incapator...
Condimentam carnea cu sare, piper si boia. Ungem o tava cu ulei de masline apoi adaugam feliile de carne, frunzele de dafin, usturoiul taiat marunt si 1/2 cescuta de apa. Dam tava la cuptor, la foc potrivit timp de 25-30 de minute timp in care intoarcem o data carnea. Scoatem apoi tava din...
Pentru aluat cernem faina intr-un castron si o amestecam cu praful de copt. Adaugam untul taiat bucatele si ouale batute putin. Incepem sa framantam si adaugam laptele, otetul si praful de sare. Framantam un aluat care nu se mai lipeste de maini. Daca mai este necesar putem sa mai adaugam putina...
Mixam untul moale impreuna cu zaharul pana cand devine cremos apoi adaugam galbenusurile, pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam coaja si sucul de lamaie impreuna cu vanilia iar apoi mixam. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie, alternand cu iaurtul. La final mixam...
Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine spumos. Separat amestecam faina cu scortisoara si nuca macinata apoi le adaugam peste unt si framantam un aluat moale, dar nelipicios (de consistenta plastilinei). Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider pentru o ora. Dupa ce a stat...
Afisate 1 - 30 din 506 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking