Fursecuri
In la 12 Mai 2012
Fursecuri
Frecam bine ouale cu zaharul, coaja de lamaie si zaharul vanilat pana devine o compozitie spumoasa. Se adauga treptat uleiul, apoi amoniacul stins cu otet/zeama de lamaie. La sfarsit incorporam faina amestecand bine cu o lingura de lemn. Daca dorim, putem adauga in compozitie nuci maruntite,...
Aluatul se prepara astfel: Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa. Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si, folosind cescuta, va este mult mai usor...
Se procedeaza astfel: Ceapa si carne de miel se calesc pe foc mic cu ulei (4-5 linguri) pana ce scade zeama pe care carnea si-o lasa. Adaugam o cana de apa, acoperim cu un capac si fierbem pana ce carnea este bine patrunsa (frageda). Scoatem carnea pe un platou si punem orezul in zeama in care...
Fasolea spalata se pune la fiert si se schimba doua ape. Pentru a fierbe mai usor, boabele de fasole se pot lasa la inmuiat in apa cateva ore inainte de pregatire sau peste noapte. In cea de-a treia apa se pun ceapa si morcovul intregi, cimbrul si se lasa pe foc pana fasolea si legumele sunt...
Tort de duminica
In la 4 Mar 2012
Tort de duminica
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare si cele 4 lunguri de ulei pana se omogenizeaza amestecul. Albusurile se bat bine cu telul impreuna cu cele 4 linguri de zahar. Cand bezeaua este gata, se incorporeaza in ea si galbenusurile. Separat se...
File de pangasius pane
In la 24 Feb 2012
File de pangasius pane
Pestele se decongeleaza bine si se portioneaza. Punga mea a avut 4 buc. file pe care le-am taiat in doua si le-am lasat sa se scurga bine de apa rezultata prin decongelare.  Intr-o farfurie adanca se dezleaga usor 3 oua, se adauga cele 3 linguri de faina si se amesteca pana la...
Se pregateste o mamaliga nu foarte vartoasa, in functie de numarul persoanelor de la masa. Branza se sfarama cu furculita. Se unge bine cu unt o cratita mai mult larga decat adanca. Se aseaza un strat de mamaliguta, peste ea se pune branza sfaramata, apoi smantana uniformizata cu o lingura si...
Pulpitele, sarate putin, se rumenesc 5 minute in cratita cu putin ulei, se adauga ceapa si morcovul si se stinge totul cu o cana de apa. Se acopera cu un capac si se lasa 10 minute sa fiarba inabusit. Se adauga cartofii si se completeaza cu apa cat sa-i acopere. Se pune capacul si se lasa...
Carnea de pui se spala bine si se pune la fiert in apa rece, se spumeaza, se adauga o lingurita de sare si legumele, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc moale. Cand sunt fierte legumele, ceapa, albitura, cartoful se scot si se pastreaza numai rondelele de morcov. Se adauga...
Tort de ciocolata
In la 31 Dec 2011
Tort de ciocolata
Blatul se pregateste astfel : se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate pana devine o bezea tare. Galbenusurile se freaca cu uleiul si sarea pana la omogenizate. Galbenusurile se toarna peste bezea, apoi adaugam faina cernuta cu cacaoa si praful de...
Bomboane Raffaello
In Dulciuri la 30 Dec 2011
Bomboane Raffaello
Untul se amesteca cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat, se adauga treptat alternand laptele praf cu nuca de cocos pana se obtine un aluat consistent din care se pot forma bombanele. Daca vi se pare prea moale aluatul, adaugati in mod egal o lingura de nuca de cocos si una de lapte praf....
Tort de Craciun
In la 24 Dec 2011
Tort de Craciun
Blatul de tort este simplu, pandispan alb, facut din 4 oua pt. o cratita cu diametrul de aprox. 20 cm. Blatul se taie in doua parti. Pandispanul din 4 oua: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare cu 4 linguri de zahar, pana sta telul "bat". Galbenusurile se pudreaza...
Sarmale in foi de varza
In la 23 Dec 2011
Sarmale in foi de varza
Varza murata se clateste cu apa rece (pentru a mai reduce din sare si acreala) si se pregatesc foile pentru umplut. Cepele se toaca si se calesc in foarte putin ulei pana devin putin aurii, apoi se adauga orezul si o jumatate de cana de apa. Amestecam mereu pentru a nu se lipi orezul. Cand a...
Slobod e la colindat?
In Dulciuri la 23 Dec 2011
Slobod e la colindat?
Prajitura cu foi
In la 17 Dec 2011
Prajitura cu foi
Ingredientele pentru foi se amesteca si se framanta cu faina pana se obtine un aluat potrivit de tare. Aluatul se imparte in trei si se coc trei foi pe dosul tavii de aragaz. Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic si se pune fierbinte intre foi. Prajitura se preseaza bine, se...
Ceapa se caleste in ulei impreuna cu usturoiul zdrobit, pana devine putin aurie. Ciupercile se taie mai mare, se adauga peste ceapa si se stinge totul cu o cescuta mica de apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba cam 20-25 de minute, se pun lingurile de bulion si se mai lasa la foc...
Fasolea se fierbe la foc mic schimbandu-se apa cam de trei ori. Cand este aproape fiarta, iar apa a scazut pana la nivelul boabelor, intr-o tigaie cu ulei se calesc legumele pana se inmoaie putin, se adauga lingurile de bulion, sare, piper, cimbru si 3-4 catei de usturoi taiati felii....
Tort masinuta
In la 2 Dec 2011
Tort masinuta
Blatul se prepara ca la pandispan. Se bat spuma tare albusurile, se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si se amesteca usor cu uleiul si aromele. Se pune crema de galbenusuri peste albuse, se adauga faina cernuta cu praful de copt, se...
Prajitura cu pere
In la 21 Noi 2011
Prajitura cu pere
Perele se taie bucati si se aseaza intr-o tava unsa cu putin unt si peste ele presaram  cele 2 linguri de zahar. Tava se da la cuptor pentru 10 minute la foc moale pana se inmoaie putin fructele si capata o culoare aurie. Ouale se separa. Galbenusurile se presara cu un praf de sare si...
Cantitatea de nuca pe care eu am dat-o aici este pentru un singur cozonac, din cel trandafir. Daca veti face doi cozonaci mari, atunci dublati cantitatea de nuca si puteti adauga si stafide. Nuca se macina, se amesteca cu zaharul, cacaoa si esenta de rom pana se uniformizeaza, apoi incepeti...
Dulceata de gutui
In la 21 Noi 2011
Dulceata de gutui
Cum pregatesc eu dulceata de gutui: Gutuile se spala bine de puf si se taie cubulete mici. Intr-o cratita se pun pe foc zaharul cu apa si zeama de lamaie si se lasa sa fiarba la foc mic pana se obtine un sirop bine legat. Se adauga fructele si se lasa pana isi schimba culoarea si devin...
Cozonac trandafir
In la 9 Oct 2011
Cozonac trandafir
Faina se cerne intr-un castron mai mare. Laptele si zaharul se incalzesc putin pe foc mic pana la topirea completa a zaharului. Se lasa la racit pana ramane doar putin caldut, se pun aromele in el si apoi drojdia maruntita. Acest amestec se pune peste faina cernuta, se bat putin pana la...
Tort de mere
In la 8 Oct 2011
Tort de mere
Intr-un castron se amesteca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, mirodeniile, se omogenizeaza bine, apoi se pune faina cernuta impreuna cu praful de copt. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca cea de pandispan sau chec, deci puteti aprecia daca mai este nevoie sau nu de o lingura cu...
Cand sfaraie carnea si micii pe foc, aruncati, ca din greseala, si cativa ardei capia si cateva rosii, culese direct de la sursa. Dupa ce s-au copt legumele, se pun intr-o cratita, se presara putina sare deasupra si se pune capacul. Se lasa asa, sa naduseasca, cam 30 de minute, timp in care...
Tort gentuta si sandalute
In la 2 Oct 2011
Tort gentuta si sandalute
Blatul se face in felul urmator: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, galbenusurile se freaca bine cu zaharul, se adauga peste ele cele 5 linguri de lapte, esenta de rom, faina cernuta cu lingurile de cacao si praful de copt, iar la sfarsit se...
Cornuri cu rahat
In Dulciuri la 19 Sep 2011
Cornuri cu rahat
N-am mai facut maia, am amestecat pur si simplu toate ingredientele pana am obtinut un aluat de cozonac. L-am framantat bine ajutandu-ma de untul topit, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la dospit, la caldura, cam 30 minute. Pe suprafata de lucru am presarat putina faina si am...
Supa de gaina cu zdrente
In la 11 Sep 2011
Supa de gaina cu zdrente
Pentru prepararea supei procedam astfel: Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina taiata felii mari, ardeiul taiat pe jumatate. Se lasa in continuare la foc mic pana sunt si legumele...
Reteta se prepara astfel: Se curata dovlecelul de coaja, se taie in bucati mai mari (cam. de 10 cm.) si se scobesc in interior usor cu o lingurita, avand grija sa nu strapungeti si capatul celalat.  Rosiile se spala, se scoate usor cu varful unui cutit partea verde de la codita,...
Ghiveci de legume cu pui
In la 23 Aug 2011
Ghiveci de legume cu pui
Pieptul de pui se taie in bucati mari si se caleste in ulei. Se adauga ceapa, morcovii si fasolea verde, se calesc si ele cam 2-3 min., dupa care se stinge cu apa pana se acopera putin legumele si se lasa la foc mediu cam 30-45 min. (pana este fasolea bine fiarta). Se pun apoi dovlecelul,...
Harisi
In la 22 Aug 2011
Harisi
Prajitura se prepara astfel: toate ingredientele de mai sus se amesteca bine intr-un castron, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la macerat la loc caldut aprox. 30 min. Se unge o tava cu unt/ulei, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc mediu pentru inca 30 de min. Intre...
Afisate 1 - 30 din 33 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking