Pui rotisat
In la 1 Aug 2010
Pui rotisat
 Preparare :  spalam si stergem bine puiul si il frecam cu un amestec facut din sare, piper, boia, coriandru si maghiran maruntite cu robotul. Condimentam bine puiul si pe interior si il pregatim pentru pus la cuptor.   Il aranjam pe tija pentru rotisat si il lasam la cuptor la...
 Preparare : facem un aluat mixand ouale cu zaharul si untul topit, adaugam apoi esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si subtiem cu sucul de portocale. Turnam apoi aluatul in formele de minitarte pensulate bine in prealabil cu un strat de unt. Se coc la foc mic la 170-180...
Ciorba taraneasca de porc
In la 31 Iul 2010
Ciorba taraneasca de porc
 Carnea am pus-o la fiert cu apa rece, putina sare, ceapa tocata marunt si crenguta de cimbru. Eu am fiert-o cu oala sub presiune, am impresia ca iese mai buna asa, se fragezeste mai bine carnea la ciorbe. Am lasat-o sa fiarba 20 de minute de cand am inchis supapa. Intre timp ne ocupam de...
Pizza pe felii de paine
In la 31 Iul 2010
Pizza pe felii de paine
Intr-o farfurie amestecam laptele cu sare, putin piper alb si verdeata uscata.   Amestecam laptele sa se omogenizeze combinatia si trecem rapid feliile de paine prin el cat sa se imbibe foarte putin fara sa se inmoaie prea tare, gestul trebuie facut foarte repede. Asezam feliile de paine...
Sosul bechamel se prepara dupa reteta aceasta : http://bucataria-sylviei.ro/sos-bechamel.html . Preparare: fierbem cartofii in coaja cu apa cu sare. Separat calim intr-o tigaie tefal  bucatele de kaiser fara sa punem ulei si  la final adaugam ceapa verde si mai lasam un...
Sos bechamel
In la 29 Iul 2010
Sos bechamel
 Preparare: intr-o caserola punem untul la topit la foc foarte mic .  Adaugam apoi faina in ploaie si amestecam bine luand vasul de pe foc, eu folosesc mixerul cu un singur brat si pe viteza cea mai mica. Adaug apoi sarea, o umbra de nucsoara, piper alb si  laptele rece...
Se pune intr-o strecuratoare iaurtul la stors pentru 5 minute, timp in care  mixam smantana lichida pana ia consistenta de frisca adaugand de la inceput doar putina sare.   Amestecam incet cu o spatula de lemn iaurtul strecurat cu frisca si adaugam sare si piper dupa gust si...
Paine rotunda impletita
In la 28 Iul 2010
Paine rotunda impletita
  Dupa ce avem aluatul dospit il impartim in 4 parti si formam 4 suluri de 60 cm si le suprapunem pe planul de lucru facut cu faina din belsug.    Desi pare complicat operatiunea reuseste daca rasucim doua cate doua rulourile in sensul inevers al acelor de ceasornic....
  Preparare : curatam pulpele de pui de piele si si condimentam bine cu sare piper si boia si le lasam in lapte rece pret de cateva ore.    Dupa aceea  pregatim ouale  batandu-le bine, le condimentam cu sare si piper si  adaugam 2-3 linguri de cascaval...
  Preparare : pregatim legumele, le spalam si le uscam bine cu un servet absorbant.   Tocam legumele cubulete si le punem intr-un vas inalt cu o lingura de ulei de masline si le lasam pret de un minut doua sa se inmoaie putin cu putina sare peste ele . Eu am folosit din nou vasul meu...
 Preparare : lasam iaurtul intr-o sita la stors pret de cateva ore in frigider. Pasta obtinuta  o amestecam cu smantana, sare si verdeata pana obtinem o crema de branza.   Luam un vas mic pentru souflé si il captusim pe interior cu folie transparenta si apoi asezam cu...
Tarte flambée
In la 27 Iul 2010
Tarte flambée
  Preparare : se intinde o foaie subtire dreptunghiulara pe care o asezam intr-un vas termorezistent pensulat in prealabil cu unt.  Coacem foaia timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.  Intre timp ne ocupam de garnitura: taiem ceapa fasii subtiri si rondele cea...
Preparare: pregatim un bait  amestecand toate ingredientele  pentru sos si lasam crevetii decorticati in acest bait  timp de minim 3 ore la rece. Pregatim apoi legumele si scoatem crevetii din frigider.  Intr-un wok  turnam crevetii cu sos cu tot si adaugam...
Chec in doua culori
In la 26 Iul 2010
Chec in doua culori
 Ce imi place la acest chec este prepararea super rapida in 5 minute este totul gata. Se amesteca  intr-un bol mare ouale, zaharul, cu untul topit si laptele. Se mixeaza bine pana devin spumoase. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Turnam jumatate din...
 Preparare: se fierb ouale de prepelita in apa cu putina sare timp de 5 minute de cand au inceput sa clocoteasca. Intr-un vas mai mare se taie rosia si ceapa verde rondele si ardeiul si somonul fasii lungi si subtiri. Curatam ouale de prepelita si le taiem in 2 cu un cutit foarte bine...
Paine in vas roman
In la 23 Iul 2010
Paine in vas roman
  Aluatul l-am facut cu masina de facut paine, apoi am modelat o franzela si am asezat-o in  vasul roman tapetat cu faina.   Am mai lasa-o la dospit 20 de minute apoi am copt-o la 220 grade 25 minute cu capacul pe vas si inca 15 minute  la 210 fara capac  sa se...
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam si puiul si il lasam sa se patrunda putin la foc foarte mic. Condimentam cu sare si piper si adaugam o cana de apa clocotita. Am lasat sa fiarba puiul 10 minute cu vasul...
  Preparare : spalam bine pulpele de pui si el  stergem cu un servet absorbant. Saram bine  si apoi le prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-le pe toate partile pana devine aurii. Eu m-am grabit foarte tare de data asta si am sarit peste aceasta operatiune dar...
 Preparare: spalam si curatam bine scoicile si le lasam minim 30 de minute in apa rece, le pregatim apoi alaturi de celelalte legume curatate.  Punem intr-un vas cu apa rece scoicile la fiert.  Le lasam sa fierba pret de 2-3 minute pana se deschid toate, curatand cu grija spuma....
  Preparare : punem apa la fiert si atunci cand sta sa clocoteasca adaugam legumele maruntite cubulete mici, fasolea verde am taiat-o bucati mici de tot si adaugam lingura de ulei. Saram dupa gust si lasam sa clocoteasca 10 minute cu foile de dafin si crenguta de cimbru....
 Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara  foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider....
 Preparare: coacem vinetele si apoi le taiem in 2 pe lungime.  Cu o lingura recuperam miezul copt de la vinete si il asezam la stors intr-o sita. Dupa aceea  se toaca  fin si se aseaza intr-un bol mai mare si se adauga uleiul de masline, sarea si usturoiul, sucul de...
 Pregatim legumele si le taiem  patrate .  Punem  un wok la incins si  adaugam  uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si...
Se pun bucatile de carne in apa rece la fiert si se lasa la fiert cu ceapa intreaga si cu morcovul timp de 25 de minute ( am facut asta pentru ca puiul de casa fierbe mai greu) cu sare si piper. Dupa aceea am scos ceapa si am  adaugat restul legumelor, lingurita de Raz el Hanut si sosul de...
Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete  si patrate mici.  Cu rabdare si drag   infigem  alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal. Le-am prajit pe...
Cuburi de patrunjel
In Conserve la 17 Iun 2010
Cuburi de patrunjel
Preparare: spalam bine si alegem patrunjelul. Intr-un vas cu apa clocotita aruncam patrunjelul  ales si il amestecam in apa  pret de cateva clipe. In strecuram apoi repede si il punem  in apa rece ( preferabil cu cuburi de greata in ea, ii potenteaza gustul si ii mentine aspectul...
Pulpe de pui umplute
In la 17 Iun 2010
Pulpe de pui umplute
 Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si  verdeata, condimentate bine in prealabil.  Se ruleaza inapoi pielea si pentru a  nu se umfla la copt se face pe...
Pizza asortata cu somon
In la 16 Iun 2010
Pizza asortata cu somon
 Aluatul dupa ce se framanta bine si se lasa la dospit 30 de minute se tine la frigider macar 30 de minute, iese mult mai fraged si creste mai bine la copt. Se intinde foaia de pizza si se garniseste cu sosul de rosii peste care se pune oregano si branzeturile.  Punem apoi un...
Madlene /Madeleines
In la 15 Iun 2010
Madlene /Madeleines
 Am testat o multime de retete si toate au fost minunate , astazi va prezint reteta de  madlene luate de la Irina de pe blogul “Invat sa gatesc ” un blog tare drag mie plin de retete, poze si ganduri minunate.    Preparare : mixam bine ouale cu zaharul, adaugam...
Saramura de pui
In la 15 Iun 2010
Saramura de pui
  Bucatile de carne condimentate bine in prealabil se fac pe grill pe foc minum sa se patrunda bine.   Ingredientele pentru saramura se pun cu o cana de apa la fiert si le lasam sa clocoteasca cateva minute. Dupa ce s-au facut bucatile de carne  le punem si pe acestea in...
Afisate 211 - 240 din 439 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking