Zacuscă de ţelină
In la 10 Oct 2011
Zacuscă de ţelină
Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi ţelina. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă,...
Zacuscă de fasole boabe
In la 10 Oct 2011
Zacuscă de fasole boabe
 Am pus fasolea la fiert în oala sub presiune.  Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi morcovii. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să...
Zacuscă de vinete
In la 10 Oct 2011
Zacuscă de vinete
Vinetele şi ardeii le-am copt, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă. Am curăţat vinetele şi ardeii şi le-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat...
Carnea se spală, se usucă cu un şervet, apoi se bate ca la şniţel. Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă dar nu prea mărunt, apoi se căleşte puţin, doar până sticleşte. Se clatesc şi se scurg ciupercile, apoi se adaugă peste ceapă, la călit. Ardeiul se spală, se...
CREMA GANASH Am început cu crema ganash, pe care am preparat-o seara, pentru că are nevoie să stea la rece câteva ore. Ciocolata albă cât mai mărunţită, am pus-o pe foc împreună cu frişca lichidă, să se încăzească până la topirea ciocolatei,...
FOI Am amestecat sarea, zahărul, untul topit şi răcit şi vanilia. Separat am amestecat faină cu praf de copt şi le-am adăugat în ploaie în compoziţia de unt cu zahăr. Am continuat să adaug făină în alternanţă cu lapte, amestecând foarte bine. Separat am...
Supă de pui şi găluşte
In la 10 Sep 2011
Supă de pui şi găluşte
Am spălat carnea, am curătat sşi spălat legumele, apoi le-am pus la fiert în apă cu puţină sare, la foc mic. Intre timp am făcut aluatul pentru găluşte. Am bătut ouăle cu puţină sare, apoi am adăugat grisul în ploaie amestecând continuu. Am adăugat şi puţină...
Se curăţă vinetele şi dovlecii de coajă, se taie felii, se sărează puţin şi se lasă la scurs. Între timp se face un aluat ca de clătite dar mai gros, din ouă, lapte şi făină care se condimentează cu piper alb, usturoi şi mărar. Se scufundă feliile de vinete şi dovleac...
Pui cu ciuperci la cuptor
In la 10 Sep 2011
Pui cu ciuperci la cuptor
Pieptul de pui de taie fileuri şi se condimentează după plac. Cartofii şi morcovii se curăţă şi se taie felii. Ciupercile se clătesc şi se lasă la scurs. O forma de sticlă termorezistentă se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pun căteva linguri de smântână pe...
Vânăta, dovlecelul şi cartofii se spală, curăţă şi taie felii, apoi se prăjesc puţin în ulei, până se inmoaie puţin. Între timp se pune apă cu Vegeta sau Knorr la fiert, iar cand clocoteşte se adaugă  granulele de soia şi se lasă puţin să...
L-am rugat pe soţul meu să cumpere prunele, să le spele şi să le scoată sâmburii. Eu le-am aşezat frumos intr-un vas de sticlă termorezistentă, apoi le-am presărat cu puţin zahăr şi scorţişoară. Am făcut aluat sfărâmicios din făină, zahăr şi unt, apoi l-am...
Am topit 150 gr de zahăr, mai bine zis l-am cam ars pentru că am plecat de lîngă el doar puţin, am zis eu. Separat am încălzit laptele. Am dat zahărul deoparte şi am turnat încet laptele peste el că se face spumă şi se umple oala. Apoi am pus iar pe foc mic,...
Am sfărâmat blatul şi am pus o parte în 2 cupe de îngheţată. Am însiropat blatul, am adăugat frişcă, apoi o lingură de jeleu, iar blat sfărâmat şi însiropat, din nou frişcă iar la sfârşit restul de jeleu rămas.
Tort Pădurea Neagră
In la 4 Sep 2011
Tort Pădurea Neagră
BLAT Se amestecă făina, praful de copt, amidonul şi cacao şi se adaugă peste gălbenuşurile mixate cu zahăr şi 3 linguri de apă. Se adaugă albuşurile bătute spumă tare, apoi untul topit şi răcit, dar lichid.Se amestecă uşor cu o lingură de lemn sa nu se lase, apoi se pune...
Tort diplomat cu piersici
In la 16 Aug 2011
Tort diplomat cu piersici
Iata cum am preparat reteta de Tort diplomat cu piersici Blatul Am topit untul in cuptorul cu microunde. Am pus stafidele la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Pana s-a racit putin untul am sfaramat biscuitii in robot. La sfarsit am adunat toate ingredientele intr-un castron si...
Pentru blatul retetei de prajitura cu zmeura am procedat asa : Blatul este blatul meu cel vechi, cu ceva crantanitor. Se topeste untul, se sfarama biscuitii, se rade lamaia si se stoarce apoi zeama din ea. Se amesteca biscuitii cu zeama de lamaie si cu coaja rasa, se adauga untul...
Reteta sorbet de pepene : Am taiat pepenele in 2 si am scos samburii din mijloc. Apoi l-am taiat felii si am curatat coaja. Feliile curatate le-am taiat cubulete si le-am maruntit fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Am facut un sirop din apa si zahar, la care am adaugat coaja rasa de...
Pestele l-am dezghetat repede la microunde, iar intre timp am stors o lamaie si am facut un sos din condimentul pentru peste cu lamaie, zeama de lamaie si 2 linguri de ulei. Am curatat pestele, l-am spalat si l-am pus intr-o tava de sticla, apoi am turnat peste el sosul cu lamaie si l-am pus...
Am pregatit un amestec pentru bruschete punand : usturoi granulat, ienibahar, piper alb, boia dulce, 2 linguri de ulei, 2 linguri sos de soia si putina sare, si l-am pus intr-o punga. Am curatat pieptul de pui si l-am taiat fileuri, apoi am pus bucatile in punga peste condimente, am inchis bine...
Am curatat toate legumele pentru ciorbita de cartofi si le-am taiat cubulete. Am curatat si taiat cubulete un piept de pui. Pentru a face economie de timp si mai putina caldura in bucatarie ca si asa este destul de cald, am folosit oala de fiert sub presiune. Am pus toate ingredientele in...
Clatite umplute cu ficatei
In la 7 Aug 2011
Clatite umplute cu ficatei
Am preparat un aluat de clatite din lapte, oua, faina si un praf de sare. Cantitatea de faina o pun in functie de lapte si de dimensiunea oualor. Cat timp s-a odihnit aluatul in frigider am calit intr-un ceaun ceapa, ciupercile taiate si ficateii, apoi am adaugat putina apa si am lasat totul sa...
Pandispan cu piersici
In la 28 Iun 2011
Pandispan cu piersici
Se amesteca zaharul cu cele 2 plicuri de zahar vanilat si se presara intr-o tava dreptunghiulara de copt. Se taie piersicile in felii si se pun intr-o sita la scurs. Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga zaharul in ploaie si se bate bine...
Improvizatie bicolora
In la 20 Iun 2011
Improvizatie bicolora
Blat Se topeste untul cu zahar. Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu cerealele, apoi se toarna peste untul fierbinte. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu folie alimentara si se apasa usor cu o lingura. Se da la rece si intre timp se pregateste prima crema. Crema  de...
Pentru inceput am pus stafidele la inmuiat in putina apa. Apoi am cernut faina si am pus-o intr-un vas mai mare. Am facut o gaura in mijloc si in ea am pus drojdia sfaramata, putin zahar, putina apa calda, apoi am presarat cu putina faina si am lasat la cald sa cresca maiaua. Dupa ce a crescut...
  Am curatat legumele, le-am spalat si le-am tocat cu ajutorul robotului. Am calit doar putin ceapa, morcovul, patrunjelul radacina, telina si ardeiul rosu. Am completat cu putina apa si le-am inabusit. Intre timp am facut perisoarele din carne tocata, ceapa, orez, morcov, putin bulion....
Pentru inceput, se toaca marunt legumele, si se rupe in buchetele brocoli. Apoi  se taie cuburi carnea. Se pune ceapa la calit in putin ulei pana sticleste. Se adauga cuburile de carne si se tine totul pe foc pana se albeste carnea. Apoi se adauga putina apa calda, si se lasa totul...
Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu zaharul, scortisoara si zahar vanilat. Separat se bat albusurile spuma tare. Se adauga galbenusurile si uleiul peste spuma de albusuri, apoi se adauga faina si se amesteca usor cu o lingura de lemn, sa nu se inmoaie albusul....
Tort teren de tenis
In la 13 Feb 2011
Tort teren de tenis
Am pus intr-o tava de cuptor cu pereti inalti folie de plastic, am pus prima crema facuta exact dupa reteta Ancai la tortul diplomat cu fructe de padure. Pentru crema a doua am preparat budinca, frisca si gelatina urmand instructiunile de pe fiecare pachet, am pus zahar vanilat in...
Dezgheti foile la temperatura camerei. Pana se dezgheata foile poti prepara compozitia de branza. Bati ouale bine, adaugi zaharul, esenta de portocale, branza, si stafidele. se pune cate o lingura de branza pe fiecare patrat de aluat si se impatureste dupa imaginatie. Se coace la cuptor...
Afisate 61 - 89 din 89 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking