Peltea de gutui și mere
In la 3 Dec 2011
Peltea de gutui și mere
  Într - un vas se pun 2 l apă și se adaugă coaja și cotoarele de la gutui și merele tăiate în 4 bucăți. Se lasă să fiarbă la foc mic fără a amesteca printre ele să nu se tulbure zeama, până când scade la mai mult de jumătate din volum. Se oprește...
  Se curăță zarzavatul, se taie bucăți potrivite  și se pune la fiert în 2 l apă rece. Se adaugă sarea și boabele de piper. Se fierbe până când legumele sunt pătrunse (se încearcă cu furculița legumele și dacă aceasta intră ușor, atunci...
 Se călește pieptul de pui într-o lingură de ulei. Se adaugă pe rând ceapa tăiată julien, ardeiul gras tăiat feliuțe. Se presară peste ele sare și boabele de piper. Se lasă să fiarbă în suc propriu 15 minute. Se pun apoi verzele curățate și roșiile tăiate....
Ouăle se bat cu un tel împreună cu un praf de sare. Se cerne făina, se amestecă cu praful de copt și se dizolvă cu apa minerală. Se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi lapte cât credeţi de cuviinţă). Se face...
 Ouăle se bat cu un tel împreună cu zahărul, sarea şi zahărul vanilat. Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se dizolvă într-un bol făina cu apă minerală şi se pune peste compoziţia de ouă. Apoi se adaugă uşor laptele şi 2 linguri de ulei (adăugaţi...
Dulceață de gutui
In la 6 Noi 2011
Dulceață de gutui
 S e aleg fructe bine coapte, sănătoase și frumoase. Se spală, se curăţă de coajă, se scot sâmburii ,se taie cubulețe şi se stropesc cu zeamă de lămâie pentru a preveni oxidarea.  Zahărul şi apa se pun pe foc mic într-o cratiţă . Se lasă pe foc...
 Ficățeii se spală bine în mai multe ape și apoi se pun în strecurătoare să se scurgă de apă. Se rumenesc ușor în două linguri de ulei și când sunt gata se condimentează cu sare, piper și tarhon uscat. Se scot pe o farfurie și se lasă să se răcească....
 Se fierb pastele conform instrucțiunilor, se scurg de apă și se trec repede sub un jet de apă rece. Se pun într un castron și se amestecă cu pesto. Se potrivesc de sare și piper dacă este nevoie și se servesc cu ficăței de pasăre ușor rumeniți. Poftă bună!...
Pesto de pătrunjel
In Sosuri la 29 Oct 2011
Pesto de pătrunjel
Alunele se pun în robot și se mărunțesc bine. Se adaugă pătrunjelul tăiat, zeama de lămâie, usturoiul zdrobit, sare și piper. Se amestecă bine și la sfârșit se adaugă uleiul în fir subțire. Se formează o pastă care poate fi folosită imediat sau poate fi...
 Cartofii se spală și se fierb în apă cu sare (în coajă ). Se lasă să se răcorească, se curăță și se taie cubulețe.  Ceapa se curăță, se spală cu apă rece, se taie julien și se freacă cu puțină sare. Ardeiul gras se spală cu apă rece, se curăță de...
  Se aleg castraveţi sănătoşi, tari, dacă se poate proaspăt culeşi şi se spală cu apă rece. Ceapa se curăţă, se spală cu apă rece şi se taie julien. Rădăcinile de hrean se curăţă, se spală şi se taie beţişoare. Morcovul se curăţă, se spală şi se...
Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si...
Salata de ardei kapia
In Salate la 25 Oct 2011
Salata de ardei kapia
Se aleg ardei kapia sanatosi, se sterg bine cu servetele de hartie, se pun intr-o tava de aragaz unul langa altul si se coc la foc mediu. Din cand in cand se intorc ardeii, astfel incat sa se coaca pe toate partile. Cand sunt copti se scot din cuptor si se pun intr-un vas care se acopera cu un...
Se feliaza pieptul de pui in patru parti (sau cate doriti, eu am avut 6 bucati), se bate usor fiecare felie in parte cu ciocanul de snitele. Se unge cu o pensula fiecare bucata de piept de pui cu ulei si se condimenteaza, pe amandoua partile cu sare si piper, busuioc, maghiran, nucsoara, boia de...
 Se pune apa cu zahărul la fiert până când se dizolvă zahărul. Se adaugă apoi vişinele şi se fierbe la foc mic timp de 20 de minute, până când fructele sunt fierte dar nu sfărâmate. Din când în când se ia spuma cu o spumieră.  ...
Sos de merişoare
In Sosuri la 23 Oct 2011
Sos de merişoare
 Se aleg fructe sănătoase, se curăţă de codiţe şi de frunze, se spală,   se amestecă cu zahărul. Se pun la foc iute până când zahărul se dizolvă şi apoi se fierb la foc mic. Din când în când se ia spuma.   Nu se fierb foarte mult...
 Se spală cartofii şi se fierb întregi, cu coajă cu tot, în apă cu sare. Se curăţă calzi şi se taie cubuleţe după ce se răcesc. Ouăle se bat împreună cu smântâna şi se amestecă îmreună cu cartofii, telemeaua rasă, untul moale   şi...
  Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii groase de 1 cm. Se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la scurs într - o strecurătoare. După ce s-au scurs se sărează puţin şi se frig pe o tigaie tip grill (se pot şi prăji, dar eu am vrut să evit surplusul de ulei)....
Zacuscă de vinete
In la 23 Oct 2011
Zacuscă de vinete
  Se aleg vinete sănătoase, se coc, se lasă să se scurgă si se toacă mărunt ca pentru salata. Se curăţă ceapa, se toacă mărunt şi se căleşte în ulei timp de 20-25 minute până când devine uşor sticloasă.  Se aleg gogoşari şi ardei graşi...
Zacuscă cu fasole boabe
In la 23 Oct 2011
Zacuscă cu fasole boabe
  Am spălat boabele de fasole în mai multe ape şi am lasat-o la înmuiat cu apă rece de cu seară. A doua zi am pus fasolea la fiert în apă cu sare. In acest timp am curăţat ceapa, gogoşarii, ardeiul gras şi morcovii. Toate ingredientele le-am tocat prin...
  Vinetele se pun la copt într-o tava tapetată cu hârtie de copt. Se coc la foc iute, aproximativ 40 de minute   ( se întorc din când în când   ca să se coacă pe toate părţile). Se curăţă calde de coajă (eu mă ajut de un...
Pestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile. Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă. Se presară sarea peste peşte, se pun boabele de piper, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se...
Focaccia cu măsline
In la 20 Aug 2011
Focaccia cu măsline
Se amestecă făina cu sarea într - un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, busuiocul uscat şi se frământă apoi bine timp de 10 minute. Se...
Focaccia cu roşii
In la 20 Aug 2011
Focaccia cu roşii
Se amestecă făina cu sarea într-un castron. Drojdia se amestecă cu zahărul şi cu o ceşcuţă de apă caldă şi se adaugă peste făină. Se amestecă bine cu o lingură de lemn, se pune uleiul de măsline, rozmarinul uscat şi se frământă apoi timp de 5 minute. Se formează...
Se curăţă toate legumele şi se spală cu apă rece. Carnea de pui se spală, se usucă şi se prăjeşte pe amândouă părtile în câteva linguri de ulei. Se scoate carnea prăjită într-o farfurie şi în uleiul rămas se căleşte ceapa tocată mărunt, ardeii...
Ciorbă de fasole verde
In la 18 Aug 2011
Ciorbă de fasole verde
Preparare reteta de Ciorbă de fasole verde Se curăţă fasolea verde de codiţe, se spală bine cu apă rece şi se rupe în 2 sau trei bucăţi. Se pune apa într-o oală, se adaugă sarea, boabele de piper şi se lasă să dea în fiert. Apoi se adaugă fasolea verde,...
Preparare Ciorbă de roşii cu dovlecei Se curăţă legumele, se spală cu apă rece, se toacă mărunt şi dovlecelul se taie cubuleţe. Într-o tigaie se pune uleiul, se căleşte ceapa, morcovul, usturoiul zdrobit şi ardeiul gras. Din când în când se mai pune...
Preparare cârnăciori de bere în foietaj Se scoate aluatul de la frigider şi se lasă să se dezgheţe la temperatura camerei. Se foloseşte jumătate din aluat sau întreg dacă doriţi să faceţi mai mulţi cârnăciori, se întinde puţin cu sucitorul şi...
Îngheţată de caise
In Dulciuri la 18 Aug 2011
Îngheţată de caise
Preparare inghetata de caise : Se separă albusurile de gălbenuşuri şi se bat spumă cu dulceaţa de caise. Se dă la frigider. Gălbenuşurile se amestecă zahărul pe baie de aburi. Se adaugă laptele dulce puţin călduţ şi se amestecă până când se îngroaşă...
Compot de caise
In la 9 Aug 2011
Compot de caise
Se aleg caise sănătoase şi mai puţin coapte, se spală bine cu apă rece, se scot sâmburii şi se aşază fructele în borcane până aproape de gâtul borcanului. Se pun câte 4 linguri de zahăr în fiecare borcan de 800 ml sau 2 linguri în fiecare...
Afisate 1 - 30 din 104 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking