Se curata capsunii, se taie codita si se taie in sferturi. Doi,trei se pun la o parte pentru decor. Restul de capsuni se mixeaza cu Blenderul pana se obtine un sos cremos in care se adauga 50 gr. zahar si un zahar vanilat. Galbenusurile proaspete se mixeaza foarte bine cu 150 gr. zahar pana...
Cuptorul se preincalzeste la 150 de grade Celsius. Intr-un castron se mixeaza margarina cu zaharul,apoi se adauga vanilia si galbenusurile. Se adauga si coaja de lamaie rasa,praful de copt si faina. Acest aluat se intinde in tava 25/35 cm unsa in prealabil cu unt sau margarina si...
Chec pufos Negruta
In la 10 Mai 2013
Chec pufos Negruta
Este nevoie de o tava de chec mare de 36X12 cm sau de doua mai mici. Preparare: Intai se preincalzeste cuptorul la 180°. A se face din timp deoarece prepararea este scurta. Se mixeaza untul (la temperatura camerei) cu 200 grame de zahar si 2 plicuri de zahar vanilat. Se adauga...
Se taie salata Iceberg in fasii subtiri.Se adauga intr-un castron. Se taie rosiile cherry ,dupa dorinta. Se adauga si Baby Mozzarella. Apoi se orneaza cu ulei,sare,piper,otet si cimbru dupa gust. Se decoreaza cu fasii de ardei. Pofta buna!
Intai se pregateste forma de 26 de cm,se tapeteaza cu unt si cu faina. Cuptorul se preincalzeste la 180°. Aluatul se framanta din unt,zahar,faina si apa. Se framanta bine ,apoi se intinde uniform in forma,pe margine se formeaza o bordura mai inalta de 3 cm. Se pune la frigider...
Prepararea aluatului: Intr-un castron se mixeaza untul cu zaharul(125 grame),pliculetul de zahar vanilat,oul,faina si praful de copt. Se pregateste forma de tort unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Cuptorul se praincalzeste la 170°. Se framanta bine,iar cand s-a format un...
Se taie ceapa,ardeiul,morcovii,patrunjelul,telina si rosiile in cubulete. Se incinge uleiul de masline ,intr-o oala de 5 l. Cand s-a incins ,se adauga ceapa tocata marunt si se lasa la calit,cand este aurie,se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba la foc mediu. Dupa 10 minute,se...
Cuptorul se preincalzeste la 220°C. 1. Aluatul: Intr-o oala mijlocie se adauga untul si apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp se amesteca intr-un castronel faina cu putina apa pana se formeaza o compozitie cremoasa.Se adauga putin cate putin,avand grija sa nu se formeze...
Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se taie cat mai marunt. Intr-o oala de 5 l se pune uleiul de masline ,la foc mediu. Se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga 900 ml de apa. Se adauga cartofii. Se lasa la fiert la foc mediu.Intre...
Intai se pun pastele in apa cu sare la fiert. Cand sunt gata se strecoara. Ceapa se curata,se taie marunt si se caleste intr-o lingura de ulei de masline,eu am pus si putina boia. Intr-un castron am amestecat toate tipurile de branza cu smantana,oul si rosiile in suc propriu.Se...
Lasagne a la Klaus
In la 9 Feb 2013
Lasagne a la Klaus
Se taie ceapa marunt,usturoiul deasemenea. Intr-o oala ,se pune o lingura cu unt,cand s-a topit la foc mediu,se adauga ceapa si usturoiul tocat marunt si se caleste. Se stinge compozitia cu 50 ml vin alb,apoi se adauga carnea tocata de porc,apoi se condimenteaza cu sare,piper si boia. Se...
Se face urmatoarea compozitie de crema din mascarpone,branza de vaci,galbenus,Amaretto,zahar pudra,zahar vanilat. Se mixeaza pana are o consistenta foarte cremoasa. Cand este gata se pune in cupe de sticla. Se incepe cu un strat de crema,se presara cu zmeura,piscoturi sfaramate. Se...
Intr-un castron se pun: mascarponele,branza de vaci,250 gr. mousse de mere,sucul de lamaie,zaharul pudra si zaharul vanilat.Se amesteca bine cu mixerul,circa 5 minute,pana se formeaza o compozitie cremoasa. Piscoturile se zdrobesc bine. Se iau pahare sau cupe de sticla in care se pune un...
Ciorba de salata verde
In la 26 Ian 2013
Ciorba de salata verde
Se spala salata verde bine si se scurge de apa.Apoi se taie in fasii. Se ia o oala de 5 l in care se pun 2 linguri de ulei,eu am pus de masline. Cand s-a incins se adauga cateii de usturoi tocati marunt,se calesc ,apoi se adauga salata,se lasa la calit,apoi se adauga apa 1,5l -2l. Se...
Ciorba de vitel
In la 19 Ian 2013
Ciorba de vitel
Carnea macra de vitel se taie cubulete.Intr-o oala de 5 l  am pus lingura de ulei de masline si am calit ceapa taiata marunt,apoi am stins cu apa,am adaugat carnea ,restul de apa,circa 3 l, si am lasat-o la fiert ,la foc mediu.Se lasa sa dea in clocot,apoi se indeparteaza spuma de deasupra....
Intai mixam ouale cu sarea,apoi se adauga smantana,sunca, ardeiul kapia taiat cubulete,ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt,piperul,sarea,condimentele,cascavalul ras si sosul de hrean si uleiul de masline. La final se adauga laptele,optional, 50 ml in plus. Se...
Se amesteca toate ingredientele pentru prepararea aluatului.Forma de prajitura se tapeteaza cu unt,apoi se intinde aluatul pe toata suprafata ei .Eu am intins aluatul cu mana,este simplu.Eu am ales varianta de forma rotunda dar se poate prepara si in tava normala de la cuptor. Mousse de mere...
Ananas Bowle
In Bauturi la 30 Dec 2012
Ananas Bowle
Vinul si ananasul taiat cubulete se amesteca intr-o oala mai mare. Se lasa la rece de pe o zi pe alta. Ziua urmatoare inainte de a se servi se adauga si sampania. Este foarte bun si simplu de facut.
Intai se fierb pastele,trebuie sa fie mai de calitate,pentru ca nu se face salata cu paste foarte moi.Trebuie sa isi pastreze forma. Cand sunt gata fierte se scurg de apa fierbinte,se stropesc cu apa rece,se  strecoara,apoi se adauga intr-un castron. Branza si sunca se taie in cubulete...
Pentru a avea carnita de vitel si legumele pentru salata de boeuf,am pregatit o supa excelenta.Am lasat carnea sa fiarba la foc mediu o ora si jumatate.Cand s-a fiert supa,se ia de pe foc,se taie carnea de vitel marunt,legumele deasemenea.Se amesteca intr-un castron,se adauga si mazarea,gogosarul...
Vinetele se inteapa ,de cateva ori cu furculita ,inainte de a le introduce la cuptor.Cuptorul se preincalzeste,apoi se adauga vinetele pe tava si se lasa sa se coaca la 160 grade,circa o ora. Apoi se scot de la cuptor,se curata de coaja,se toaca marunt. Se taie ceapa marunt si se amesteca...
Haselnuß Makronen
In Dulciuri la 18 Noi 2012
Haselnuß Makronen
Se bat albusurile foarte bine ,apoi se adauga zaharul pudra. Se amesteca cu alunele macinate sau nuca macinata si coaja de lamaie. Compozitia se lasa la frigider pentru 2-3 ore. Aceasta compozitie se orneaza pe aceste vafe  din faina,eu le-am cumparat. Apoi se adauga la cuptor,pe...
Se pregateste un aluat din ingrediente.Eu le pregatesc cu mixer-ul. Apoi il pun la frigider pentru circa 2 ore. Dupa cele doua ore se scoate de la frigider,se intinde cu sucitorul,se fac diferite forme,dupa gustul fiecaruia,dar atentie se fac perechi ,de ex. 20 de stelute,20 de inimioare......
Se amesteca toate ingredientele,eu le-am mixat.Aluatul se pune la rece pentru vreo 2-3 ore. Se intinde apoi cu sucitorul ,cu o grosime de circa 3 cm,apoi cu un pahar se formeaza fursecurile. Se aseaza una langa cealalta pe o tava acoperita cu hartie de copt,daca nu aveti merge si unsa cu...
Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider. In restul compozitiei se...
1. Se pregateste maiaua: se pune drojdia intr-un bol cu 2 linguri de apa calda si se amesteca bine. Se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut, intr-un loc cald si ferit de curenti de aer, 15 minute. 2. Intr-un vas mai mare, adaugati faina si restul ingredientelor si...
1. Din faina,branza de vaci,uleiul(5 linguri) ,sare se prepara un aluat.Se lasa la frigider circa 20 minute. 2. Cuptorul se incinge la 200 grade.Se taie ceapa ,in rondele,si usturoiul se toaca marunt.Se pregateste si spanacul.Intr-o tigaie se calesc ceapa,usturoiul,apoi se adauga si...
Am preparat aluatul din faina,oua,sare ,lapte si apa minerala. Intai am adaugat in castron faina,apoi ouale,sarea si apoi treptat,treptat am amestecat cu mixer-ul laptele si apa. Tigaia in care se fac clatitele se unge cu putin ulei,eu nu am folosit,tigaia mea nu necesita ulei. Se lasa...
Zwiebelkuchen
In la 25 Aug 2012
Zwiebelkuchen
Intai,am preparat aluatul: Am incalzit laptele cu untul(50 gr.),pana s-a topit untul. Am amestecat faina,sarea,oul,zaharul apoi am adaugat drojdia cu lapte. Am preparat un aluat ca de pizza:D L-am pus intr-un castron si l-am acoperit pentru 35 de minute. In acest timp am curatat...
Preparare: Din lapte,orez,sare si suc de la o lamaie se fierbe un orez cu lapte. Se lasa apoi sa se raceasca putin. Intre timp se taie merele in bucati mici sau piersicile ,dupa preferinta. Untul,zaharul si galbenusurile se amesteca pana devin cremoase. In aceasta compozitie se...
Afisate 91 - 120 din 147 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking