Cartofii curatati de coaja mai mici vor fi lasati intregi, daca sunt mari, vor fi taiati in jumatate sau sferturi.  Am calit ceapa tocata marunt in uleiul incins. Cand a devenit moale, am adaugat condimentele.  Am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena, apoi am adaugat...
Am scurs foarte bine branza ricotta, apoi am pus-o in castron. Am adaugat smantana, sarea, zaharul vanilinat, zaharul pudra si extractul de vanilie.  Am mixat putin, apoi am adaugat 1 ou si 2 galbenusuri si am continuat sa amestec in jur de 30 secunde. Am pus faina  si amidonul si...
Am inceput pregatirea acestui cheesecake cu blatul. Am pus biscuitii intr-un mixer (sau robot de bucatarie) si i-am macinat pana am obtinut o textura fina si omogena. Am topit untul si l-am turnat peste biscuiti. I-am amestecat cu mana pana s-a omogenizat compozitia. Daca compozitia ramane in...
Saramura de pui
In la 8 Sep 2011
Saramura de pui
Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar. Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele...
Chec cu unt si nuca
In la 8 Sep 2011
Chec cu unt si nuca
Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam ouale unul cate unul continuad sa amestecam. Incorporam faina cernuta cu praful de copt, apoi nucile tocate şi amestecam usor pana se omogenizeaza. Punem aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina....
Tort pentru Gaby_d
In la 6 Sep 2011
Tort pentru Gaby_d
Pentru inceput pregatim blatul. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt si faina, pe care le...
Carnea curatata si feliata subtire, batuta ca la snitel, o saram putin si o dam prin faina. Calim putin cotletele, apoi le inabusim cu putina apa timp de 3 minute. Adaugam usturoiul taiat cubulete mici, rosiile feliate, cimbrisorul si dafinul, 1/2 din cantitatea de vin si sucul de rosii. Lasam...
Ciorba de potroace
In la 2 Sep 2011
Ciorba de potroace
Curatam maruntaiele, le spalam si le oparim. Le punem la fiert in 2.5 l apa. Legumele le curatam si le tocam marunt. Punem si orezul la fiert – separat. Calim ceapa putin, apoi adaugam legumele si le calim impreuna. Le punem peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si continuam...
Curatam dovleceii si ii radem – prin gaurile mari, apoi ii calim (fara ulei) sa lase apa. Il calim pana se evapora apa. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron amestecam galbenusurile cu smantana, branzeturile, faina, apoi asezonam cu sare, piper si nucoara. Adaugam dovlecelul...
Fructele spalate usor le lasam sa se usuce. Punem zaharul peste ele si lasam vasul o noapte sa lase sirop. A doua zi, punem fructele sa fiarba la foc mic. Luam spuma de cate ori este nevoie si lasam dulceata sa fiarba in jur de 1 ora – 1 ora si 20 de minute, sau pana se leaga (siropul...
Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema. Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar,...
Ciorba taraneasca de pui
In la 29 Aug 2011
Ciorba taraneasca de pui
Puiul il curatam si il spalam. Il taiem in bucati si il punem la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Il lasam sa fiarba la foc potrivit, luand spuma de cate ori este nevoie. Ceapa taiata marunt o calim foarte putin. Zarzavaturile taiate julien sau cubulete le calim impreuna cu ceapa....
Spuma de mure
In Dulciuri la 26 Aug 2011
Spuma de mure
Intr-un castron, folosind un mixer electric la viteza medie-mare, batem impreuna frisca, mure, zahar, coniac si esenta de vanilie pana cand murele se sfarama si compozitia devine omogena. Punem compozitia la rece pentru 30 de minute, apoi putem servi. Pofta buna!
Tocam verdeturile marunt. Punem ingredientele impreuna intr-un bol si amestecam. Pentru copiii sub un an nu adaugam sare. Servim imediat, dar putem sa pastram branzica cateva ore la rece. Pofta buna!
Curatam cartofii de coaja, apoi ii taiem cuburi mai mari, sau felii. Punem cartofii intr-un vas. Adaugam ceapa taiata julien, mararul tocat marunt, apoi restul ingredientelor. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Dam vasul la rece pentru 15-30 minute, apoi putem servi. Salata o puteti...
Taiem o lamaie in sferturi. Umplem puiul cu sferturile de lamaie, 4 catei usturoi taiati pe jumatate, 2 crengute rozmarin si cateva masline. Punem puiul intr-o tava, il inconjuram cu cartofi, peste care aruncam restul de masline, usturoi si cateva boabe de piper. Taiem restul de lamai in...
Gulas de vitel cu vodca
In la 22 Aug 2011
Gulas de vitel cu vodca
Calim ceapa tocata marunt. Adaugam carnea de vitel taiata cubulete sau fasii subtiri si continuam sa calim.Dupa evaporarea lichidului adaugam chimenul, sucul de rosii si crema de gulas. Amestecam din cand in cand si completam cu apa. Intre timp taiem cartofii in cuburi mai mari. Cand carnea este...
Culegm boabele de catina de pe crengute si le curatam de frunze si gunoaie. Le spalam, le lasam sa se usuce apoi le punem intr-un borcanel. Turnam miere de albine cat sa acoperim boabele. Amestecam zilnic, timp de 7 zile, apoi luam cate o lingurita in fiecare dimineata. Vom pastra borcanul la...
Castravetii curatati de coaja ii feliem. Tocam ceapa rosie si mararul. Punem totul intr-un castron, asezonam cu sare si pier, apoi adaugam uleiul si otetul. Amestecam pana se omogenizeaza salata. Gustam inainte de a servi, pentru a mai adauga dupa gust, sare sau otet. Salata de castraveti cu...
Biscuiti cu gem de caise
In la 19 Aug 2011
Biscuiti cu gem de caise
Preparare Biscuiti cu gem de caise Incingem cuptorul la 200°C. Tapetam tavile cu hartie de copt, pentru a pune biscuitii direct in tava. Punem faina si zaharul intr-un bol si le amestecam. Taiem untul in bucati mici, il punem peste faina si amestecam cu mana pana obtinem un aluat...
Preparare Salata de pepene verde cu Feta Taiem pepenele in cuburi mai mari, sau in forma de cerc. Punem bucatele de feta si de ceapa rosie, cate o frunza mica de menta si servim. Atat de simplu! Incercati aceasta salata de pepene verde cu Feta si veti avea o surpriza placuta! Pofta...
Cum se face sucul de rosii
In la 17 Aug 2011
Cum se face sucul de rosii
Cum se face sucul de rosii : Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele. Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert...
Preparare Inghetata cu sirop de menta si cookies Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere. Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam...
O rulada aperitiv cu spanac, branza si ciuperci . Intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. Adaugam spanacul dezghetat si scurs bine (in pumn) de apa, apoi integram faina amestecata cu praful de copt si sare. La sfarsit adaugam albusul batut spuma si amestecam usor. Turnam aluatul in...
Budinca de gris
In la 12 Aug 2011
Budinca de gris
Pentru inceput pregatim tava in care coacem budinca. Aceasta trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina, sau punem hartie de copt. Incingem cuptorul la 180°C. Intr-un castron amestecam faina, grisul, migdalele, coaja de portocale si praful de copt. In alt castron amestecam untul cu...
Fierbem orez ul in apa cu putina sare, 1 lingurita ulei de masline, o frunza de dafin si un morcov. In acest timp tocam ardeii cuburi, maslinele, ceapa si patrunjelul. Puteti pune in salata si morcovul fiert, sau daca va place porumbul puteti adauga 2 linguri de boabe, pentru mai multa...
Pulpe de pui cu ardei
In la 11 Aug 2011
Pulpe de pui cu ardei
Taiem ceapa solzisori si o calim impreuna cu ardeii taiati fasii timp de 1 minut, doar cat sa se moaie putin. Pulpele de pui le punem intr-un vas termorezistent. Le condimentam cu sare si zitronenpfeffer, apoi le acoperim cu ceapa si ardei. Turnam uleiul (in care s-au calit legumele) si...
Dam cartofii si mozzarella prin razatoarea mare, apoi le amestecam cu restul ingredientelor. Daca nimerim cartofi care retin multa apa in timpul fierberii, nu ezitati sa adaugati faina si pesmet, cate o lingura, sau cat este nevoie. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Modelam crochetele de...
Cum se prepara reteta de pastrav cu smantana si tarhon Spalam si uscam fileurile de pastrav, le condimentam cu sare si piper, punem feliute colorate de rosii, verdeturi si lamaie. Pliem pestele, il stropim cu smantana si ulei de masline, stoarcem putina lamaie, preasaram putin tarhon tocat...
Crumble cu prune si mango
In la 9 Aug 2011
Crumble cu prune si mango
Sa trecem la prepararea acestui delicios crumble cu prune si mango . Ce ziceti? Preincalzim cuptorul la 180°C. Ungem cu unt vasul in care pregatim desertul. Punem fructele feliate pe fundul vasului. Presaram scortisoara si zaharul brun, apoi le punem in cuptor pentru 10-15 minute, pana se...
Afisate 1 - 30 din 359 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking