Spalam si punem cartofii la fiert in coaja. Dupa ce au fiert ii lasam sa se raceasca apoi incepem sa-i curatam de coaja ca mai apoi sa-i zdrobim cu furculita . Ardeii ii spalam, ii taiem pe jumatate si ii curatam bine de seminte, de nervuri si ii punem pe un sevetel sa se scurga apa din ei....
Paste cu legume
In Paste la 21 Apr 2013
Paste cu legume
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj apoi le dam sub un jet de apa rece si le lasam la scurs. Spalam si taiem in 4 rosiile cherry. Intr-un bol adaugam: pastele, rosiile, maslinele, cascavalul, oregano, sare, piper, iaurtul, putin ulei de masline. Separat "tragem" in...
Pizza de casa
In Pizza la 21 Apr 2013
Pizza de casa
Facem un aluat moale care se ia usor  pe maini, il acoperim cu o folie si il lasam la temperatura camerei 30 de minute. Aluatul trebuie in timpul acesta sa creasca in volum aproximativ de trei ori . Inainte de a incepe a lucra cu aluatul ungem mainile cu putin ulei si il impartim in 2 sau...
Facem un sirop din apa+ zahar ,il lasam sa se raceasca si il adaugam peste biscuitii zdrobiti si amestecati cu 2 linguri de cacao . Separat facem crema de cocos din zaharul pudra+ nuca de cocos + margarina . Intindem cu mainile primul aluat de cacao ( format din  cacao +...
Supa crema de linte
In la 12 Feb 2013
Supa crema de linte
Spalam lintea in doua trei ape dupa care o lasam la inmuiat 40 de minute. O dam la fiert si dupa doua , trei, clocote schimbam apa ( schimbam 2 ape ) . Cand a inceput sa fiarba bine adaugam legumele tocate marunt , usturoiul zdrobit , boiaua dulce, foaia de dafin  si delicatul . Lasam...
Humus reteta
In Mancaruri de post la 11 Feb 2013
Humus reteta
Humus reteta Punem nautul la inmuiat 12 ore dupa care il lasam la fiert in oala sub presiune 40 de minute. Dupa ce a fiert, il strecuram si il lasam putin la racit apoi il frecam putin cu mainile pana scapam de coji . In robotul de bucatarie adaugam nautul fiert si curatat , ingredientele...
Salata de boeuf
In Salate la 17 Ian 2013
Salata de boeuf
Punem carnea la fiert  dupa care tocam legumele si le punem si pe ele  la fiert. Cartofii ii fierbem separat de morcovi si de telina. Dupa ce am fiert legumele ne ocupam  de carne o tocam si pe ea  apoi intr-un castron mai mare adaugam carnea, legumele , mazarea din...
Ciorba de babic
In la 15 Ian 2013
Ciorba de babic
Spalam, curatam si tocam legumele, apoi le punem la fiert ca la orice ciorba . Cat timp fierb legumele tragem la tigaie babicul si kaizerul. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam orezul si lasam sa fiarba la foc mic inca 10 minute. Ulterior adaugam kaizerul si babicul. Separat fierbem...
Rata pe pat de pastarnac
In la 10 Ian 2013
Rata pe pat de pastarnac
Spalam, curatam morcovul, ceapa si telina, le taiem rondele, adaugam usturoiul curatat, boabele de piper, cimbrul si foile de dafin.  Zarzavatul, usturoiul si condimentele le punem la fiert impreuna cu otetul, vinul si sarea. Dupa ce a dat in clocot stingem focul , lasam sa se raceasca...
Piftie de porc
In la 29 Dec 2012
Piftie de porc
Spalam bine carnea de porc (daca are par o  parlim  putin la flacara aragazului). Se aseaza intr-o oala mai mare si se acopera cu apa apoi se lasa la fiert cu cateva boabe de piper , doua frunze de dafin si  sare grunjoasa (la foc mic).Se spumeaza mereu. Trebuie sa fiarba pana...
Pilaf cu gaina de tara
In la 27 Dec 2012
Pilaf cu gaina de tara
Fierbem carnea 40 de minute dupa care o scoatem , o punem intr-un vas de yena adaugan sare, piper, 2 catei de usturoi sparti nu curatati, 1 cana de vin alb si o lasam cu capac la cuptor 30 de min la 200 de grade. Intre timp curatam, spalam si tocam morcovul+ceapa apoi le adaugam in supa...
Zdrobim untul in faina , cu ajutorul unei linguri de lemn. Apoi adaugam restul ingredientelor : zaharul, galbenusurile, smantana, praful de copt, coaja si sucul de portocala. Framantam un aluat moale, omogen pe care il impartim in 2 bile. Le lasam la frigider aproximativ o ora, timp in care...
Tocam nuca si intr-un castron punem faina cernuta cu praful de copt, zaharul, sarea, scortisoara si coaja de lamaie rasa. Amestecam, dupa care adaugam apa minerala si apoi uleiul. Continuam sa amestecam pana compozitia se omogenizeaza si nu mai exista cocoloase mici de faina. Adaugam nuca...
Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare , ambele se pun intr-un bol mai mare si se amesteca cu carnea tocata (curcan+vita) , mararul tocat , boia dulce, suc de rosii, bulion de ardei, ulei, orezul, cimbru, piper, delicat. Cu aceasta compozitie umplem sarmalele. Separat varza...
Se pune carnea la fiert, se spumeaza si cand este aproape fiarta se adauga legumele tocate si o lingura de delicat. Cat timp fierb legumele ne apucam sa facem taitei de casa . Batem 2 oua, adaugam un praf de sare si adaugam faina pana se formeaza un aluat elastic . Aluatul se ruleaza si...
Orez cu prune uscate
In Dulciuri la 28 Noi 2012
Orez cu prune uscate
Spalam prunele bine in apa calduta, apoi le punem la fiert si le dam in clocot. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi scoatem samburii si punem prunele inapoi in apa in care au fiert apoi adaugam orezul (spalat in cateva ape), (1 masura orez - 3 masuri lichid), putina sare, coaja de lamaie...
Scobim rosiile si le aruncam un praf de sare apoi le lasam la scurs 10 min ( capacelele nu le aruncam). Pulpa rosiei o amestecam cu sare, piper, oregano, orez, usturoiul si patrunjelul tocat. Cu aceasta compozitie umplem rosiile si le dam la cuptor timp de 30 -35 de min la 190 de grade ....
Pregatim pastele conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce le-am fiert le punem la scurs. Intre timp dam pe razatoare branza si o amestecam cu ouale batute + smantana, dupa care taiem baconul si il adaugam si pe el in amestecul branza+smantana+ oua.  Intr-un vas yena punem pastele...
Gogosari umpluti
In la 14 Noi 2012
Gogosari umpluti
Se spala bine gogosarii, se indeparteaza cotoarele. Se curata  legumele impreuna cu marul si se toaca marunt . Se pregatesc borcanele: se spala bine si se usuca. Se pregateste saramura : se pun 3 parti de apa si o parte otet, o lingura de sare grunjoasa si 3 linguri de zahar la litru de...
Ciorba de pui a la grec
In la 7 Noi 2012
Ciorba de pui a la grec
Se pune pieptul de pui la fiert in apa cu piper boabe si o foaie de dafin. Dupa ce a fiert , se strecoara supa si se scoate carnea de pe oase . Intre timp curatam si taiem legumele cubulete si se calesc in putin ulei. Se adauga peste supa strecurata legumele si orezul. Cand sunt fierte toate,...
Ciorba de perisoare
In la 31 Oct 2012
Ciorba de perisoare
Spalam, curatam si tocam legumele. Carnea tocata o punem intr-un castron si adaugam o cescuta de orez, putin ulei, delicat, piper, cimbru, 1 ou, patrunjel tocat si amestecam totul pana obtinem o compozitie omogena. Din compozitia rezultata formam perisoarele.  Punem legumele la fiert in...
Paste cu pui
In Paste la 30 Oct 2012
Paste cu pui
Se pun pastele la fiert in apa clocotita cu putina sare si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Pieptul de pui se taie fasii de 1 cm grosime si se pun in tigaia incinsa impreuna cu usturoiul pisat (calim in unt, nu ulei). Adaugam amestecul de galbenus+smantana, lasam sa dea intr-un...
Punem intr-un bol faina, zaharul, cacaoa , praful de copt si amestecam bine . Intr-un alt bol amestecam ouale cu laptele si uleiul apoi turnam amestecul lichid peste cel solid si amestecam bine pana la omogenizare. Dupa ce am amestecat bine aluatul adaugam ciocolata rasa si stafidele. Umplem...
Muraturi asortate
In la 20 Oct 2012
Muraturi asortate
Aranjam legumele si fructele in butoi (60 L) si turnam saramura la 35- 40 de grade ca sa fermenteze  mai repede .Se tin in casa doua trei zile (la cald) apoi se muta intr-o incapere racoroasa ( camara , pivnita ) .  Textul si reteta apartine sotului :)).
Curatam gogosarii si ii punem intr-un lighean (nu se spala , se sterg foarte bine cu o carpa curata si uscata). Separat intr-o oala punem 3L de otet cu 2 kg de zahar, piper si 5 foi de dafin .O lasam pe foc  sa dea in clolot si apoi se lasa la racit. Dupa ce s-a racit, o turnam peste...
Dupa ce am fiert cartofii in coaja si i-am curatat ii taiem cubulete mai mari. La fel facem si cu ouale fierte si cu hamsiile. Ceapa verde o tocam marunt, in schimb ceapa de apa o taiem pestisori (fideluta). Dupa ce am taiat cartofii, ouale, hamsiile si ceapa le amestecam pe toate intr-un bol mai...
Calim legumele (ceapa, morcovii, ardeii, si ciupercile) .Cand acestea s-au calit, adaugam orezul si il calim si pe acesta impreuna cu legumele.  Punem totul intr-un vas yena, mai adanc , turnam supa de legume, adaugam frunzele de dafin si dam la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute....
Calim ceapa in 3 linguri de ulei , apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt. Dupa 3 minute punem  fasolea verde si adaugam apa cat aproape sa o acopere. Punem si delicatul si o lasam sa fiarba. Cand fasolea e aproape fiarta se pune bulionul amestecat in prealabil cu 2 linguri de faina....
Lasam ghebele o seara la inmuiat intr-un lighean cu apa rece (le taiem putin din codite cam 2 cm). A doua zi le curatam bine, le cautam de viermi in codite (te uiti la codite ca sa iti dai seama daca au viermi sau nu .....daca observi in codite niste puncte mici si rosiatice inseamna ca au...
Punem apa la fiert impreuna cu putina sare grunjoasa, cand incepe sa dea in clocot adaugam malaiul si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Cat fierbe mamaliga la foc mic radem branza de oaie intr-o farfurie sau castronel, adaugam branza de burduf si smantana. Cand e gata mamaliga o punem...
Afisate 1 - 30 din 36 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking