1. Puneti pe bain-marie ciocolata si untul si amestecati pana se dizolva. Adaugati laptele, galbenusurile, zaharul si amestecati pana cand se ingroasa ca un sos mai gros. Luati de pe foc si adaugati-i nuca, esentele, dovleacul ras si amestecati. In final puneti praful de copt, faina si albusul...
1. Taie fileul de peste in bucati de 2-3 centrimetri grosime. 2. Amesteca pesmetul, sarea, piperul, cascavalul ras,patrunjelul, mararul, paprica si usturoiul intr-o farfurie si pune la o parte; 3. intr-o alta farfurie amesteca oul batut usor cu smantana; 4. trece...
1. Prepara blatul asa: bate albusurile spuma, adauga romul apoi treptat zaharul, incorporeaza apoi galbenusurile usor, adauga praful de copt, zaharul vanilat si faina. Incorporeaza usor si da la cuptor pentru 25 minute. 2. Prepara lemon curd asa: Amesteca zaharul cu amidonul....
Fantezie de ciocolata
In la 5 Oct 2009
Fantezie de ciocolata
1. Atat pentru blatul 1 cat si pentru blatul 2 modul de lucru este acelasi. Asadar, puneti pe bain-marie untul, laptele si ciocolata. Cand s-au topit untul si ciocolata, adaugati galbenusurile, amestecati rapid si dati la o parte. Lasati sa se racoreasca si apoi adaugati romul, praful de copt si...
Cocktail surpriza
In la 6 Sep 2009
Cocktail surpriza
1. pune pulpa de pepene verde intr-un mixer si transform-o intr-un piure, apoi pune piureul la rece pentru 30 de minte; 2. amesteca apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul apoi adauga toate condimentele; mai lasa sa dea un clocot apoi strecoara si raceste bine de tot si dupa ce e...
1. Pentru blat: bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul; adaugati galbenusurile, praful de copt, zaharul vanilat, cuisoara zdrobita, amestecati fin; adaugati la sarsit praful de crema instant si nuca macinata; dati la copt in cuptorul dinainte incins pentru aproximativ 30 minute,...
Puneti la fiert pieptul de pui, 3 morcovi curatati si taiati cubulete, ceapa, radacina de patrunjel si telina  curatate si tocate si ele in cubulete; separat puneti la fiert in apa cu sare ceilalti 3 morcovi intregi; cand carnea si legumele sunt fierte strecurati totul;...
Pune pestele dezghetat intr-o tava si presara de-asupra toate condimentele, inclusiv sare, adauga pe langa uleiul si apa si aseaza felii de lamaie atat pe peste cat si alaturi de el in tava; acopera cu folie de aluminiu si lasa in cuptorul incins dinainte minim 45 minute, sau pana cand sosul...
din zahar, apa si cacao faceti un sirop pe care il fierbeti la foc mic pana se ingroasa; cand s-a ingrosat, luati la o parte cratita si puneti untul si amestecati pana se topeste; adaugati compozitia cu cacao peste piscoturile Savoiardi zdrobite marunt si amestecati pana devine o pasta...
Spala fructele, desprindele de codite, curata-le de coaja si taie kiwi in bucatele medii; combina ananasul (fara sirop) cu restul fructelor; pune vinul peste fructe si lasa-le acoperite minim 30 de minute; adauga siropul fiert si racit, si sucul de la conserva de ananas; pune in cupe...
1. Fierbeti cus-cus-ul dupa indicatiile aflate pe ambalaj, apoi turnati peste el un pahar cu apa rece si mai lasati-l in apa 15-20 de minute sa se infoaie. 2. Taiati bucatele carnea, ardeii, rosiile oparite si curatate de pielita, castravetii si maslinele si adaugati in acestea cus-cus-ul...
Fierbeti taieteii dupa instructiunile de pe pachet; intr-o craticioara caliti foarte putin pesmetul si zaharul, pana cand pesmetul isi schimba putin culoarea; adaugati in pesmet taieteii fierti "al dente", limpeziti si bine scursi si amestecati; adaugati putina scortisoara si coaja rasa...
Preparati panini "on the go" dupa reteta din Bucataras.ro, sau cumparati chifle gata facute, cu conditia sa aiba dimensiuni medii si sectionati-le la jumatate, fara a desprinde cele doua bucati de chifla; crapati fiecare carnacior de bere in patru la fiecare capat si puneti-i la...
1. Din 1 ou, drojdie, lapte, zahar, din unt, un praf de sare si un praf de piper framantati un aluat potrivit de tare. Il puteti framanta si in masina de paine. Lasati aluatul sa dospeasca la caldura 30 minute. 2. Taiati felii cascavalul, taiati in cubulete feta si sunca, salamul sau...
1. Puneti ciocolata in cana si topiti-o la microunde, sau un bain marie. Adaugati peste o lingura de frisca, apoi laptele si la sfarsit cafeaua in care ati amestecat mai intai putina scortisoara. 2. Decorati cu frisca, bucatele de ciocolata amara si deasupra pudrati cu scortisoara.
1. Amestecati faina, sarea si zaharul si adaugati drojdia, un ou intreg, untul topit si racit, iaurtul si laptele caldut. Amestecati si daca e nevoie adaugati faina pentru a obtine un aluat potrivit de moale. Framantati pana ce aluatul se desprinde de mana si de vas si se besica. Lasati sa...
1 . Prajiti feliile de paine in toaster, foarte putin, cat sa primeasca o culoare usor aurie. Taiati-le in patrate de 4x4 cm si ungeti-le cu putin ulei de masline, usturoi zdrobit. Asezati de-asupra feliile de rosii, taiate subtire. 2 . Radeti branza marunt si amestecati-o cu untul pana cand...
1. Bateti spuma 5 albusuri cu 5 linguri de zahar si cand ati obtinut o spuma tare, adaugati galbenusurile si pesmetul. Puneti la copt intr-o tava de muffins, in care ati pus formele de hartie mai intai pentru a nu se prinde aluatul de tava la copt. Tineti la cuptor pentru 15-20 de minute pana se...
1. Intindeti foile suprapuse cate 2 si taiati-le in patrade de 15x15 cm, Luati cate o foaie taiata astfel si asezati-o intr-o tava de briose. Ungeti foaia cu putin unt sau margarina topita cu o pensula de bucatarie si asezati a doua foaie. Pudrati cu zahar pudra si coaceti pentru 5-10 minute in...
1. Spalati, curatati si sectionati fasolea verde si puneti-o la fiert in apa rece in care adaugati sare, piper boabe, ienibahar boabe si 2-3 foi de dafin. 2. Dupa ce s-a fiert fasolea, scurgeti-o si caliti-o in 50 ml ulei pentru 5 minute. 3. Adaugati-i la sfarsit o maioneza de usturoi si...
1. Spalati zuchini si radeti-i pe razatoarea cu ochiuri mari, adaugati usturoiul, sarea piperul si caliti in 4 linguri de ulei de masline pentru 10 minute. 2. Lasati-i sa se raceasca si tocati-i cu un blender. Apoi adaugati toate celelalte ingrediente, inclusiv condimentele si amestecati...
1. Taiati ouale in doua si asezati-le pe platou pe un pat din frunze de salata. Amestecati galbenusurile, smantana, usturoiul si mararul si umpleti albusurile. Printre ouale umplute aseyat feliutele de ardei, prosciuto, cipsurile, restul de salata taiata fasii potrivite si rosiile cherry...
Prepara topping-ul de sampanie asa: Puneti pe bain marie sampania, laptele, margarina, faina si zaharul vanilat. Amestecati pana se ingroasa si devine ca o crema potrivit de consistenta. Luati de pe bain marie si imediat puneti cele doua galbenusuri in compozitie. Amestecati rapid apoi...
Amestecati drojdia cu 2 linguri de zahar si putin lapte caldut si adaugati-o in faina. Adaugati galbenusurile si margarina topita si racita si amestecati, adaugand lapte caldut pana cand obtineti o coca potrivit de moale. Framantati pana cand coca se desprinde de mana si de vas. Pentru...
Afisate 31 - 54 din 54 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking