Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt, presam bine 3/4 din compozitie,o uniformizam si dam la rece.  Crema de spanac: Prajim cubuletele de...
Ungem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava...
Cantarim ouale si aceeasi greutate o vom folosi pentru restul ingredientelor: zahar, unt, faina. Mixam oualele cu un varf cutit de sare in jur de 2 minute, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam 5 minute. Adaugam alternativ jumatate din cantitatea de faina (in care am amestecat...
Curatam si tocam legumele cubulete. Incingem 2 linguri de ulei si adaugam ceapa. Dupa ce se inmoaie, punem ardeiul si dovlecelul si le lasam pana se inmoaie, amestecand din cand in cand. Adaugam smantana de gatit, potrivim gustul de sare si piper si lasam sa fiarba circa 5 minute, apoi punem...
Punem cus-cusul intr-un castron, turnam peste el apa fierbinte condimentata cu sare si piper si lasam  cca. 10 minute la hidratatat. Intre timp tocam menta si punem semintele de rodie la scurs. Dupa ce s-a hidratat cuscus-ul, se amesteca cu menta si rodia si se potriveste gustul de sare...
Spalam sfecla si o punem la cuptor sa se coacă. Cand este gata, o lasam sa se răcorească, o taiem cubulete, o blenduim, apoi o punem într-o oala împreună cu zeama de portocala. Dupa ce da într-un clocot, adaugam ciocolata rasa ( eu am avut bilute de ciocolata), zaharul si...
Punem semintele de dovleac la inmuiat in apa peste noapte sau cel putin 3-4 ore, apoi le strecuram si le punem in blender cu restul ingredientelor. Adaugam 3-4 linguri de apa si blendam. La nevoie se mai adauga apa. Asezonam cu sare si piper pate-ul obtinut si servim cu crakersi sau paine...
Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in blender) împreună cu o parte din branza de vaci si iaurt. Amestecăm si adaugam ouale si restul...
Fierbem ciolanul pana se inmoaie carnea si dupa ce se racoreste, il taiem cubulete. Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi le scurgem si le punem intr-un castron incapator. Curatam ardeiul si dovlecelul, le tocam cubulete si le adaugam peste paste impreuna cu ciolanul si...
Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si elastic. Tocam marunt/ radem mezelul si ceapa verde. Pe masa infainata formam din aluat o bagheta mai...
Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el. Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca. Intre timp...
Fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le lasam sa se scurga. Intr-o cratita incingem 2-3 linguri ulei si punem ceapa la calit. Cand devine...
Punem in vasul robotului 4 oua si le mixam cu zaharul si uleiul. Adaugam apoi untul de arahide si mierea si amestecam pana se omogenizeaza.Punem compozitia intr-un castron incapator, adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam pana se formeaza un aluat tare.Intindem aluatul si decupam...
Curatam rodia si punem semintele la scurs. Curatam si tocam fructul de kaki cubulete. Tocam ceapa si ardeiul. Intr-un castron amestecam toate ingredientele, adaugam iaurtul si maioneza. Potrivim gustul de sare si dam un pic la rece. Pofta buna!
Punem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam ciupercile pe foc pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.Daca este nevoie adaugam si putina apa....
Curatam si feliem bananele. Curatam si taiem cubulete fructul de kaki. Incingem o tigaie si topim  untul, adaugam bananele, amestecam si apoi adaugam si kaki. Lasam pana se inmoaie fructele si devin aproape pasta. Scoatem pasta de fructe si o lasam sa se racoreasca. Intre timp taiem coaja...
Desert tarta exotica
In Dulciuri la 11 Oct 2019
Desert tarta exotica
Intr-un bol amestecam faina, praful de copt, cacaua si amidonul. Separam albusurile si le batem impreuna cu zaharul pana devin spuma.  Adaugam galbenusurile, apa si esenta de vanilie peste amestecul de faina si mixam 2-3 minute. Peste spuma de zahar turnam compozitia de faina si amestecam...
Amestecam cu mana faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam ouale batute cu smantana, omogenizam, apoi framantam aluatul pana devine nelipicios. Adaugam coacazele, stafidele si coaja de lamaie. Formam biscuiti, ii asezam in tava tapetata...
Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si sarea si lasam deoparte. Mixam (cu mixerul sau in vasul robotului) untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Adaugam cate un ou, amestecand bine dupa fiecare. Incorporam laptele treptat, alternand cu faina amestecata cu praful de...
Curatam cartofii si ii taiem cubulete. Curatam si tocam si restul legumelor si portionam ciolanul. Intr-o oala incingem ulei,adaugam ceapa verde, amestecand continuu, circa 2 minute, apoi adaugam ardeii, amestecam, morcovii, iar amestecam. Adaugam rasolul si dupa circa 5 minute, adaugam cartofii...
Fierbem ouale de prepelita, apoi le tinem in apa rece cca. 5 minute, le curatam si le punem intr-un castron. Tocam leurda, o punem in 500 ml de apa, adaugam oregano, sare si piper si turnam amestecul peste oua. Le dam la rece pentru 24 de ore, apoi stergem ouale cu prosoape de bucatarie si le...
Tocam marunt ceapa si usturoiul si le amestecam cu carnea tocata, ketchup-ul si oul. Asezonam cu sare, piper si oregano, omogenizam si dam la rece pentru circa 60 de minute. Scoatem din frigider, formam chiftelute lunguiete, pe care le infasuram in cate o felie de bacon. Le prajim pe o tava grill...
Curatam cartoful, gulia si dovlecelul si le taiem in felii rotunde.Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam feliile de legume, le stropim cu ulei de masline cu usturoi si cu putina sare si le dam la cuptorul preinacalzit la 200 grade pentru circa 15 minute, pana se rumenesc usor. Intre timp...
Intr-un vas punem crema de branza, somonul, prazul tocat marunt si le mixam cateva secunde sa se omogenizeze. Asezonam cu sare si piper.Ungem crackersi cu crema obtinuta, decoram cu fire de chivas. Pofta buna!  
Punem boabele de naut la inmuiat peste noapte in apa rece. A doua zi le scurgem si le mixam in robotul de bucatarie pana devin o pasta.Adaugam ceapa, leurda,loboda si patrunjelul tocate si le mixam impreuna. Asezonam cu sare, piper, boia si fulgi de chili si amestecam impeuna cu bicarbonatul. Dam...
Pregatim o marinada astfel: Intr-un bol adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie,usturoiul si leurda tocate, sarea, oregano si boiaua. Amestecam bine si adaugam carnea de pui taiata in bucati potrivite. Lasam la marinat, la rece, pana a doua zi (sau cel putin 2 ore). Inmuiem frigaruile de lemn...
  Punem la copt cartofii si sfecla intr-o tava, la 200 de grade C. Intre timp incepem sa pregatim sosul vanatoresc. Spalam si curatam legumele.Telina si morcovii ii dam pe razatoarea mare. Tocam marunt ceapa, apio si leurda,iar ciupercile le feliem.Calim ceapa in putin ulei, adaugam...
Ciorba de inimi si pipote
In la 3 Apr 2019
Ciorba de inimi si pipote
Spalam pipotele, inimile si spinarile de pui si le punem la fiert. Intre timp pregatim legumele. Curatam si taiem cartofii, ardeii si dovlecelul cubulete, radem morcovii, telina si pastarnacul. Tocam ceapa si prazul marunt. Dupa ce spumuim bine carnea, adaugam sare si lasam sa dea intr-un...
Desert tort de morcovi
In la 11 Mar 2019
Desert tort de morcovi
Curatam si radem morcovii, radem coaja de portocala, macinam nuca si migdalele. Amestecam faina, cu migdalele si nuca, praful de copt si scortisoara. Batem albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si cu un praf de sare. Frecam galbenusurile cu restul zaharului, adaugam coaja de portocala,...
Punem prunele si stafidele (separat) la hidratat in apa calduta cu esenta de rom apoi pregatim aluatul. Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Intr-un castron sau in bolul robotului punem drojdia, laptele caldut, untul topit,faina, zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie, amestecam un pic...
Afisate 1 - 30 din 211 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking