Pentru stratul de biscuiți, sfărâmăm biscuiții mai grosier și îi punem într-un vas. Adăugăm peste ei untul topit și amestecăm rapid pentru a se pătrunde uniform. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de tort cu diametrul de 22 cm, după ce o tapetăm...
Pentru blat , aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de începerea pregătirii compoziției de blat și în special ouăle. In mod special, ouăle nu trebuie sa fie reci, scoase direct din frigider atunci când ne apucăm de lucru,...
Desert mini tarte cu cirese
In la 15 Mai 2020
Desert mini tarte cu cirese
Mai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm la rece până pregătim aluatul, timp în care se va forma sirop. Pentru aluatul de...
Ca la orice aluat de cozonac, toate ingredientele trebuie ținute la temperatura camerei, cam cu 1-2 ore înainte de a le folosi. Făina se cerne de două ori pentru a o aera. La mijlocul făinii, unde facem o adâncitură, punem drojdia și o lingură de zahăr. Turnăm puțin lapte...
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea. Fierbem apa până la primul clocot și o turnăm imediat peste făină, amestecând continuu până când făina absoarbe toată apa. Lăsăm aluatul astfel format să se tempereze, cât să-l suporte...
Preparăm blatul de tort. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Albușurile, le punem în bolul mixerului și le mixăm până se spumează, mai întâi la treaptă inferioară, apoi la o treaptă superioară, chiar maximă. Sarea...
Presărăm sare și piper peste bucățile din piept de pui și le rumenim pe ambele părți, în tigaia încinsă, unsă cu foarte puțin ulei. Nu le lăsăm decât 1-2 minute pe fiecare parte, pentru a le sigila. Între timp, spălăm frunzele de busuioc, feliem roșiile...
Mai întâi pregătim toate legumele curățându-le și tocându-le cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Punem uleiul la încins și călim ușor ceapa, doar atât cât să-și schimbe culoarea. Apoi adăugăm morcovul și albiturile și le amestecăm bine...
Pentru foaia de ruladă , separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat și mixăm în continuare până când bezeaua devine fermă. Adăugăm gălbenușurile, omogenizăm...
Pentru compoziția de mere , curățăm merele, le trecem prin robot, urmărind să obținem bucățele neuniforme, că dau mai bine ca aspect. Adăugăm zahărul și transferăm vasul pe foc, amestecând constant în mere să se caramelizeze uniform. Când sunt bine pătrunse și...
Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se formează și îi lăsăm să fiarbă până se pătrund, apoi îi scurgem și îi...
Pentru aluat, cernem făina într-un vas și presărăm sare peste ea. Facem o adâncitură la mijloc și punem acolo gălbenușurile, untul rece, tăiat în cuburi și iaurtul în care stingem bicarbonatul de sodiu. Amestecăm rapid toate aceste ingrediente,...
Pregătim blatul. Pornim cuptorul la 180 de grade C. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul, pe care eu îl macin și îl transform în spumă și mixăm în continuare, până bezeaua devine foarte fermă....
Mai întâi topim ciocolata. Rupem ciocolata în bucăți mici, pe care le adăugăm într-un vas, pe foc, împreună cu laptele. Amestecăm intens până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. O lăsăm, apoi, să se răcească. În bolul...
Spălăm bine roșiile și le opărim în apă clocotită cu puțină sare, apoi le lăsăm să se tempereze și le curățăm. Curățăm restul legumelor și le tocăm cuburi. Punem uleiul la încins și călim în el mai întâi ceapa și un cățel de usturoi....
Curățăm ceapa și o tocăm mai mărunt, iar usturoiul îl dăm pe răzătoare. Folosind blenderul, se poate pune și întreg, dar eu îl prefer din start dat pe răzătoare. Punem în cuva blenderului mai întâi cele două tipuri de muștar apoi usturoiul, ceapa...
Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne de porc, împănată și 1/3 carne de vițel. O asezonăm cu puțină sare, puțin cimbru...
Punem în bolul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos, smântâna și esența. Le mixăm până se omogenizează compoziția. Nu ne vom speria dacă se separă puțin grăsimea, pentru că se va omogeniza aluatul la final. Cernem o parte din făină împreună cu pudra...
Punem în vasul unui mixer: untura, ouăle, zahărul tos și cel vanilat, iaurtul și esența și le mixăm până se omogenizează compoziția. Cernem puțină făină împreună cu bicarbonatul și adăugăm amestecul peste compoziția din vas. Mixăm în continuare,...
Pentru aluat, este bine să aducem făina în bucătărie de seara și să o cernem. A doua zi, o mai cernem odată, în vasul în care vom frământa aluatul, pentru a fi aerată și facem o adâncitură la mijlocul ei. Punem laptele la încălzit, fără zahăr și...
Mai întâi, lăsăm aluatul foietaj la dezghețat, la temperatura camerei. Curățăm dovleacul și îl tocăm într-un chopper sau robot, dar nu foarte mărunt. Curățăm gutuile și, asemeni dovleacului, le tocăm, apoi le stropim cu zeamă de lămâie să nu...
Curățăm legumele, le spălăm și le tocăm în cuburi. Jumătate din cățeii de usturoi îi tăiem rondele, iar restul îi vom răzui spre final. Tăiem cârnații în rondele mai groase. Spălăm pătrunjelul și îl tocăm mărunt. Punem uleiul la...
Topim untul într-o tigaie încăpătoare și adăugăm legumele congelate. Le lăsăm să se decongeleze, amestecându-le ușor, pe foc, apoi le lăsăm la răcit. Tăiem mușchiulețul în cuburi, iar cașcavalul îl răzuim. Amestecăm ouăle cu un praf de...
Mai întâi punem laptele la fiert cu un praf de sare și batoanele de scorțișoară. Îl lăsăm până atinge punctul de fierbere, adăugând și zahărul tos pe parcurs. Punem orezul într-o sită și îl clătim bine  în 2-3 ape reci, apoi...
Punem într-un vas, băutura eco din orez, împreună cu zahărul brut și le amestecăm până la topirea zahărului. Băutura este și ea dulceagă, deci nu este nevoie de prea mult zahăr, dar depinde de gustul fiecăruia. Eu, de obicei, nu prepar aluatul de clătite decât...
Pornim cuptorul la 180 de grade C. Topim la bain marie, ciocolata ruptă în bucăți, împreună cu untul. Amestecăm până omogenizăm bine compoziția, apoi o lăsăm să se tempereze până preparăm bezeaua. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm sare...
Spălăm bine sfecla roșie și o punem la fiert în apă cât să fie acoperită. Porționăm costița, o spălăm bine în apă caldă și o punem la fiert în 2 l de apă. În alt vas punem borșul la fiert. Curățăm ceapa, o tocăm solzișori, iar morcovul și...
Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un morcov l-am tocat cuburi, iar unul l-am dat pe răzătoare pentru a colora frumos ciorba. Luăm vasul...
Coacem ardeii, îi curățăm și îi lăsăm la scurs. Cât timp se scurg ardeii, ne ocupăm de găluștele bavareze. Tăiem bagheta de pâine în cuburi mici pe care le punem într-un bol. Pornim Multicookerul Crock Pot Expres cu gătire sub presiune pe...
Alegem ardei multicolori și combinăm ceapa, pentru a avea varietate de gust și culoare, așa cum îi stă bine oricărui preparat. Se spală bine ardeii  și se toacă în rondele, cei iuți și cei bulgărești, cu semințe cu tot, iar ardeii capia se toacă în cuburi...
Afisate 1 - 30 din 1005 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking