Pilaf cu arome orientale
In la 24 Aug 2014
Pilaf cu arome orientale
Am tocat marunt ceapa si morcovul si le-am pus la foc potrivit intr-o cratita cu putin ulei,am adaugat peste ele condimentele (boia,tika masala,seminte fenicul,cuisoare macinate,anason macinat,piper,scortisoara) si am lasat sa se caleasca pana cand legumele s-au inmuiat.Am adaugat apoi orezul...
Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca. Crema : Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand...
Blatul:Am separat galbenusurile de albus,si am batut albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi am adaugat zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet,am adaugat apoi esenta,fulgii de cocos,am mai mixat un pic,am adaugat si faina si am amestecat usor cu o spatula de jos insus...
Cheesecacke cu fructe
In la 17 Aug 2014
Cheesecacke cu fructe
Am pus in robot biscuitii,fulgii de ovaz si untul si am maruntit totul bine pana cand “blatul” s-a legat,am scos apoi totul din robot si am pus biscuitii cu unt intr-o forma de tort,presand bine si apoi am dat la frigider pana cand am pregatit umplutura. Intr-un castron am pus...
Paste cu pulpe si busuioc
In la 17 Aug 2014
Paste cu pulpe si busuioc
Am taiat pulpele in cubulete mici,si le-am pus la marinat cu sos de soia,putina boia,nucosra si iaurt si le-am lasat sa se marineze aproximativ 3 ore. Intr-o cratita am pus putin ulei,ceapa si usturoiul tocate marunt,pasta de creveti,pasta de curry,fileurile de ansoa si am lasat sa se...
Am marinat pulpele de pui cu piper negru,scortisoara,felii de ardei iute rosu si putina sare,apoi le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt, inmuiata in apa rece si stoarsa bine,am pus peste pulpe cativa stropi de ulei,am acoperit cu hartie de copt,la fel inmuiata in apa si am dat la...
Inca de la inceputul retetei ( pentru cei ce gasesc mereu motive),va spun ca nu am masina de inghetata acasa si nici nu consider necesar a avea,mai ales ca dupa aceasta reteta inghetata se poate servi imediat Folosesc robotul de bucatarie pentru a prepara aceasta inghetata rapida si totul...
Am marinat carnea in lapte,ulei de trufe albe,curry,boia,nucsoara,am lasat-o sa stea in acest amestec 3-4 ore,apoi am pus peste carne cateva seminte de mustar negru si fenicul,zdrobite putin in mojar si am bagat-o la cuptor la foc mic impreuna cu marinata in care a stat, unde am lasat-o pana cand...
Prajitura zebra
In la 9 Aug 2014
Prajitura zebra
Am separat galbenusurile de albusuri si le-am pus in castroane separate,albusurile le-am batut spuma,apoi la final am adaugat peste ele jumatate din cantitatea de zahar si am continuat sa amestec pana cand s-a format o bezea lucioasa,am lasat albusurile deoparte si am trecut la...
Tort de prune cu menta
In la 3 Aug 2014
Tort de prune cu menta
Am pus in robot biscuitii si i-am sfaramat,am adaugat peste ei untul de arahide si untul,am amestecat bine,apoi am pus compozitia astfel obtinuta in forma de tort,am intins-o bine,sa iasa un blat cat de cat uniform,apoi am dat blatul la frigider sa se raceasca.Prunele le-am taiat jumatati si...
Am scos inca de dimineata untul din frigider ca sa fie moale si usor de lucrat cu el, eu am folosit unt de la taranii din piata mea, care e tare, tare bun, gras si curat,  dar cred ca puteti folosi cu la fel de mult succes si unt din hypermarket. Intr-un castron am pus untul cu zaharul si...
Carnea am pus-o la marinat inca de dimineata devreme, pentru a prinde gust pana ajungem la momentul gatirii. Am pus-o intr-un castron cu sos de soia, scortisoara, curry si am lasat-o cred ca mai bine de 3 ore, intorcand-o din cand in cand pentru a se marina uniform. Dovleceii i-am taiat...
Am dezosat cotletul de porc si l-am marinat in sos de soia,boia, curry, l-am lasat la marinat aproximativ 3 ore. Am pregatit intre timp legumele, am desfacut in buchetele potrivite ca si marime conopida si broccoli, iar morcovii i-am taiat in bucati de aproximativ 3-4 cm. Am asezat intr-o...
Biscuitii i-am maruntit bine la blender,apoi i-am amestecat cu 150 gr unt la temperatura camerei.Eu am amestecat biscuitii si untul cu mana pana cand s-au inmuiat biscuitii si apoi i-am pus in forma de tort presand bine.Am dat forma la rece si am trecut la prepararea cremelor. Intr-o...
Pieptul de porc l-am pus de dimineata la marinat in sos de soia,otet de orez,curry,boia si anason macinat,l-am lasat sa se marineze aproximativ 4-5 ore,apoi l-am pus intr-o tava impreuna cu marinata in care a stat,deasupra tavii am pus o coala de hartie de copt inmuiata bine in apa rece si...
Pentru ca am datorita colegilor mei un robot de bucatarie care face treaba tare buna,am profitat si astazi de el pentru a face doua inghetate rapide. Am pus prima data capsunile in robot,smantana lichida si mierera si le-am tocat/amestecat bine pana cand fructele s-au maruntit si apoi am...
Tort de afine cu mure
In la 20 Iul 2014
Tort de afine cu mure
Blatul: Mi s-a parut tare interesanta aceasta reteta de blat,pentru faptul ca toate cantitatile de ingrediente sunt egale,asa ca,va sfatuiesc ca mai intai sa cantariti ouale (3-4) si in functie de cat cantaresc ele sa stabiliti gramajul celorlalte ingrediente. Untul la temperatura camerei...
Pulpele de pui le-am curatat de piele si apoi le-am pus intr-un castron la marinat cu sos de soia,boia,curry si iaurt,unde au stat aproximativ 4 ore. Apoi le-am pus intr-o tava cu tot cu marinata si le-am dat la cuptor la foc foarte mic,pana cand s-au patruns bine si s-au rumenit. Pastele...
Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste albusuri am pus un praf de sare si apoi le-am batut bine pana cand s-a format spuma tare,am adaugat apoi peste ele si zaharul si melasa,am amestecat pana cand acestea s-au topit. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul (adaugat pe rand ca...
Carnea de porc am pus-o de cu o seara inainte la marinat,in sos de soia,chimen,chilly si 50 ml vin alb,iar astazi doar am scos-o din frigider,am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei,apoi am pus-o intr-o tava impreuna cu marinata si 1 lingurita de ulei,si apoi am dat-o la cuptor la foc mic...
Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate.Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin.Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul,apoi am adaugat...
Pulpele de pui le-am taiat cubulete mici,le-am marinat cu sos soia,5 spices si iaurt,le-am lasat asa pana cand am terminat de pregatit toate celelalte ingrediente. Ciupercile,morcovii,ceapa verde,le-am taiat felii,nu foarte subtiri,usturoiul l-am tocat marunt,la fel si ardeiul iute,am...
Merele le-am curatat de coaja,apoi le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie pe aragaz,am adaugat si 3 linguri de zahar,scortisoara ,stafidele si le-am lasat la foc mic sa se caramelizeze usor,apoi le-am dat deoparte si am trecut la chec. Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusul...
Acum 2 seri scosesem din congelator pulpa de porc cu gandul de a face un gratar pentru ca imi era dor de gustul acela pe care il da prepararea carnii la gratar,insa,am lasat carnea la dezghetat in frigider,pana a 2-a zi,apoi am marinat-o cu otet de orez,sos de peste,5 spices,garam masala si am...
Am pus de dimineata la marinat pieptul de porc in lapte usor caldut in care am dizolvat pasta de curry si cea de creveti.am adaugat si zeama de la o jumatate de lamaie si l-am lasat la marinat aproximativ 4 ore (daca aveti timp il puteti lasa de seara pana a 2-a zi),odata la 20-30 minute am tot...
Cornulete “torturate”
In la 13 Iul 2014
Cornulete “torturate”
Am facut o maia din 2-3 linguri de lapte putin caldut,drojdia si o lingura de faina,pe care am lasat-o 5 minute deoparte sa se activeze drojdia.Intr-un castron am pus restul de faina,ouale,uleiul,zaharul,scortisoara,coaja de lamaie si un praf de sare,am amestecat bine ingredientele cu o...
Chiftelele: Am amestecat bine carnea in robot,tot acolo am adaugat pasta de curry,scortisoara,chimenul,ghimbirul macinat,ouale,parmezanul si celelalte condimente.Am amestecat totul bine cu ajutorul robotului,apoi am format din carnea condimentata,chiftelute mai mici pe care le-am prajit intr-o...
Tort cu piersici
In la 6 Iul 2014
Tort cu piersici
Blatul: Biscuitii i-am dat prin robot pentru a-i sfarama,apoi i-am pus intr-un castron si i-am amestecat bine cu untul moale,la temperatura camerei. Am pus apoi biscuitii cu unt intr-o forma de tort,am presat bine si am dat forma la frigider pentru a se intari. Crema: Am taiat piersicile...
Blat: Am separat galbenusurile de albus,galbenusurile le-am frecat bine cu zaharul,esenta,apoi am adaugat uleiul de masline,faina,praful de copt si ghimbirul macinat.Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,apoi le-am incorporat usor peste galbenusuri. Am impartit aluatul in doua...
Carnea de porc o avem deja taiata cubulete,am pus peste ea sos de peste,otet de orez si 5 spices si am lasat-o la marinat pana cand am fost eu la piata Morcovii i-am taiat bastonase,bambusul la fel, o ceapa verde am taiat-o marunt si cealalta am taiat-o rondele.Am pregatit dinainte toate...
Afisate 61 - 90 din 400 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking