Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs. Între timp se pregătesc legumele. Ardeii se...
Gofre sandvis
In Sandvisuri la 22 Aug 2021
Gofre sandvis
Se fac mai întâi gofrele: se amestecă ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se încorporează ouăle și la urmă se adaugă treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai densă decât aceea pentru clătite)...
Bors de vara, cu dovlecei
In la 19 Aug 2021
Bors de vara, cu dovlecei
Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și...
Se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina, sarea, zahărul, cacaua, coaja răzuită de lămâie, zahărul vanilinat și bicarbonatul, după care se încorporează oul (ouăle) și apoi treptat, laptele. Se mixează bine compoziția ca să nu rămână...
Pentru gofre, se amestecă mai întâi ingredientele solide (făina, sarea și praful de copt) după care se adaugă ouăle, se amestecă și apoi se încorportează treptat laptele. Se mixează bine compoziția (care trebuie să fie puțin mai consistentă decât aceea pentru...
Spanacul se alege, se spală și se opărește timp de 5-7 minute în apă clocotită cu sare. Apoi se strecoară foarte bine de apă și se taie grosier, sau se mixează fin (la alegere). Separat se amestecă bine ingredientele solide (făina, sarea, zahărul, praful de copt) după care...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, se face o...
Se amestecă bine ingredientele solide: făina, zahărul pudră și cel vanilinat, sarea, bicarbonatul de sodiu și cacaua. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se toarnă laptele, puțin câte puțin și se amestecă/mixează compoziția până ce devine omogenă și...
Desert gofre simple
In Dulciuri la 17 Iul 2021
Desert gofre simple
Mai întâi se amestecă ingredientele solide (făina, zahărul tos și cel vanilinat, praful de copt și sarea), după care se adaugă ouăle întregi și apoi laptele călduț, puțin câte puțin. Se mixează bine compoziția ca să nu se formeze cocoloașe, iar la urmă se...
Pentru crema de lapte se amestecă într-o crăticioară: zahărul tos, amidonul alimentar și zahărul vanilinat, după care se încorporează gălbenușurile și apoi treptat, laptele cald. Când compoziția este omogenă, se dă la bain-marie, la foc mic și se amestecă...
Ardeiul gras se spală, se curăță de cotor și de semințe, după care se taie mărunt. Se curăță cepele verzi, se spală, se zvântă și se păstrează pentru pastă doar codițele, care se taie rondele. Brânza de burduf se mixează timp de 2-3 minute, ca să devină mai...
Pizza la tigaie
In la 4 Iul 2021
Pizza la tigaie
Se pregătesc mai întâi ingredientele necesare: se feliază ardeii grași, se feliază salamul (dacă trebuie) se spală și se feliază roșia, se spală sub jet măslinele și se taie felii. Pentru aluat se amestecă ingredientele solide (făina și sarea) și apoi se...
Albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce iau volum. Atunci se adaugă treptat, mixând întruna: zahărul pudră, cel vanilinat și la urmă făina ”în ploaie”, încorporată cu...
Se scurge bine telemeaua și se taie cubulețe. Cașcavalul se dă prin răzătoarea mare. Cartofii noi se curăță, se spală și se taie sub formă de cubulețe mai mari. Se amestecă oul cu smântâna, până la omogenizare. Se unge cu ulei o tavă termorezistentă,...
Pentru caramel se pune zahărul tos într-o cratiță, se adaugă apa și se dă la foc mic, până ce siropul scade, devine brun deschis și se îngroașă. Atunci se ia cratița de pe foc și se tapetează cu caramel de jur împrejur. După ce caramelul a...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, țelina și pătrunjelul) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se spală zucchini, se taie cubulețe și se...
Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se mărunțesc și se călesc și ei ușor, în aceeași tigaie cu ceapa. Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și...
Paine aperitiv invartita
In la 3 Iun 2021
Paine aperitiv invartita
Făina cernută se pune în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și se adaugă: drojdia mărunțită, oul și zahărul. Se toarnă lapte cald, puțin câte puțin, mai întâi pentru a amesteca ingredientele din mijloc, până...
Pătrunjeii, țelina și o jumătate din morcovi se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se...
Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se adaugă ceapa tăiată fin în amestecul de brânză cu unt și smântână și se...
Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe uscat de pielițe și de lamele, având grijă să nu se rupă. Apoi se spală rapid ciupercile...
Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe). Se rup biscuiții în bucăți potrivite, nu prea mici. Se amestecă bine nutella/finetti cu smântâna și...
Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din: pastă de tomate, muștar, sare, zahăr, ulei de floarea soarelui, piper, chilli, condimente pentru...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: leurda se spală bine, sub jet de apă, se...
Făina cernută se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură, în mijlocul ei. Acolo se pun: drojdia fărâmițată, zahărul tos și vanilinat, gălbenușurile, coaja răzuită de lămâie și de portocală. Sarea se presară pe făină, de jur...
Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilinat și esență de rom se face un aluat potrivit de moale care după ce se încorporează toate ingredientele se mai frământă cel puțin 30 de minute, după care se depune într-un vas și se acoperă cu...
Pastele se fierb în apă clocotită cu un praf de sare și când sunt gata, se strecoară, se clătesc și se lasă în așteptare. Cât timp fierb pastele, caisele uscate se opăresc cu apă clocotită timp de 1 minut, apoi se strecoară și se țin la înmuiat...
Urzicile se curăță, se spală bine în 4-5 ape, după care se opăresc 3-4 minute cu apă clocotită, sărată. Se strecoară apoi și se lasă în așteptare. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se călește în unt, la foc mic, într-o tigaie în...
Urzicile se aleg, se curăță, se spală în 4-5 ape și apoi se opăresc 2 minute cu apă clocotită sărată. Apoi se scot cu o paletă și se pun la fiert în apă clocotită. Când sunt fierte, se strecoară și se lasă în așteptare, să se răcească, iar apa în...
Afisate 31 - 60 din 972 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking