Preparare :  Spalam si pregatim bucatile de carne . Dupa aceae spalam si curatam zarzavatul . Eu le-am maruntit  cubulete iar telina si pastranacul le-am facut cu robotul.    Se pune zarzavatul si carnea de miel la fiert in apa rece cu sare si piper  si se...
Clatite cu lapte de cocos
In la 20 Apr 2010
Clatite cu lapte de cocos
  Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si subtiem treptat cu laptele si apoi adaugam laptele de cocos.  Dupa ce avem o compozitie omogena , pregatim o tigaie de tefal subtire si o punem la incins. Eu nu pun ulei la clatite, am descoperit din blogul Irinei o...
Salata de sfecla rosie
In Salate la 20 Apr 2010
Salata de sfecla rosie
  Preparare: fierbeti sfecla daca este cruda , verificand-o din timp in timp cu o furculita, atunci cand intra usor in ea este gata , nu trebuie sa fie prea moale ca nu e buna.  Se curata sfecla si se marunteste, o puteti sau da pe razatoare ( cel mai adesea asa fac ) sau taia cubulete....
Preparare: am pregatit o supa clasica de pui, in oala sub presiune am pus eu ca era pui de casa. Am facut-o destul de concentrata, cu o jumatate de pui la 4,5 l de apa, 2 cepe, 1 morcov, o bucata de telina, un ardei gras, sare, piper, un fir de telina. Dupa ce a fiert bine am strecurat...
Preparare : am fiert cartofii in minunea de sita pentru fiert in aburi luata de la Ikea, este excelenta. Se aseaza legumele in sita cu picioruse, apoi turnam intr-un vas 2 cani de apa si asezam sita in vas, este flexibila si se adapteaza la orice oala .  I-am lasat sa  fiarba vreo 20 de...
  Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se...
 Preparare: batem bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper. Asezam apoi pe fiecare bucata catia hribi rehidratati ( eu i-am rehidratat cu 100 ml de apa la microunde lasati pe putere maxima 3 minute), o feliuta de cascaval, 2 fasii de ardei si verdeata maruntita .   Rulam...
Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel.  Intr-un vas termorezistent  asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol  pregatim...
Salam de biscuiti reteta
In la 15 Apr 2010
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta   Preparare :  Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu )  iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.    Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu...
Papricas de pipote
In la 15 Apr 2010
Papricas de pipote
 Spalam bine pipotele se pui si le uscam cu un servet absorbant .   Punem intr-un vas uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata marunt si amestecul de legume. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam pipotele. Le lasam putin la calit si apoi adaugam, sare,...
Supa de praz
In Supe/Ciorbe la 15 Apr 2010
Supa de praz
 Preparare : dam pe razatoare morcovul si telina iar ceapa o maruntim fin de tot ( eu am folosit robotul) . Intr-o oala mai mare ( eu am folosit vasul meu de fonta ) punem la calit legumele si vegeta naturala in 2-3 liguri de ulei si le lasam pret de cateva minute la foc mic. Adaugam...
Patrate cu fulgi de ovaz
In la 15 Apr 2010
Patrate cu fulgi de ovaz
 Eu am facut aluatul cu masina de facut paine, am pus prima data lichidele si drojdia si apoi faina si fulgii de ovaz  si sarea.  Dupa ce a dospit am intins o foaie de aproximativ 3 cm si am taiat cu un cutit bine ascutit patrate cu latura de 4-5 cm .   Le-am...
  Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.  Intre timp pregatim...
Roti de porc in vas roman
In la 13 Apr 2010
Roti de porc in vas roman
 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.  Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si...
 Intr-o tigaie topim untul si punem la prajit bucatile de saint-jacques, lasand la foc mediu cate 2 minute pe fiecare parte, adaugand putina sare si piper. Nu trebuie sa fie foarte facute ca isi pierd savoarea. Separat prajim bucatile de bacon pe grill, la sec fara ulei, si le lasam pana...
Am taiat patratzele  morcovul si un zucchini mare.  Am pus la incins o lingura de ulei de masline si am adaugat apoi bucatile de pui, le-am condimentat si le-am lasat sa se rumeneasca putin si am adaugat 100 ml de apa.   Le-am lasat la foc minim si cu capac timp de  10...
Aluatul se prepara simplu,intr-un bol mare se pune faina amestecata cu sarea, apoi facem o maia din 100 ml apa calduta , drojdia si lingurita de zahar , pe care o turnam intr-o groapa facuta in faina si o lasam presarata cu putina faina 15 minute.  Se framanta bine apoi cu apa calduta pana...
Ciabatta cu masline
In la 12 Apr 2010
Ciabatta cu masline
 Am pregatit aluatul cu masina de facut paine si am taiat maslinele bucatele mici, daca gasiti luati masline in ulei sunt mult mai aromate decat cele in apa.   Am adaugat maslinele la aluat si am lasat sa dospeasca programul complet la masina. Modelam apoi ciabatta, are o forma...
Pui cu bambus
In la 10 Apr 2010
Pui cu bambus
 Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.   Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o...
 Preparare :  intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil)  , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele....
Supa de legume cu taietei
In la 9 Apr 2010
Supa de legume cu taietei
Punem pe foc o oala de marime media si incingem in ea o lingura de ulei. Cand este incins uleiul punem morcovul, patrunjelul si pastranacul  dat pe razatoare si le lasam sa se caleasca cateva minute. Dupa aceea completam cu apa rece si punem ceapa si radacina de telina si lasam sa ...
 Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu galbenus de ou si cascaval ras in compotitie ca si patura de suprafata. Se pot face si oua straturi de...
Cookies asortate
In la 8 Apr 2010
Cookies asortate
  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam  cu mana si le...
Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.  Se pun pe grill  cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete...
Salata de ton
In Salate la 6 Apr 2010
Salata de ton
 Stoarcem bine tonul si il despartim pe lamele si le taiem cu grija. Taiem cu placa ondulata pentru un aspect mai frumos castravetele si ardeii copti,  taiem sau rupem bucati mici salata si morcovul il aschiem lamele fine cu ustensila de curatat legume . Punem totul intr-un vas mai mare...
 Preparare : punem la calit in 2 linguri de ulei de masline ceapa tocata marunt si adaugam o felie de lamaie. Dupa ce este calita adaugam supa si lasam sa clocoteasca putin .    Dupa ce a clocotit putin condimentam cu sare si piper si adaugam smantana si sofranul. Mai lasam sa...
 Am pus carnea cu legumele la fiert  impreuna cu o lingura de vegeta mea naturala ( puteti pune delikat de legume), cateva boabe de piper si putina sare si m-am ocupat de taietei . Pentru taietei avem nevoie de faina si oua proaspete si ” nu se poate sa nu iasa buni” spune...
 Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.  Dupa o ora le prajim pe un grill cu...
Salata de cruditati
In Salate la 5 Apr 2010
Salata de cruditati
Preparare: curatam castravetele lasand cate o fasie mica din loc in loc pt aspect, il taiem rondele la fel si ridichiile . Eu am folosit placa ondulata pentru a le taia ca sa dau un aspect mai frumos. Separat preparam intr-un bol amestecul de ulei si otetul balsamic, adaugam sarea, piperul...
Sunca de Paste
In Mezel de casa la 3 Apr 2010
Sunca de Paste
  Am pus sunca la fiert in apa cat sa treaca peste ea, cu cateva crengute de cimbru, 2-3 foi de dafin, o lingurita de boia, 2 catei de usturoi  si boabe de piper .   Este gata dupa aproximativ o ora de cand a inceput sa fiarba. Eu o fierb la foc mic, acoperita cu un capac....
Afisate 301 - 330 din 439 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking