Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile cu vanilia, praful de copt,  uleiul, apa de flori de portocal, amestecând cu mixerul. Apoi adaugi făina și omogenizezi cu o spatulă, cu mișcări largi, pentru a menține aluatul...
Speli bucata de carne, o tamponezi ușor cu șervete de bucătărie, pentru a o zvânta. O crestezi, o ungi cu ulei și o freci cu mirodenii. Pui în crestături bucățele de usturoi și fire de rozmarin. Presari sare, după gust. Așezi ceafa de porc într-o tavă pregătită...
Aluatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Adaugi treptat apa de flori de portocal, gălbenuşurile, coaja de lămâie, uleiul, amestecând bine. Adaugi apoi 120 g făina amestecată cu praful de copt și omogenizezi cu o spatulă....
Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano. Presari mozzarella rasă. Adaugi feliile de șuncă, însă doar...
Ovocado
In Aperitive / Garnituri la 29 Apr 2021
Ovocado
Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată...
Decorațiunile: Pui ciocolata albă într-un poș, îl legi cu un elastic și îl scufunzi într-un ibric cu apă fierbinte. După ce s-a topit ciocolata, scoți poșul, îi tai vârful și desenezi pe o bucată de hârtie de copt inimioare sau orice...
  Speli ardeiul, salata verde și ceapa verde.Tai ardeiul rondele subțiri. Frunzele de ceapă le tai mărunt, iar salata o tai grosier. Scurgi tonul de suc și îl răsfiri într-un bol. Adaugi ardeiul, porumbul, ceapa verde și salata verde. Adaugi uleiul și sare,...
  Pui mazărea la fiert într-o crăticioară cu apă și un praf de sare. Cureți și speli morcovul, îl tai după plac și îl pui la fiert lângă mazăre. După ce s-au fiert, le scurgi de apă și le lași la răcit. Tai morcovul cubulețe. Scoți...
    Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două. Pui sare pe fiecare bucată de zucchini. Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient....
   Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat...
Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece, astfel încât cojile să se ridice la suprafață și să le poți îndepărta ușor. Le mai frămânți cu mâna, până se decojesc. Într-o tigaie,...
Lași lintea verde la înmuiat peste noapte. A doua zi o clătești și umpli vasul cu apă rece. Lintea se va decoji ușor și cojițele vor pluti. Le frămânți cu mâna, până se decojesc. Arunci apa și repeți procedeul de câteva ori, cojile vor pluti și poți...
Lași lintea roșie la înmuiat o jumătate de oră, apoi o speli bine cu apă rece, frământând-o cu mâinile, ca să mai scapi de coji. Cureți și speli legumele. Într-o oală pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ), uleiul și legumele...
Lași lintea verde și mazărea galbenă la înmuiat peste noapte. A doua zi le clătești bine cu apă rece și le frămânți cu mâna astfel încât să se decojească ușor (în cazul lintei). Cureți și speli morcovul, cartofii, ardeiul și ceapa. Tai...
    Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând apa de flori de trandafir, gălbenușurile, apa, uleiul, praful de copt și făina amestecând după fiecare ingredient. La final, omogenizezi cu o spatulă și...
Salata de icre de crap
In la 21 Mar 2021
Salata de icre de crap
  Speli icrele, delicat, ajutându-te de două strecurători puse una în alta. Le scurgi bine de apă. Mai departe, freci icrele cu sare grunjoasă. Eu am pus o linguriță la toată cantitatea mea de icre, adică 200 g. Mai bine pui o cantitate mai mică la început...
  Într-un castron adânc sau bolul de la mixer, torni laptele împreună cu apa (încălzite ușor într-un ibric), adaugi drojdia și îndulcitorul și amesteci. Adaugi pudra de vanilie, coaja de lămâie, ouăle și puțină făină și începi...
Se spală legumele, ceapa se toacă mărunt, ardeiul şi roşia se taie cubuleţe, urzicile se mărunţesc, iar morcovul se dă pe răzuitoare. Se călesc legumele în puţin ulei, se adaugă şi urzicile. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă. Când ciorba este aproape...
  Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc....
  Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, zeama de lămâie şi îndulcitorul. Adaugi pe rând gălbenuşurile, sucul de portocală, apa, praful de copt, migdalele, ½ din cantitatea de făin, uleiul și restul de făină....
Desert tort Boema
In la 7 Mar 2021
Desert tort Boema
    Blatul: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Separat, amesteci cu mixerul, gălbenuşurile cu untul (eu am uitat să-l scot din timp din frigider, așa că l-am dat pe răzătoare), laptele, praful de copt şi cacaoa....
  Pui făina neagră și făina albă într-un bol, faci o gropiță în mijloc, adaugi drojdia, berea și zahărul și amesteci. Adaugi apoi apa, sarea și uleiul și amesteci bine. Frămânți aluatul până devine moale, neted, lucios aprox 5 minute la robot (sau de...
    Choux: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa, laptele, untul și sarea. Când fierbe, adaugi cele două tipuri de făină și praful de copt. Faci focul mic, amestecând bine, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Adaugi ouăle, pe rând,...
Paine turist
In la 15 Feb 2021
Paine turist
  Aluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu fierbinte și adaugi drojdia uscată și lași câteva minute, să se activeze drojdia. Adaugi apa...
  Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de flori de portocal, făina amestecată cu praful de copt, amestecând după fiecare. La final,...
  Aluatul: Într-un bol înalt / vasul de la mixer, pui drojdia uscată și torni peste laptele cu apa (amestecate). Lichidul trebuie să aibă aprox 27°C (cald, nu fierbinte). Torni și cidrul (să aibă temperatura camerei), adaugi zahărul și amesteci. Lași...
   Puiul: Porționezi pulpele de pui, le pârlești și le speli. Le ștergi cu niște șervete de hârtie ca să absorbi apa. Le prăjești într-o cratiță cu ulei, la foc mediu, adaugi sare, după gust. Când sunt rumene, adaugi zeama de lămâie,...
  Fierbi ouăle pentru 4 minute, să nu fie nici zemoase, nici fierte tari, ci mediu. Le răcești sub jet de apă rece (apa de la fiert eu o pun la plante, după ce s-a răcit) și le cureți, apoi le tai felii.   Speli salata și legumele. Rupi frunzele de salată cu...
Dantele de zahar
In Dulciuri la 2 Feb 2021
Dantele de zahar
  Dantelele: Păstrează proporția 1:1 de pastă de zahăr : apă. Eu am obținut 4 dantele mari și 4 mici și încă mi-a mai rămas pastă, pentru că am vrut să mă joc și să încerc tot felul de șabloane. Amesteci bine pasta de zahăr cu apă rece. Adaugi...
   Blatul: Bați cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul și dai deoparte. Separat, bați untul cu mixerul, până se deschide ușor la culoare, adaugi treptat gălbenuşurile, laptele, cacaoa, praful de copt. Încorporezi ½ din cantitatea de...
Afisate 1 - 30 din 714 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking