Prima data punem faina intr-un castron , facem o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita).
Punem si cubul de drojdie si un pahar cu apa calduta si facem o maia pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute.
Intre timp curatam cartofii , ii spalam...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o...
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml apa si esenta rom.Separam galbenusurile de albusuri.
Albusurile impreuna cu 5 linguri apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare.
Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Pulpele se spala bine si se pirlesc putin de puf la flacsra de la aragaz(ne ajutam de furculita cu coada lunga de la setul de bucatarie)
Le mai dam subt jet de apa apoi le punem la fiert in 4 l apa, lasam sa dea un clocot , spumam apoi adaugam zarzavatul, piperul...
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata.
Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse.
Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici....
Faina se pune cernuta intr- un castron se face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat elastic.
Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt.
Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate...
Varza se stoarce de moare si se desfac frunzele, se portioneaza, apoi le spalam putin si le strangem bine in mana sa le stoarcem de surplusul de apa.
Ciolanul se portioneaza si se da prin masina de carne impreuna cu 3 cepe. Celelale doua cepe le tocam marunt si le punem la calit impreuna cu...
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si faina si amestecam bine; punem la o parte.
Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Carnea se pune intr-un castron peste care adaugam pinea inmuiata si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua.
Amestecam bine totul si lasam la...
Radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs.
Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind...
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant.
Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si...
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut.
Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar, iaurtul si inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat .
Se adauga...
Am spalat bine dovleacul de impuritatile din gradina,apoi l-am sters cu un prosop absorbant,l-am taiat si l-am curatat de seminte apoi l-am feliat si l-am asezat in tava dupa care se introduce in cuptorul incins la 190 grade pentru 1 ora .
Se scoate se lasa putin la racit apoi se poate...
Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb si curatam hreanul si telina si le feliem.
Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute.
Intre timp...
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie de aluminiu. Am uns-o si am inchis-o in partea de sus, sa o putem desface usor inainte de a o scoate...
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul.
Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul,...
Zarzavatul ,ceapa si ardeiul kapia se curata se spala si se toaca,orezul se soala bine si se lasa in apa,pieptul de pui se spala bine si se portioneaza.Intr-o oala de 4,5 l se pune uleiul,i zarzavatul, ceapa si ardeiul cu 100 ml apa la calit ,dupa ce s-a cslit adsugam si pieptul de pui si...
Se curata varza de frunzele deteriorate se spala apoi se toaca marunt.Se amesteca cu putina sare si se lasa 10 minute .Uleiul il punm la incins intr-o cratita apoi adaugam varza potrivim de piper si sare si lasam sa se caleasca la foc incet amestecind continu sa nu se lipeasca de fundul...
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit....
Faina se freaca intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou.
Se framinta un aluat apoi se introduce in frigider pentru 30 min.
Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt.
Morcovii, patrunjelul si telina se curata se spala si se taie rondele..Apoi punem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa,morcovul ,patrunjelul si telina si punem la calit impreuna cu 100 ml . apa.
lasam sa se caleasca 10 minute dupa care adaugam...
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala si se taie fisii pe lung.
Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale,...
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda.
Se face o maia pe care o lasam la crescut 10 minute.Intre timp cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Cartofii se curata se spala si se taie in patru sau sase depinde de marime cartofilor Ceapa si ardeiul se curata se spala se toaca apoi se pune in cratita la calit cu uleiul si 100 ml apa ,dupa ce sa calit bine se adauga pasta de ardei si cartofii bine scursi ii lasam 10 min....