Prima data punem faina intr-un castron , facem  o adincitura, punem lingura de zahar si sarea (1 lingurita). Punem si cubul de drojdie si un pahar cu  apa calduta si facem o maia  pe care o acoperim si lasam sa creasca 10 minute. Intre timp curatam  cartofii , ii spalam...
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, se pune praful de sare, apoi se taie margarina bucatele mici, se adauga si untura. Frecam intre palme faina cu margarina si untura pana devine firimicioasa, adaugam nuca si alunele, 150 gr zahar praf, zaharul vaniliat, coaja de...
Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o...
Chec pufos in doua culori
In la 30 Noi 2014
Chec pufos in doua culori
Prima data punem stafidele la hidratat in 100 ml  apa si   esenta rom.Separam galbenusurile  de albusuri. Albusurile impreuna cu 5 linguri  apa si praful de sare le mixam bine pina devine o spuma tare. Adaugam 10 linguri zahar si zaharul vanilat si mixam bine pina...
Supa de pui
In la 30 Noi 2014
Supa de pui
Pulpele se spala bine si se pirlesc putin de puf  la flacsra de la aragaz(ne ajutam de  furculita  cu coada lunga de  la setul de bucatarie) Le mai dam subt jet de apa apoi le punem la fiert in 4 l apa, lasam sa dea un clocot  , spumam apoi adaugam zarzavatul, piperul...
Carnea de pui am macinat-o, cea de porc am luat-o macinata. Se pun ambele intr-un castron, adaugam feliile de pine inmuiate si bine stoarse. Ceapa, usturoiul si cartofi se curata, se spala , usturoiul se da prin presa de usturoi , ceapa si cartofii se dau prin razatoarea cu ochiuri mici....
Faina se pune cernuta intr- un castron se  face o adincitura se pune sarea, otetul si uleiul si apa cit cuprinde( depinde de calitatea fainii) si facem un aluat  elastic. Il impartim in patru, fiecare bucata o intindem sub  forma de cerc si le acoperim cu un servet pentru 30...
Carnea se portioneaza, se spala si se toaca prin masina cu sita mica,orezul se spala bine, radacinoasele se curata se spala si se toaca marunt , ceapa se curata si se spala apoi jumatate se toaca prin masina si jumatate se taie marunt. Carnea cu jumatate din ceapa , sare , piper si jumatate...
Varza se stoarce de moare si se desfac frunzele, se portioneaza, apoi le spalam putin si le strangem bine in mana sa le stoarcem de surplusul de apa. Ciolanul se portioneaza si se da prin masina de carne impreuna cu 3 cepe. Celelale doua cepe le tocam marunt si le punem la calit impreuna cu...
Intr-un castron punem brinza dulce, adaugam cocosul , zaharul, zaharul vanilat, ouale si  faina si amestecam bine; punem la o parte. Pentru blat separam cele sase oua, albusul de galbenus, apoi batem bine albusul spuma cu un praf sare pina devine sticlos, adaugam treptat zaharul praf si...
Chiftele in sos de bulion
In la 22 Noi 2014
Chiftele in sos de bulion
Carnea se pune intr-un castron  peste care adaugam pinea inmuiata  si bine stoarsa, usturoiul curatat si dat prin  presa, ceapa data prin razatoarea mica, cartofii curatati,spalati si dati prin razatoarea mica, ouale, sarea ,piperul si boiaua. Amestecam bine totul si lasam la...
Radacinoasele se curata se spala si  se toaca marunt, ceapa se curata se spala si se toaca marunt, carnea se portioneaza in bucatele se spala si se pune intr-o strecuratoare la scurs. Intr-o cratita ( a mea de 4 ,5l) se  pune zarzavatul ,ceapa , uleiul si 100 ml apa la calit cind...
Cartofii se curata, se spala si se taie in patru sau sase( depinde de marime), ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt, carnea se  portioneaza bucati( ca la gulas)se spala si se absoarbe apa cu un prosop absorbant. Intr-o cratita( a mea 4, 5 l) se pune ceapa, ardeiul si...
Faina cernuta se pune intr-un castron , se face o adincitura in ea se pune 1 lingura de zahar , sarea si 100 ml lapte caldut. Dizolvam drojdia, facem o maia si lasam sa creasca 10 min.Apoi adaugam galbenusurile de ou , 100 gr zahar,  iaurtul si  inca 100 ml lapte caldut, punem si...
Zarzavaturile , ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt si se pune la calit cu uleiul si 100 ml apa , se adauga sunculita taiata feliute si se mai lasa la calit cu zarzavatul 10 min. dupa care se adauga 3 l apa fierbinte se potriveste de sare, piper,delicat . Se adauga...
Dovleac copt
In Mancaruri de post la 25 Oct 2014
Dovleac copt
Am spalat bine dovleacul de impuritatile din gradina,apoi l-am sters cu un prosop absorbant,l-am taiat si l-am curatat de seminte apoi l-am feliat si l-am asezat in tava dupa care  se introduce in cuptorul incins la 190 grade pentru 1 ora . Se scoate se lasa putin la racit apoi se poate...
Varza la butoi pentru murat
In la 23 Oct 2014
Varza la butoi pentru murat
Prima data oparim bine butoiul si il spalam.Apoi curatam bine varza de frunzele deteriorate si ii scoatem cotorul,desfacem boabele de porumb  si curatam hreanul si telina si le feliem. Apoi in fiecare cotor de varza punem ,2-3 boabe porumb,citeva de piper si mustar si apoi umplem cu...
Prajitura cu dovleac
In la 19 Oct 2014
Prajitura cu dovleac
Faina cernuta se pune intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi se freaca cu untura. Se adauga esenta de lamaie, oul, 100 gr zahar si se framanta un aluat elastic bun pentru intins (daca este necesar se adauga putin lapte, eu am adaugat). Se pune la rece pentru 30 minute. Intre timp...
Se pune faina cernuta intr-un castron, se amesteca cu praful de copt, apoi adaugam untura si margarina si frecam intre palme faina cu untura si margarina pana se omogenizeaza bine. Adaugam zaharul, razatura de lamaie si un zahar vaniliat, ouale si framantam un aluat (daca este necesar adaugam...
1 kg de pulpa am impartit-o in doua, am batut-o bine cu ciocanul de snitele, am condimentat-o cu sare si piper, am uns-o cu o lingura de mustar. Am asezat bucata de carnat si am rulat pe o folie de aluminiu. Am uns-o si am inchis-o in partea de sus, sa o putem desface usor inainte de a o scoate...
Pentru blat: am separat albusul de galbenus, am pus doua linguri apa rece si un varf de cutit de sare in albus si incepem sa mixam pana albusul devine tare. Punem treptat 3/4 din cantitatea de zahar si mixam pana se topeste zaharul si devine albusul ca o bezea. In galbenusuri punem cele 2...
Ardei umpluti cu varza
In la 16 Oct 2014
Ardei umpluti cu varza
Varza se curata de frunzele cu defect, se spala, apoi se toaca marunt. Ardeiul se curata de cotoare si se spala, morcovii, telina si hreanul se curata, se spala si se dau prin razatoarea mica. Hreanul se taie felii pe de-a lungul. Intr-un recipient mai mare se amesteca varza cu morcovul,...
Zarzavatul ,ceapa si ardeiul kapia se curata se spala si se toaca,orezul se soala bine si se lasa  in apa,pieptul de pui se spala bine si se portioneaza.Intr-o oala de 4,5 l se pune uleiul,i zarzavatul, ceapa si ardeiul cu 100 ml apa la calit ,dupa ce s-a cslit adsugam si pieptul de pui si...
Se curata varza de frunzele deteriorate se spala apoi se toaca marunt.Se amesteca cu putina sare si se lasa 10 minute .Uleiul il punm la incins intr-o cratita  apoi adaugam varza potrivim de piper si sare si lasam sa se caleasca la foc incet amestecind continu sa nu se lipeasca de fundul...
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se pun la fiert cu sare. Costita se taie fasiute, ceapa se curata, se spala si se pune la calit cu uleiul si 50 ml apa. Cand ceapa s-a calit se adauga costita si se potriveste de piper. Se mai lasa sa se caleasca apoi se pune de o parte la racit....
Faina se freaca  intre palme cu untul taiat bucatele spoi se adauga 2 plicuri zahar vaniliat, 100 gr.zahar si un ou. Se framinta un aluat  apoi se introduce in frigider  pentru 30 min. Pregatim tava cu hirtie de copt apoi se storc fructele de suc, dupa care ne apucam de crema...
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt. Morcovii, patrunjelul si telina se curata se spala si se taie rondele..Apoi punem uleiul intr-o cratita, adaugam ceapa,morcovul ,patrunjelul si telina si punem la calit impreuna cu 100 ml . apa. lasam sa se caleasca 10 minute dupa care adaugam...
Se curata usturoiul, cartofii si ardeiul.Cartofii se dau prin razatoarea mica, usturoiul se da prin presa de usturoi, ardeiul se spala  si se taie fisii pe  lung. Carnea macinata se pune intr-un castron se adauga: piinea inmuiata si bine stoarsa, cartofii razuiti, usturoiul , ouale,...
Se cerne faina intr-un castron apoi se face o adincitura se pune  zaharul,sarea si drojdia si cu putina apa calda. Se face o maia pe care o lasam la crescut  10 minute.Intre timp  cirnatul de casa il taiem rondele si il prajim  putin apoi il scoatem pe hirtie absorbanta (...
Cartofii se curata se spala si se taie in patru sau sase depinde de marime cartofilor Ceapa  si ardeiul se  curata se spala se toaca apoi se pune in cratita la calit cu uleiul si 100 ml apa  ,dupa ce sa calit bine se adauga pasta de ardei si cartofii bine scursi ii lasam 10 min....
Afisate 31 - 60 din 424 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking