In bolul mixerului se toarna laptele caldut( nu fierbinte), apoi apa calduta, uleiul, doua albusuri si un galbenus de ou, 2 linguri de zahar, apoi drojdia uscata, se amesteca bine, se adauga faina,...
Mai intai curatam pestele si il feliem sau il putem cumpara direct curatat si portionat de la pescarie.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si calim doar 2-3 minute pestele presarat cu...
Trandafirii se spală sub jet de apă rece, apoi se scot petalele, se freacă cu puțin zahăr și zeama de la o lămâie, apoi se lasă la rece, până ce se prepară siropul.
Zahărul...
Presaram faina pe masa de lucru, intindem aluatul intr-o foaie potrivit de subtire. Ungem un vas mic ceramic cu unt, asezam foaia de aluat. O intepam cu furculita si o ungem cu sosul de legume....
Spalam pulpele de pui, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Intr-o tigaie incapatoare punem untura si uleiul la incins si prajim pulpele, intorcandu-le pe toate...
Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% .
Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului amestecam...
Blat :
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si apa.Am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare si lucioasa. Peste albusuri am adaugat uleiul,galbenusurile si...
Am pregatit o forma de tort cu inel detasabil în care am pus o folie pentru ca l-am rasturnat când s-a întarit crema.
Ciocolata alba am topit-o pe baie de aburi,când a fost...
- Calim ceapa tocata in untul topit, cu un praf de sare
- Adaugam cartoful si radacina de patrunjel patrunjelul taiate grosier. acoperim cu lichid.
- Lasam la fiert circa 20 minute (sa fie facute...
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita...
Galbenusurile le amestecam cu 8 linguri de ulei si cu praful de copt,iar albusurile le batem bine cu telul sau mixerul adaugand si o cana de zahar .Apoi amestecam galbenusurile cu albusurile batute...
Iata cum se prepara Reteta de creier de porc pane
Am lasat creierul sa se dezghete si l-am tinut in apa rece, jumatate de ora.
L-am scos usor si l-am pus in alt vas cu apa rece, incercand sa...
Iata cum se prepara Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet
Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime. Eu am...
Iata cum se prepara Reteta de tort cu crema de cafea si crema de fructe de padure
Blatul:
Separati ouale. Mixati albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugati indulcitorul si mixati...
Pentru inceput se curata cartofii, se taie in cubulete mici si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se piseaza bine, obtinand astfel 400 g piure cartofi. Se lasa sa se...
Tocam ceapa fin.
Pieptul de pui spalat si zvantat cu hartie absorbanta, il taiem cubulete, iar chorizo felii rotunde subtiri.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem la calit ceapa. Cand ceapa a...
Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut.
In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia.
Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam...
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut...
Cotletul de porc se feliaza dar nu de tot,mai lasam cam un centimetru la baza.Se face un amestec din apa,ulei,sare,piper macinat si boia(in functie de marimea cotletului) si se...
Se pune la fiert zaharul împreuna cu apa si zeama de lamâie.
Din momentul în care începe sa fiarba,se lasa 14 minute,dupa care se adauga untul si amidonul si se mai fierbe...
Portionam puiul si il spalam bine apoi il vom pune la fiert in apa cu putina sare.
Cand incepe apa sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.
Curatam si spalam bine legumele pe care le vom toca...
Curatam legumele si le punem la fiert: cartofii ii fierbem in coaja, separat de radacinoase, iar mazarea separat de restul.
Fierbem si pieptul de pui cu un praf de sare.
Cand s-au fiert, le lasam...
Pornim cuptorul, la foc mediu.
Cu ajutorul unui robot, macinam biscuitii. Untul il topim si il turnam peste compozitia de biscuiti. Amestecam foarte bine. Pregatim o forma de copt, rotunda (eu am...
Cartofii se curata de coaja,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare pentru circa 15 minute.(nu trebuie sa se sfarame).
Ceapa se toaca solzisori,se pune in putin ulei de masline la...
Intr-un vas am pus putin ulei si bucatile de carne lasandu-le la calit cateva minute, pana si-au schimbat culoarea pe toate partile. Am scos carnea, si le-am dat deoparte, uleiul l-am aruncat....
Tiramisu reţetă originală
Se face mai intai crema:Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devin albe,se adauga peste mascarpone si se amesteca bine pana devine o crema...
In 2 l apa sarata se fierb bucatile de peste timp de 10 minute . Se strecoara lichidul si se alege carnea de pe oase .
Incalziti la foc mediu uleiul si caliti timp de 5 minute ceapa ,...
Spala bucatile de pui si usuca-le cu un servet curat.
Rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari.
Baconul taie-l bucatele si-l caleste 2 minute.
Taie bucatile de piept de...
Pregateste o forma cu diametrul de 22 cm si unge-o cu unt.
Macina biscuitii.
Topeste untul.
Amesteca intr-un bol untul topit cu gemul, omogenizeaza si adauga biscuitii....