1. Puneti intr-un robot de bucatarie zaharul pudra impreuna cu faina de migdale. Mixati putin, intre 15-30 secunde. Astfel compozitia va fi mai fina.   2. Cerneti intr-un bol compozitia printr-o sita fina, de aprox. 2-3 ori. Pentru a fi siguri ca se cerne toata compozitia, presati cu...
1. Adaugati intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea si amestecati cu un tel. 2. Adaugati apoi apa minerala si amestecati putin 3. Adaugati uleiul si esenta de vanilie si amestecati pana la omogenizare. Compozitia trebuie sa fie ca o...
Punem intr-un vas faina, fulgii de ovaz, praful de copt, zaharul, sarea si bicarbonatul de sodiu, apoi le amestecam cu un tel. Adaugam laptele batut, ouale, uleiul si amestecam compozitia. Consistenta trebuie sa fie mai groasa, ca o smantana. Ungem o tigaie cu putin ulei si o punem la...
Desert croissante duo
In Dulciuri la 24 Mai 2020
Desert croissante duo
Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn pana cand drojdia se dizolva. O lasam la loc cald 5 minute. Dupa 5 minute adaugam laptele caldut,...
Fursecuri: Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru aprox. 3 ore sau pana a 2a zi....
Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea. Amestecam putin ingredientele, apoi adaugam apa si uleiul de masline. Amestecam cu o lingura, apoi incepem sa framantam cu mainile. Framantam pana cand obtinem un aluat elastic si...
Desert Cruffins
In Dulciuri la 4 Mai 2020
Desert Cruffins
Punem intr-un bol faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam laptele caldut. In laptele caldut adaugam 1 lingurita zahar tos si drojdia. Amestecam putin pana cand drojdia se dizolva si lasam deoparte 5 minute la loc cald. Dupa cele 5 minute, adaugam 50 g zahar pudra si sare, apoi...
Adaugam faina intr-un bol. In centrul fainii facem o adancitura in care turnam laptele caldut, drojdia proaspata si 2 lingurite de zahar. Amestecam cu o lingura pana cand drojdia se dizolva. Lasam deoparte 5 minute. Dupa 5 minute adaugam 1 ou batut cu furculita. Amestecam cu lingura de...
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Amestecam intr-un bol, faina cu praful de copt. Turnam apoi laptele batut, sarea si uleiul de masline. Amestecam la inceput cu o lingura, apoi framantam cu mainile pana obtinem un aluat nelipicios. Daca va iese prea lipicios, mai adaugati putina...
Curatam si spalam dovlecelul, apoi il taiem felii. Condimentam cu sare feliile de dovlecel si le punem intr-o sita. Astfel se va scurge apa din ei si se vor inmuia. Ii lasam in sita aprox. 30 minute. Dupa ce ii scoatem din sita, ii punem pe niste servetele pentru a se absoarbe surplusul de...
Punem intr-un bol toate ingredientele: faina, telemeau si untul rece.  Framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare prea lipicios, mai adaugati 1-2 linguri de faina ca sa-l puteti modela. Dupa ce aluatul este gata, il transferam pe o folie alimentara si il rulam...
Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie. Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa.  Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata. Dam iar pe foc sa fiarba,...
Desert gofre cu iaurt
In Dulciuri la 15 Mar 2020
Desert gofre cu iaurt
Punem intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si sarea si amestecam cu un tel.  Adaugam iaurtul si amestecam. Punem faina, praful de copt si esenta de vanilie si amestecam bine, astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Deschidem aparatul de gofre si il lasam sa se incinga. Ungem...
Punem intr-o craticioara fulgii de ovaz, praful de sare si cacaua si amestecam cu o lingura.  Peste acest amestec adaugam laptele de migdale si amestecam bine compozitia. Dam craticioara pe foc mic si amestecam des pana cand compozitia se ingroasa, ca o budinca(daca adaugati lapte de...
Amestecam intr-un bol laptele, uleiul si zaharul. Amestecam bine cu un tel pana cand zaharul se topeste. Adaugam faina, cacaua si praful de copt si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. La final adaugam esenta de rom si nucile si amestecam cu o lingura. Tapetam o tava de chec cu hartie...
Punem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem siropul format(punem siropul intr-un bol mic). Dizolvam amidonul in sirop si turnam acest amestec...
Punem intr-un bol untul si zaharul si le mixam impreuna.  Adaugam apoi ouale si esenta de vanilie si continuam sa mixam.  In alt vas amestecam faina cu nuca, praful de copt si sarea, apoi turnam acest amestec peste cel anterior.  Mixam pana cand toate ingredientele se...
Adaugam intr-un bol pe rand: faina, zaharul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si amestecam. Adaugam apoi laptele batut, ouale si untul topit si amestecam bine compozitia pana cand capata consistenta unei smantani groase.  La final adaugam afinele si le incorporam usor cu o...
Crusta: Zdrobiti biscuitii la robot sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu un sucitor. Eu am ales a 2-a varianta.  Ii puneti intr-un bol si adaugati peste ei untul topit. Amestecati bine sa patrunda untul topit.  Eu am ales sa montez blatul direct pe platou, asa va...
Pregatim crema: Punem intr-o craticioara galbenusurile cu indulcitorul si le amestecam bine cu un tel. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam bine cu telul pana la omogenizare. Punem oala pe foc mic si amestecam in continuu pana cand crema se ingroasa, apoi inchidem focul...
Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma, apoi adaugam cate putin zahar si mixam bine pana cand zaharul se topeste.  Adaugam galbenusurile pe rand si mixam putin dupa fiecare. Punem continutul plicului de Creme Ole de ciocolata si mixam usor pana la...
Perisoare cu sos de rosii
In la 3 Iun 2017
Perisoare cu sos de rosii
Umplem o oala cu apa, adaugam putina sare si o punem pe foc, la fiert.  Intre timp, pregatim perisoarele: intr-un bol amestecam carnea tocata cu orezul, ouale, faina, sare si piper dupa gust, apoi, cu mainile umede, formam perisoarele. Cand apa incepe sa fiarba, tragem oala de pe foc...
Desert gofre (Vafe)
In Dulciuri la 4 Apr 2017
Desert gofre (Vafe)
Intr-un bol, punem ouale cu zaharul si le amestecam cu ajutorul unui tel. Adaugam laptele si amestecam. Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea, apoi le adaugam treptat, putin cate putin, in compozitia de oua. Amestecam bine pana la omogenizare. La final adaugam untul topit si...
Muffins cu Nutella
In Dulciuri la 26 Feb 2017
Muffins cu Nutella
Amestecam intr-un bol, ingredientele uscate: faina, zaharul si praful de copt.  In alt bol, batem cu un tel oul, adaugam laptele, uleiul si esenta de vanilie.  Turnam treptat amestecul lichid peste cel solid. Amestecam pana la omogenizare.  Tapetam tava cu hartiute si le...
Gogosi la cuptor
In Dulciuri la 24 Ian 2017
Gogosi la cuptor
Intr-un bol, punem faina, iar in mijloc facem o gropita, in care adaugam 1/2 din cantitatea de lapte caldut, drojdia si 1 lingurita zahar. Dizolvam drojdia in lapte si o lasam aprox. 10 minute pana cand se umfla.  Adaugam restul de zahar si de lapte, oul, esentele si untul moale taiat...
Chec cu lamaie
In Dulciuri la 22 Ian 2017
Chec cu lamaie
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea pana cand se fac spuma.  In alt bol, mixam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam uleiul si esenta de lamaie (sau coaja de lamaie, daca ati ales sa o puneti).  Zeama de lamaie o amestecam cu praful de copt si o...
Chec cu ciocolata
In Dulciuri la 15 Ian 2017
Chec cu ciocolata
Intr-un bol, mixam ouale cu zaharul. Adaugam apa si uleiul si mixam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La final, punem esenta de vanilie. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam 1/2 din compozitie. Deasupra punem bucatelele de ciocolata. ...
Crema: Intr-o craticioara, amestecati amidonul cu zaharul tos + pudra (cele 6 linguri zahar tos + 1 lingura zahar pudra) si cacaua.  Adaugati treptat laptele si amestecati bine sa nu se formeze cocoloase.  Puneti oala pe foc mic si amestecati cu un tel pana cand compozitia se...
Fasolea se spala si se pune intr-o oala cu apa, pentru minim 4 ore. Eu am lasat-o peste noapte.  Scurgem apa, o mai spalam putin, apoi punem apa cat cuprinde si dam oala pe foc.  Dupa ce da primul clocot, se scurge bine de apa, apoi punem alta apa si iar lasam la fiert. Scurgem si...
Intr-un bol, amestecam toate ingredientele, in afara de gem si zahar pudra. Framantam un aluat care nu se lipeste de maini.  Pe masa de lucru infainata, intindem aluatul intr-o foaie nu prea groasa, de aprox. 5 mm grosime, apoi il decupam cu formele dorite.  Eu am facut si cateva...
Afisate 1 - 30 din 366 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking