Pregateste chiftelutele amestecand toate ingredientele. Cu mainile umede modeleaza 18 chiftelute rotunde. Aluat: Amesteca faina cu drojdia. Adauga berea, sarea si uleiul si framanta timp de 5 minute pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Imparte aluatul in 18 parti egale....
Castraveti murati
In la 1 Noi 2012
Castraveti murati
Spala bine castravetii in mai multe ape, rupandu-le coditele. Spala hreanul, usturoiul, ardeiul si usturoiul cat de bine poti :)) FARA A CURATA COAJA. Pregateste marar uscat, frunze de visin, felii de telina bine spalate si frunze de telina. Pregateste borcane mari, curate, sterilizate....
Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare. Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt. Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute. Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se...
Gogosari in sos
In Conserve la 31 Oct 2012
Gogosari in sos
Se face atat de simplu! Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor. Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat...
Intr-un bol amesteca sosul de soia cu otetul balsamic, vinul, cimbrul si mustarul. Taie pieptul de pui in bucati mari (cam 6 bucati din fiecare piept) si introdu-l in acest amestec. Amesteca usor si da bolul la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Pune un vas cu fund dublu la foc si...
Curata si spala morcovul. Da-l pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune putin ulei in oala si caleste usor morcovul. Adauga 2 l - 2 l 1/2 apa in care pui cartofii curatati si taiati cubulete, radacinoasele date pe razatoare, prazul taiat rondele si ceapa curatata si tocata. Lasa sa fiarba ...
Blat Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si un praf de sare. Mixeaza intai la viteza mica apoi creste viteza pe o treapta superioara si mixeaza pana ce zaharul este complet diluat, compozitia s-a deschis la culoare , si-a dublat volumul, si-a devenit pufoasa si cremoasa. Cerne faina...
Pune untul la topit intr-o craticioara cu fund dublu. Cand s-a topit adauga ceapa tocata, lasa doua minute sa se caleasca apoi adauga ciupercile feliate. Lasa la calit pana prind o culoare frumoasa. Stinge cu o ceasca de apa si lasa la fiert la foc mic. Taie fasii pieptul de pui si...
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea....
Placinta cu peste
In la 2 Oct 2012
Placinta cu peste
Aluat. Pune intr-un bol faina 9ambele tipuri) , drojdia faramitata, sarea si uleiul. Incepe sa adaugi apa calda (250-300 ml, dar nu e cantitate fixa, depinde de puterea de absorbtie a fainii) si framanta usor, omogenizand , pana obtii un aluat elastic, nelipicios. Continua framantarea timp...
Blat Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma impreuna cu sarea apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana e complet diluat. Galbenusurile le frecam cu uleiul si apa si le adaugam peste albusuri. Cernem faina amestecata cu amidonul, cacaua si praful de copt. Le adaugam...
Krem a la krem
In la 6 Sep 2012
Krem a la krem
Blat Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata! Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu...
Foi. Intr-o craticioara amestecam oul cu untul, mierea , laptele si zaharul. Punem la foc mic si amestecam pana se topeste zaharul si compozitia incepe sa se inchida usor la culoare. Turnam amestecul fierbinte pesta faina cernuta amestecata cu bicarbonatul stins cu otet. Impartim compozitia...
Mixează spumă margarina împreună cu zahărul. Adaugă oul şi mixează în continuare. Încorporează nuca măcinată şi omogenizează. Pune făina amestecată cu praful de copt şi sarea şi amestecă uşor. Vei obţine un aluat molicel dar destul de ferm pentru modelare....
Treceţi carnea prin maşina de tocat. Ceapa o tocaţi marunt. Puneţi pâinea la înmuiat în laptele rece, o lăsaţi câteva minute apoi o stoarceţi bine. Curăţaţi şi pisaţi usturoiul. Într-un bol amestecaţi carnea cu ceapa, usturoiul, pâinea stoarsă, un...
Coacem vinetele. Le curăţăm cât sunt fierbinţi (lăsate mai mult timp se amărăsc de la coajă) şi le lăsăm la scurs. Coacem ardeii şi îi curătăm de pieliţă, cotor şi seminţe. Lăsăm să se racească si tocăm marunt. Într-o cratiţă topim untul şi punem...
Tort cu afine şi coacăze
In la 15 Iul 2012
Tort cu afine şi coacăze
Blat. Punem într-un bol ouăle împreună cu praful de sare şi zahărul şi mixăm pentru cel puţin 15 minute. Când obţinem un amestec omogen, cremos şi fin adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt şi zahărul vanilat şi amestecăm uşor. Adăugăm...
Aluat. Incalzesti usor laptele si pui in el drojdia. Lasi la dospit 5 minute. Pregatesti intr-un bol faina peste care ai adaugat ouale, zaharul, untul topit si racit si sarea. Adaugi laptele si incepi sa framanti. Vei obtine un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de absorbitie a...
Prajitura cu Inka
In la 21 Iun 2012
Prajitura cu Inka
Blat. Separă albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol pune gălbenuşurile, 125 gr zahăr, Inka şi apa clocotită şi mixează bine, până nu se mai simt cristalele de zahăr. Cerne făina împreună cu praful de copt. Bate bine albuşurile împreună cu restul de...
Pui un vas cu 2 l apa si jumatate de lingurita sare, la fiert. Cand apa clocoteste pui legumele si lasi sa fiarba 8 minute. Le pui la scurs. Topesti intr-o cratita putin unt, tai ceapa juliene si o calesti 2-3 minute. Adaugi dovlecelul taiat cubulete si usturoiul feliat. Lasi la foc mic 5...
Tort racoros cu fructe
In la 19 Iun 2012
Tort racoros cu fructe
Blat: Pui intr-un bol ouale, cu-n praf  de sare si zaharul. Mixezi pana la diluarea completa a cristalelor, cel putin10 minute. Vei obtine o crema lucioasa, pufoasa. Adaugi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaua. Omogenizezi usor. Tapetezi fundul unei forme pentru tort...
Pui manastiresc
In la 17 Iun 2012
Pui manastiresc
Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia. Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos. Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic. Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana...
Cas la borcan
In Conserve la 15 Iun 2012
Cas la borcan
Am avut un cas de 10 kg foarte bine dospit! Nu trebuie sa curga zer cand il strangeti in mana. I-am curatat cu grija coaja, cu un cutit mic si subtire, l-am taiat in 4, apoi in felii, le-am pus intr-un lighean mare si am pus deasupra 11 linguri sare grunjoasa (o lingura la kilogramul de cas plus...
Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece. Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete. Se calesc impreuna cateva minute - pana ce scade zeama...
Întâi ne ocupam de pieptul de pui. Îl porţionam în bucăţi  de 1,5-2 cm grosime, îl batem uşor cu ciocanul de carne, condimentăm cu sare şi piper şi-l preparăm  pe grill , câte două minute pe fiecare parte. Îl păstrăm la cald. Mazărea...
Pui laptele la fiert. În momentul în care începe să fiarbă dai focul la mic. Pui in cratiţă un polonic - asta opreşte laptele să dea în foc. Laşi să fiarbă pănă cand laptele prinde o crustă (spumă) gălbuie la suprafaţă .(30-40 minute la foc mic, mic)...
Într-un bol amestecaţi untura cu zahărul. Adăugaţi făina cernută împreună cu praful de copt , sarea (puţină, după gust),ouăle şi omogenizaţi. Adăugati treptat laptele şi frământaţi uşor cu mâna. Trebuie să aveţi un aluat legat, elastic şi nelipicios...
Blat. Topim untul şi-l amestecăm cu biscuiţii măcinaţi si ciocolata rasă. Pregatim o formă pentru tort cu pereţi detaşabili, ungem fundul formei cu unt şi repartizăm uniform compoziţia rezultată (ridicăm puţin şi pe pereţii formei) apăsând uşor cu mâna sau cu o...
Foi. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul batand in continuare. Ne oprim doar cand bezeaua obtinuta formeaza "tepi" la atingere. Adaugam galbenusurile, faina cernuta si nuca macinata. Omogenizam amestecand usor, de sus...
Speli si toci cubulete pieptul de pui. Intr-un vas cu fund dublu (eu am folosit de tuci) topesti 2 linguri de unt. Pui cubuletele de carne si le rumenesti frumos pe toate partile (vor lasa si apa, asa ca fiti siguri ca vor fi preparate bine ). Le scoateti, le pastrati la cald si puneti untul...
Afisate 271 - 300 din 621 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking