Cannelloni cu pui
In la 16 Mai 2012
Cannelloni cu pui
Umplutura de carne Spalam, dezosam si tocam pieptul de pui. Punem intr-o cratita ulei la incins. Tocam ceapa rondele si o punem peste ulei. Calim 2-3 minute dupa care adaugam si carnea. Mai lasam 5 minute, invartind in amestec adaugam supa de pui si 300 ml suc de rosii, potrivim gustul de...
Pasta de leustean
In Conserve la 12 Mai 2012
Pasta de leustean
Spalam bine leusteanul. Rupem frunzele de pe tija si le punem intr-un castron mare. Punem deasupra sarea si bagam blenderul. Puteti la fel de bine sa puneti totul intr-un robot de bucatarie. Pasam bine amestecul invartind cand si cand in castron cu o lingura pentru a cuprinde si pasa...
Preparati marinada amestecand bine toate ingredientele. Introduceti bucata de cotlet intreaga in amestec si o ungeti pe toate partile. Acoperiti vasul cu folie alimentara si-l introduceti la frigider pentru cel putin 24 de ore. (il puteti lasa chiar si doua zile).   Pregatiti un vas...
Se incinge ulei intr-o cratita cu fund dublu (sau tigaie). Cartofii se curata si se taie cuburi mari. Se plonjeaza in uleiul incins. Se lasa la foc iute sa se rumeneasca invartindu-i dupa 2-3 minute. Cand sunt rumeniti adaugati o ceasca de apa si puneti capac pe cratita, lasandu-l ferit...
Radem ciocolata pe răzătoarea cu ochiuri mari. Punem la fiert într-o crăticioară laptele împreuna cu o păstaie de vanilie despicată. Separăm albuşul de gălbenuş (vorbesc de cele două ouă). Amestecăm gălbenuşul cu făina, amidonul si o lingură de zahăr. Diluam totul cu...
Paine Amestecati intr-un bol ingredientele uscate. Adaugati uleiul, omogenizand. Adaugati oul si laptele, amestecati bine compozitia , apoi incorporati ardeiul tocat si cate o lingurita din fiecare condiment. Omogenizati. Preincaziti cuptorul. Ungeti o tavita cu unt (22/10cm) si...
Untul se topeste intr-o craticioara.Se racoreste si se toarna peste biscuitii macinati .Se framanta cu mana si se omogenizeaza. Se ia o forma de tarta cu diametrul de baza de 18 cm si se tapeteaza fundul cu acest amestec ridicand usor si pe peretii vasului. Se baga tava la frigider penrtru...
Blat Am taiat untul cubulete si l-am lasat la temperatura camerei. Cand s-a inmuiat am adaugat zaharul si am frecat  untul spuma. Am adaugat, rand pe rand, ouale. Am omogenizat apoi am adaugat 1/2 din cantitatea de faina amestecata cu praful de copt si sarea. Am adaugat laptele si-am...
Prajitura Boema
In la 15 Apr 2012
Prajitura Boema
Batem spuma albusurile cu sarea. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana la diluarea cristalelor. Trebuie sa avem o compozitie lucioasa, ferma. Adaugam apa, galbenusurile, cernem faina impreuna cu cacaua si le adaugam peste amestec, apoi omogenizam usor. Tapetam o tava cu hartie pentru copt (a...
Rapid si bun. Pregatim toate ingredientele si procedam asa: - Incingem wok-ul si punem putin ulei. - Tocam ceapa si-o punem in tigaie. Calim 2 minute. - Curatam dovlecelul si-l taiem cubulete. Il adaugam peste ceapa alaturi de doi catei de usturoi feliati. - Calim pana se rumenesc...
Intr-un bol punem faina (ambele tipuri), untul cubulete, sarea si praful de copt. Amestecam cu mana pana obtinem un aluat  omogen si adaugam apa rece doar atat cat sa obtinem un aluat tarisor, maleabil, nelipicios, cu consistenta asemanatoare plastelinei. Acoperim vasul si-l dam la rece pana...
Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia. Omogenizati. Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin. Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare. Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu...
Mucenici - de post.
In Dulciuri la 8 Mar 2012
Mucenici - de post.
Daca aveti masina de paine, puneti toate ingredientele pentru aluat si masina isi va face treaba; in caz contrar..faceti ca mine: Puneti intr-un castron mare faina, adaugati zaharul, drojdia faramitata cu  mana iar apoi, putin cate putin, framantand, siropul incalzit usor (nu fiebinte,...
Cureţi cartofii, îi tai în 4 sau în 6 (în funcţie de mărime) şi îi pui la fiert în apă rece. Din momentul în care dau în clocot îi laşi 3-4 minute. Opreşti focul, scurgi apa, îi laşi să se răcorească uşor apoi adaugi maioneza...
Nu mă duc niciodată în bucătarie afirmând că voi face ceva anume. De cum pun mâna pe mixer , ouă şi castroane orice plăcintă se poate transforma în tort , la fel cum orice ciorbă se pote tranforma in souflee. Eu ştiu că mă apuc de gătit dar ce anume voi...
Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor. Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui. http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/ Într-o cratiţă topim o lingură de...
Frecăm untul spumă împreună cu zahărul  cu ajutorul unui tel pară. Adăugam untura la temperatura camerei şi frecăm energic în continuare. Trebuie să avem o compoziţie spumoasă în care adaugăm, unul câte unul, ouăle, amestecând după fiecare....
Într-un vas încăpător punem faina, drojdia bucăţele mici, zahărul, sarea şi gălbenuşul. Încălzim laptele şi adăugăm în el untul tăiat cubuleţe. Lăsăm câteva momente pănă se topeşte uşor apoi începem să adaugăm puţin câte puţin...
Kringel Estonian
In Dulciuri la 8 Feb 2012
Kringel Estonian
Intr-un bol adanc punem faina cernuta, drojdia faramata cu mana, zaharul, oul si putina sare. Incalzim usor laptele in care am adaugat si untul taiat cubulete. Incepem sa adaugam cate putin peste faina , incorporand. Framantam cu mana pana obtinem un aluat maleabil,elastic, nelipicios, cu...
Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece. Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul...
Prăjitură pralinată
In la 2 Feb 2012
Prăjitură pralinată
Se mixează albuşurile spumă cu un praf de sare. Când au căpătat consistenţă începem să adăugam 100 gr.zahăr treptat, mixând pâna la diluarea completă. Prăjim uşor nuca, o lăsăm să se răcească , apoi o măcinăm. 100 grame  oprim pentru...
La reteta asta nu cred ca e nevoie de gramaje. Daca ar fi dupa barbata-miu ar trebui sa fac din 2 kg de fasole :))) Spalati fasolea si-o puneti la inmuiat peste noapte. A doua zi o puneti la fiert; dupa ce da in clocot schimbati apa dar cu apa fierbinte, nu rece! Lasati la foc mic,...
Blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu-n praf de sare adaugand treptat zaharul pana obtinem o compozitie care la atingere formeaza tepi, lucioasa si ferma. Galbenusurile le frecam cu uleiul. Preincalzim cuptorul. Le adaugam peste albusuri...
Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm. Am ales-o si cu putina grasime . Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei. Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati. Dupa ce am introdus...
Batem albusurile cu putina sare pana capata volum. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem pana la diluarea completa a cristalelor. Adaugam faina si amidonul iar apoi bicarbonatul si praful de copt stinse cu putina zeama de lamaie si uleiul.. Preincalzim cuptorul....
Placinta cu mere
In Dulciuri la 14 Ian 2012
Placinta cu mere
Aluat. Punem intr-un vas faina. Farmam cu mana drojdia, o adaugam peste faina , apoi punem zaharul, coaja de portocala, oul usor batut si putina sare mare. Intr-un ibric punem laptele in care punem untul taiat cubulete. Punem ibricul la foc si incalzim usor. (nu il infierbantati, veti...
Decongelam foietajul la temperatura camerei. Il intindem putin pe masa de lucru infainata si portionam cu un cutit bine ascutit, in dreptunghiuri. Preincalzim cuptorul. In mijlocul fiecarui dreptunghi punem cate o lingurita de ton. Ungem marginile, ce vor fi suprapuse, cu ou batut cu...
Intr-un vas punem la fiert apa cu putina sare. In momentul in care da in clocot adaugam pastele. Lasam la fiert la foc mediu dupa timpul indicat pe pachet. Desi scria 10 minute , eu le-am lasat 15, timp in care m-am ocupat de restul ingredientelor. Am inceput cu spectaculoasa maioneza gata...
Amestecati intr-un vas toate ingredientele.Trebuie sa obtineti un aluat cu consistenta asemanatoare plastelinei. In functie de continutul de apa al untului poate e necesar sa mai adaugati putina faina sau apa rece . Formati o bila, o inveliti in folie alimentara si o dati pt 2 ore la rece....
Nu uita sa pui zahar si cafea-n ibric ;) Ungi formele cu unt. Imbraci peretii cu feliile de costita (eu am avut facuta de noi :P ) Intr-un castron bati bine ouale, pui sare, piper, cascavalul, faina, carnita si omogenizezi. Ai grija sa nu dai cafeaua pe foc! Torni amestecul in...
Afisate 301 - 330 din 621 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking