Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a frunzei de varza, adica partea subtire.... pentru a se rula usor pe umplutura de carne si bineteles...
Fasolea congelata se pune la foc sa fiarba in apa si putina sare. Ceapa, usturoiul se curata, se tocata marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam condimentele si potrivim de gust. Peste ceapa adaugam conserva cu rosii tocate si amestecam bine , lasam pe foc 4-6...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Calim ceapa in ulei pana devine translucida( nu o prajim). Adaugam putina sare si legumele  curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin bocoli ).  Dupa ce s-au inmuiat radacinoasele adugam ceafa de porc taiata-n cuburi mai...
Covridog
In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2019
Covridog
Din ingredientele de mai sus se face un aluat. Se cerne faina intr-un bol, drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce a devenit lichida drojdia, o amestecam cu laptele caldut si incepem sa amestecam cu faina. Va rezulta un aluat omogen pe care il framantam cu mana iar la final adaugam uleiul...
Intr-un castronel facem un amestec din: zahar, scortisoara, stafide, nuci strivite cu sucitorul si zahar vanilat.( puteti sa mariti cantitatile asa cum va place) Intindem foaia de foitaj si presaram peste foaie amestecul de mai sus. Rulam foaia sul si o taiem de 2 -3 cm. Asezam bucatile de...
Pulpe crocante la cuptor
In la 9 Dec 2019
Pulpe crocante la cuptor
Pulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta in care adaugam usturoiul zdrobit marunt. Zdrobim fulgii de porumb cu facaletul si ii amestecam...
Lasam foaia de foitaj la decongelat. Merele se spala, se curata si se scoate cotorul. Intr-un castronel amestecam: miezul de nuca, stafidele, zaharul vanilat si 1/2 lingurita de scortisoara macinata. Intindem foia de foitaj si taiem fasii de 2 cm pentru cate mere avem.  Cu aceste...
Ciupercile se curata, se spala si se taie fideluta. Ceapa curatata se toaca marunt si se pune la calit in ulei. Cand ceapa devine translucida, adaugam ciupercile, apa si un pic de sare. Lasam pe foc pana ciupercile sunt facute. La final adaugam smantana, potrivim de gust cu sare, piper, mai...
Dovleacul se spala, se sterge, se scot semintele cu ajutorul unei linguri, dupa care se  taie in bucati potrivite. Intr-o tava cu hartie de copt asezam bucatile de dovleac si dam tava la cuptorul incins la 200 grade C. Dupa ce s-a copt ( inmuiat pulpa) se scoate, se lasa sa se...
Punem dovleacul la copt in cuptor la o temperatura de 200 grade C. Dupa ce s-a copt, se scot semintele si din miez vom face un piure fin. Separam albusul de galbenus. Albusul se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam si zaharul in ploaie ( sau indulcitorul) si mixam pana albusul isi...
Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoare. Ceapa si ardeiul capia se toca marunt . Punem legumele peste varza, condimentam( piper , boia...
Lasam foitajul sa se dezghete la temperatura camerei. Ceapa curatata, tocata marunt si presarata cu sare se caleste in ulei. Ciupercile curatate, spalate, se toaca potrivit si se adauga peste ceapa calita. Se lasa pe foc pana se evapora tot lichidul. Oprim focul si condimentam cu sare,...
Cum se prepara Reteta Simpla si Gustoasa de Prajitura cu Mere: Merele se spala, se curata si de dau pe razatoare dupa care se pun intr-o cratita pe foc.  Mentionez ca merele le-am pus pe foc cu tot cu zeama fara sa fie stoarse. Peste mere adaugam zaharul si zeama de lamaie si...
Se mixeaza untul cu zaharul pana devine crema. Adaugam praful de sare si incorporam pe raind cate un ou mixand in continuare. Adaugam uleiul si esenta de vanilie mai mixam 30 secunde. Faina se amesteca cu praful de copt. Adaugam faina in ploaie si amestecam pana o incorporam toata. Compozitia...
Ceapa curatata si spalata se taie julien si se pune intr-o cratita cu ulei la inmuiat ( nu prajit) Morcovul se taie felii subtiri. cand ceapa s-a inmuiat adaugam morcovii si lasam pe foc pana sunt aproape facuti , condimentam cu sare si piper. Fileul de peste se taie de grosimea unui deget...
Bors de sfecla rosie
In la 15 Noi 2019
Bors de sfecla rosie
 Se pune sfecla rosie la fiert.  Ceapa se pune la calit ( inmuiat) in ulei. Peste ceapa adaugam radacinoasele taiate marunt, lasam 5-7 minute pe foc , amestecam si adugam: ardeii tocati, sarea, piperul si boiaua de ardei. Dupa ce a fiert sfecla rosie se curata si se da pe...
Paine
In la 15 Noi 2019
Paine
 Drojdia se amesteca cu zaharul. Peste drojdie adaugam apa calduta. Cernem faina intr-un bol si amestecam cu sarea. Facem o gropita la mijloc, adaugam pe rand apa amestecata cu drojdia si framantam cu mana pana incorporam toata faina si apa, vom obtinem un aluat nelipicios. Adaugam...
Salau de Nil la cuptor
In la 14 Noi 2019
Salau de Nil la cuptor
Pornim cuptorul si-l setam la o temperatura de 200 grade C. Cartofii curtati si spalati ii taiem in patru. Fileul il trecem printr-un jet de apa dupa care il tamponam cu hartie absorbanta. Pregatim o tava cu hartie de copt. Se condimenteaza fileul pe ambele parti cu arome pentru...
Blat Biscuitii se maruntesc in robot sau cu sucitorul pe masa de lucru. Topim untul la cuptorul cu microunde si-l amestecam cu biscuitii, mai adaugam 30-40ml lapte dulce si in functie de consistenta adaugam 3-4 linguri de latte macchiato vom obtine o compozitie ca un aluat pe care-l punem...
Foitajul se lasa la dezghetat la temperatura camerei. Merele spalate, curatate, se taie cubulete si se pun intr-o cratita pe foc peste care adaugam zaharul si apa. Lasam pe foc pana se inmoaie merele. Adaugam praful de budinca si scortisoara, amestecam bine, tragem cratita de pe foc si lasam...
Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt, scortisoara, praful de sare, zaharul vanilat si le amestecam cu ajutorul unui tel. In alt bol punem ingredientele lichide: ouale, untul topit (si racit la temperatura camerei) laptele si batem bine cu telu. Turnam...
Ouale se pun in bolul unui mixer, se aduga praful de sare si se porneste mixerul pentru a bate ouale. Incepem a adauga in ploaie zaharul dupa ce am marit viteza mixerului. Lasa ouale la mixat pana isi tripleaza volumul. Peste oua adaugam uleiul si esenta de vanilie, amestecam usor, punem faina in...
Desfacem conservele si trecem fasolea printr-un jet de apa si o lasam la scurs in strecuratoare. Curatam legumele ( ceapa, morcovul, ardeiul si telina) le spalam si le taiem cubulete. Calim legumele in ulei pana se inmoaie bine. Peste leguma adaugam scarita afumata, taiata bucati, dupa...
Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate. Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor. Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat...
Intr-o oala punem apa la fiert cu sare, cand da in clocot, adaugam pastele si lasam pe foc sa fiarba. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune la inmuiat intr-o cratita pe foc potrivit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa, adaugam carnea taiata cubulete mici, o piperam si adaugam sare dupa...
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa, ardeii, morcovul, telina si pastarnacul se curata si se taie marunt. Rosiile spalate se decojesc si se taie bucatele mici. Intr-o oala punem uleiul si lasam un pic sa se incinga la foc potrivit, adaugam ceapa, ardeii, morcovul,...
Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o...
Desert chec pufos cu cacao
In la 16 Oct 2019
Desert chec pufos cu cacao
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu zaharul vanilat si praful de sare pana se intaresc, adaugam zaharul in ploaie si mixam bine pana vom obtine o bezea ferma. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Adaugam galbenusurile (maioneza) peste bezea putin...
Curatam merele de coaja, le taiem cubulete si presaram pe ele doua linguri de zahar si scortisoara dupa care amestecam totul cu stafidele. Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana cresc in volum. Se incorporeaza uleiul, laptele si esenta de vanilie in fir subtire mixand usor. Se adauga...
Punem cartofii la fiert intr-o oala cu apa si sare. Intr-o tigaie topim untul, apoi adaugam pesmetul si amestecam continuu pana rumenim pesmetul. Cand pesmetul este rumen, se trage tigaia de pe flacare si se adauga zaharul tos si scortisoara, amestecam. Scoatem compozitia intr-un vas si lasam...
Afisate 31 - 60 din 151 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking