Eclere:    Amestecam apa cu uleiul si praful de sare si punem  pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata  si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si  capata consistenta unei mamaligutze tari.  Dam deoparte, iar cand  este complet rece se...
    Incinzi tigaia 2-3 minute , cu capacul pus.      Carnea de porc am condimentat-o in prealabil cu sare, piper, cimbru. Am uns-o apoi cu putin ulei, pentru fragezime  si  am asezat-o in tigaia in care am pus o lingurita de ulei. A fost primul...
Scovergi cu miere
In Dulciuri la 7 Ian 2011
Scovergi cu miere
  Drojdia o freci bine cu o lingurita de zahar, apoi cu putina apa calduta si faina.   Intr-un vas adanc pui faina . ( Eu pun 1 kg, dar nu se foloseste toata, intrucat la framantat faina va fi incorporata putin cate putin, pana se obtine o coca moale, dar care nu se mai...
Am incins tigaia 3 minute, cu capacul pus. Asezam bucatile de pastrama afumata in tigaie, dupa ce le-am stropit cu vin rosu,apoi  acoperim tigaia si lasam sa se patrunda bine pastrama. Intoarcem pastrama si pe cealalta parte si lasam pana se rumeneste. Pastrama facut astfel iese...
Bors des de peste
In la 7 Ian 2011
Bors des de peste
Preparare bors de peste. Legumele feliate le punem  la fiert, in apa ( cca 2 litri ) cu sare. Cand acestea s-au fiert  adaugam rosiile taiate cubulete , lasam sa dea 2-3 clocote  si  turnam si borsul fierbinte .  Punem in oala cu grija si bucatile de peste , icrele...
Tort "aproape" Marble
In la 6 Ian 2011
Tort
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul   si untul pana obtinem o crema fina. Adaugam cacaoa si faina, apoi turnam in forma tapetata cu hartie de copt. Intindem uniform compozitia de blat si coacem in cuptorul preincalzit Crema : Gelatina se inmoaie in apa calduta. Separat,...
Blat :       Albusurile  se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa.  Se tapeteaza tava  de la aragaz cu hartie de copt, apoi se...
Blat:   Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti...
Tuica fiarta
In Bauturi la 2 Ian 2011
Tuica fiarta
   Punem tuica la fiert cu zaharul, boabele de piper si frunzele de leustean ( eu n-am avut decat leustean maruntit ) .  Este gata cand incepe sa iasa abur .Nu lasam sa dea in clocot, intrucat se duce taria bauturii.    Strecuram si servim fierbinte. Noroc si sanatate...
Salata boeuf
In Salate la 2 Ian 2011
Salata boeuf
  Limbile se pun la fiert, in apa cu putina sare. Cand sunt fierte se indeparteaza pielita si taie in cubulete. Morcovii, pastarnacul si telina , se pun la fiert, dupa care se taie si acestea in cubulete.Cartofii se fieb in coaja, apoi se decojesc si se maruntesc. Gogonelele murate...
Desfacem carnea de oaie, astfel   incat   sa avem un strat de cca 1 cm. ( Daca e prea groasa nu se va patrunde bine la frigere, iar daca e prea subtire se va arde )   Intr-un vas adanc preparam sosul cu care   vom unge   carnea de oaie :   Usturoiul il...
Fursecuri "Iulia"
In Dulciuri la 2 Ian 2011
Fursecuri
     Se amesteca totul foarte bine si se adauga faina, putin cate putin, framantandu-se  pana obtinem o coca de consistenta potrivita, care se dezlipeste usor de pe mana. Se pune coca in aparatul de forme de fursecuri/ biscuiti, se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt...
Punem orezul la fiert, in apa clocotita, cu putina sare. Cand e gata, scurgem surplusul de apa ( cum procedam la paste ). Separat calim legumele feliate ( ceapa, morcovul, ardeiul ) in putin ulei. Adaugam ciupercile bucati si lasam sa fie bine cuprinse. Cand legumele sunt calite amestecam in...
Macrou afumat
In Peste la 2 Ian 2011
Macrou afumat
    Macroul il decongelam si-l curatam de mate. Indepartam si capul, dar ii lasam coada. ( Il putem atarna foarte bine la fum legandu-l de coada.  Eu i-am taiat si coada si am fost nevoita sa-l strapung pentru a-l tine la fum.)     Il presaram bine cu sare,...
      Ficatul se spala bine in apa rece, apoi se opareste pentru a se indeparta mai usor  surplusul de  sange .        In tigaia incinsa asezam bucatile de ficat, pe care le stropim cu putin ulei de masline. Acoperim cu un prosop de hartie...
Muffins cu mac
In Dulciuri la 12 Dec 2010
Muffins cu mac
      Ouale se bat bine cu un praf de sare si cu zaharul. Se adauga pe rand, mixand continuu, uleiul, faina, praful de copt si macul.        Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia astfel incat sa nu depaseasca 2/3 din...
       Ceapa, morcovul si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc in putin ulei  ( eu le-am taiat la robotelul meu drag :D )      Oparim pieptul de pui  si-l taiem bucati mici.      Cand legumele devin aurii se adauga in oala...
Salata de ardei copt
In Salate la 11 Dec 2010
Salata de ardei copt
    Ardeiul capia il coacem si-l pregatim pentru iarna asa cum am prezentat aici .       Dezghetam o punga de ardei copt sau cat avem nevoie. Zeama scursa de la ardei o turnam intr-un castron,  potrivim de sare si adaugam 3-4 linguri de otet...
        Tocam legumele si le calim in putin ulei de palmier. Adaugam  copanelele si sucul de rosii, apoi potrivim de sare si piper. Spre final punem si usturoiul feliat.        Separat,  prajim  cuscus-ul  in ulei de...
Supa de legume
In la 10 Dec 2010
Supa de legume
Legumele se spala, se curata si se taie  in bucati mici, apoi se pun la fiert in apa cu putina sare. Cartofii nu se pun la fiert de la inceput, intrucat fierb mult mai usor fata de celelalte legume. Sucul de rosii se adauga cand legumele sunt deja fierte. Pentru ca supa sa aiba un gust...
Carnea de ied se taie bucatele mici, care se prajesc in ulei, intr-i cratita cu bordura mai inalta. Din cand in cand adaugam cate o cescuta cu apa si lasam sa scada apa pentru ca bucatile de carne sa se patrunda bine.  Carnatul si kaizerul le taiem felii pe care le adaugam in cratita cu...
Topim untul in tigaia incalzita, adaugam ceapa taiata rondele, afumatura taiata felii subtiri   si   lasam   sa se inabuse bine.   La nevoie adaugam o cescuta cu apa. Curatam ciupercile   si le feliem, apoi le adaugam in tigaia cu ceapa si afumatura si lasam pe foc...
Intr-o oala punem la fiert 2 litri cu apa, delikat, piper si   doua foi de dafin. Cufundam bucatile de soia in apa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic. Cand sunt fierte, scoatem bucatile de soia din apa, le lasam sa se raceasca putin si le presam bine in maini, cu ajutorul...
  Merele se spala si se taie felii   sau cubulete, apoi se aseaza in strat, in tava tapetata cu hartie de copt.   Se presara peste mere 6 linguri cu zahar, scortisoara, miezul de nuca si cubulete de unt.   Se da tava la cuptor pentru cca . 20 minute, pan ace merele se...
      Punem pennoni   la fiert in apa cu sare, conform prescriptiilor de pe pachet, apoi   le scurgem si le asezam pe farfurie impreuna cu sosul de carne si ciuperci, preparat dupa cum urmeaza:         -Taiem...
       Bucatile de coasta de miel se spala bine in apa rece.     Varza se taie fideluta   si se framanta   in maini   cu sare , precum aluatul.     Ceapa se taie marunt, se pune la calit in putin ulei,...
Curatam ciupercile  si le feliem, apoi le oparim in cateva ape si le scurgem bine.  Taiem ceapa si o calim in foarte putin ulei de palmier. Batem albusurile spuma tare, adaugam galbenusurile, apoi pe rand: paine inmuiata in lapte, ceapa calita, cascavalul, maslinele mixand in...
Mai intai preparam mamaliguta  si fierbem ouale. Cand mamaliga este inca fierbinte, ungem un vas de yena cu unt, apoi asezam straturi alternative de mamaliga, branza de burduf, rondele de ou fiert si iar mamaliga. Deasupra radem cascaval si presaram verdeata si putin piper. Dam vasul...
      Pe flacara de la aragaz ( sau pe gratar ) coacem gogonelele, apoi le curatam de coaja, spaland mana din cand in cand  intr-un vas cu apa, ca la curatatul vinetelor. Gogonelele curatate  le taiem in jumatati  si le scurgem bine de zeama, apoi le tocam...
Cartofii se curata de coaja,  se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ). Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul...
Afisate 421 - 450 din 579 retete    
Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking